Programe de înregistrat ecranul (captură video)

Programe de înregistrat ecranul (captură video). Căutați un program pentru captură de ecran pe un PC sau laptop cu Windows? Ei bine, trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit. YouTube este acum una dintre cele mai populare platforme pentru crearea și încărcarea de videoclipuri. Dar, dacă doriți să încărcați videoclipuri cu jocuri sau tutoriale video, trebuie să aveți un program de înregistrat ecranul.

Programele de înregistrat ecranul pentru Windows sau macOS vă permit să capturați sau să înregistrați ecranul și să creați tutoriale. Există multe programe gratuite disponibile care vă pot ajuta să înregistrați și să creați videoclipuri. În timp ce există multe programe contra cost, cum ar fi Camtasia Studio, în acest articol despre programe de înregistrat ecranul (captură video), vă voi prezenta cele mai bune programe gratuite de înregistrat ecranul pe PC sau laptop.

CamStudio

Programe de înregistrat ecranul CamStudio

Camstudio este unul dintre cele mai populare programe gratuite de înregistrat ecranul pe Windows 10, Windows 7 sau Windows 11. Programul este capabil să înregistreze tot ecranul și activitatea audio de pe computer și să creeze videoclipuri în format AVI. CamStudio poate adăuga, de asemenea, subtitrări de înaltă calitate, și cu caracteristica unică de Video Adnotare (Annotation), puteți personaliza videoclipurile prin includerea unui alt videoclip. Programul CamStudio este destul de ușor de folosit, este complet gratuit și îl puteți descărca de aici.

Free Screen Video Recorder

Programe de înregistrat ecranul Free Screen Video Recorder

Free Screen Video Recorder, după cum indică și numele, este un program gratuit pentru înregistrarea ecranului. Acesta este un recorder video complet cu capabilități de capturat ecranul, care vă permite să înregistrați cu ușurință activitățile de pe ecran și să capturați orice pe ecran, inclusiv ferestre, meniuri sau ecranul complet.

Puteți salva imagini în formate BMP, JPEG, GIF, TGA sau PNG și video în format MP4. Puteți descărca programul de aici.

TinyTake

Programe de înregistrat ecranul TinyTake

TinyTake este un alt program gratuit de captură și înregistrare video și este disponibil atât pentru Windows cât și pentru Mac. Cu TinyTake, puteți capta imagini și clipuri video de pe ecranul computerului. Utilizând acest program, puteți înregistra până la 120 de minute. De asemenea, vine cu un instrument de adnotare pentru a edita videoclipurile și a adăuga text. Pentru download TinyTake faceți click aici.

SRecorder

Programe de înregistrat ecranul SRecorder

SRecorder este un soft gratuit care înregistrează ecranul PC-ului cu video și audio de înaltă calitate. Acest program este un instrument perfect atunci când un utilizator trebuie să creeze tutoriale video, înregistrări video de jocuri, înregistrări video online și înregistrări de conversații video și audio. Pentru download click aici.

Ezvid

Ezvid program pentru captura de ecran

Pentru înregistrare audio și video, Ezvid este unul dintre programele gratuite care face acest lucru foarte simplu și rapid. Programul este ideal pentru înregistrarea de pagini Web, jocuri, aplicații, programe, hărți și multe altele. De asemenea, puteți să editați videoclipurile și să le încărcați pe YouTube. Puteți descărca programul de aici.

IceCream Screen Recorder

IceCream Screen Recorder captura ecran PC laptop windows

IceCream Screen Recorder este un alt soft gratuit care vă permite să capturați orice zonă a ecranului, fie ca o captură de ecran sau un fișier video. Software-ul este intuitiv și ușor de utilizat, acesta oferă o suită completă de instrumente și opțiuni pentru capturarea profesională a ecranului chiar și cu sunet.

Programul IceCream Screen Recorder, vine cu instrumente cum ar fi opțiunea de a adăuga un filigran, selectați calitatea video, zoom video, taste rapide și multe alte caracteristici. Pentru download click aici.

Alte programe de înregistrat ecranul pe PC sau laptop

Screencast Windows

Programele de înregistrat ecranul menționate mai sus nu v-au convins pe deplin? Dacă căutați alternative, încercați alte programe din lista de mai jos.

  • Bandicam Screen Recorder este un program de înregistrat ecranul pentru Windows, care poate captura orice pe ecranul PC-ului vostru și salvează ca video de înaltă calitate. Bandicam salvează fișierele video în format (AVI, MP4) sau fișierele imagine în format (BMP, PNG sau JPG).
  • Rylstim Screen Recorder – este un alt soft gratuit pentru înregistrarea ecranului și are o interfață foarte simplă. Programul vă permite să înregistrați întregul ecran fără a fi nevoie să configurați manual opțiuni complexe și acesta este unul dintre cele mai importante aspecte ale acestui instrument.
  • eLecta Screen Recorder – cu acest soft gratuit, puteți înregistra orice de pe ecran. Puteți alege să capturați ecranul complet, o regiune a ecranului sau camera video. Există, de asemenea, o opțiune de a adăuga microfonul sau muzică din PC.
  • Screencast-O-Matic – este un program gratuit pentru înregistrarea ecranului dar are câteva limitări. Versiunea gratuită poate înregistra video până la 15 minute și poate fi salvat ca fișier video. Versiunea gratuită a programului adaugă un filigran pe capturile de ecran generate. Pentru a elimina acest lucru trebuie să achiziționați versiunea pro cu caracteristici suplimentare.

Dacă utilizați un Mac puteți folosi Screen flow pentru a înregistra ecranul. Screenflow este un soft numai pentru MacOS, acesta nu este gratuit, dar îl puteți descărca gratuit într-o versiune de încercare care vă permite să testați toate funcțiile disponibile pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, puteți încerca și Acala Screen Recorder, FastStone Screen Capture, Fraps sau Open Broadcaster Software. Dacă căutați un program de șters aplicațiile preinstalate în Windows 10, avem un articol dedicat acestui subiect. Program de șters aplicații preinstalate.