Programe de făcut site-uri web

Programe de făcut site-uri web. Ați cumpărat un domeniu și spațiu de găzduire cu intenția de a crea primul vostru site web de la zero? Ei bine, dacă răspunsul este da, și căutați un program de făcut site-uri web gratis, ați ajuns în locul potrivit. În acest articol despre, programe de făcut site-uri web, vă voi prezenta câteva programe pentru a crea un site web. Există multe programe pentru a crea site-uri, unele sunt gratuite iar altele contra cost și pot fi utilizate pe Windows, macOS, și Linux.

Programe de făcut site-uri web

Mai jos veți găsi o listă cu câteva programe de făcut site-uri web. Nu vă rămâne decât să alegeți programul care credeți că este potrivit pentru voi, apoi să îl descărcați să îl instalați și apoi puteți începe crearea site-ului vostru.

Amaya

Amaya

Primul dintre programele de făcut site-uri web despre care vom vorbi este Amaya. Acesta este un program mic, dar destul de bun, conceput pentru crearea de site-uri web. Are o interfață de utilizator destul de intuitivă și îl puteți descărca gratuit.

Cu acest program, puteți crea pagini web și apoi să le încărcați pe un server, puteți lucra pe mai multe pagini în același timp și puteți salva proiectul foarte ușor. Programul este disponibil pentru Windows, macOS și Linux și este gratuit.

Pentru download, dați click aici. Pe pagina programului dați click pe link-ul amaya.exe, după ce ați descărcat programul, descărcați arhiva care conține traducerea interfeței în limba engleză, deoarece programul are interfața în limba rusă. Apoi extrageți fișierele Eperso.dic și Eprinc.dic în folderul care este instalat programul, pentru utilizare în limba engleză.

BlueGriffon

BlueGriffon

BlueGriffon este unul dintre cele mai promițătoare programe de făcut site-uri web de natură open source. Programul se bazează pe motorul Firefox și are o interfață de utilizator foarte intuitivă. Acest program vă permite să creați pagini web chiar dacă sunteți un utilizator mai puțin experimentat și acceptă toate cele mai recente standarde web. De asemenea, nu lipsesc funcțiile rezervate utilizatorilor mai experimentați. Programul este disponibil și într-o versiune fără instalare.

BlueGriffon este disponibil pentru Windows, macOS și Linux și este gratuit. Pentru download pe PC-ul sau laptopul vostru, dați click aici. Pe pagina programului, în secțiunea Download BlueGriffon, dați click pe link-ul cu sistemul de operare pe care îl utilizați.

Program de făcut site-uri web gratis

Program de făcut site-uri web gratis

BlueFish este un program de făcut site-uri web gratis (este destul de  avansat) și este destinat doar programatorilor experți. Nu are un editor vizual ca și alte programe gratuite, dar vă permite să lucrați doar la nivel de cod. Suportă HTML, HTML5, Javascript, jQuery, C/C++ și multe alte limbaje de programare. Pentru a funcționa, necesită prezența bibliotecilor GTL + pe computer (pe care le descarcă automat în timpul instalării).

Programul este disponibil pentru Windows, macOS și Linux și este gratuit. Pentru download, dați click aici.

KompoZer

Programe de făcut site-uri web gratis

Potrivit multora, KompoZer este unul dintre cele mai bune programe de făcut site-uri web gratis cu o interfață de utilizator foarte simplă. Principalele sale caracteristici includ un editor CSS, navigare cu file care vă permite să lucrați la mai multe documente în același timp și un client FTP integrat.

Programul este disponibil pentru Windows, macOS și Linux și este gratuit. Pentru download, dați click aici. Pe pagina programului dați click pe butonul Download KompoZer.

Alte programe de făcut site-uri web

Căutați alte programe de făcut site-uri web, deoarece programele de mai sus nu sunt pe placul vostru sau sunt prea simple? În acest caz puteți încerca alte programe din lista de mai jos.

SeaMonkey

SeaMonkey este o suită open source pentru web. Acesta include într-un singur pachet un browser care folosește același motor ca și Firefox, un client de e-mail și un editor foarte simplu pentru a crea pagini web. Acest editor nu este la fel de puternic sau avansat ca cel din alte programe dedicate, dar este foarte bun. Mai ales dacă faceți primii pași în lumea creării site-urilor web.

Programul este disponibil pentru Windows, macOS și Linux și este gratuit. Pentru download, dați click aici. Pe pagina programului dați click pe link-ul Download Now.

Adobe Dreamweaver

În lista cu programe de făcut site-uri web, nu are cum să nu adaug programul Adobe Dreamweaver. Aceasta este probabil cea mai bună soluție profesională pentru crearea de site-uri web. Acesta este un produs marca Photoshop (program profesional de editare foto) și include un editor grafic dar în același timp vă permite să modificați și să creați site-uri folosind doar cod.

Include un editor WYSIWYG potrivit chiar și pentru cei care nu sunt experți în acest domeniu, dar și un editor avansat pentru codul sursă al paginilor Web. Acceptă CSS, JavaScript, ASP, PHP și multe alte limbaje de scripting.

Adobe Dreamweaver este disponibil atât pentru Windows, cât și pentru macOS. Programul este contra cost, dar poate fi folosit și într-o versiune de probă gratuită, pentru download dați click aici.

PSPad Editor

PSPad Editor este un editor gratuit pentru limbaje de programare precum HTML, PHP, XHTML, Javascript, ASP, Perl și C++, și vă permite să creați site-uri web (din păcate, nu este potrivit pentru utilizatorii mai puțin experimentați).

Pe lângă funcțiile de bază ale programului (care sunt deja multe) este posibil să îmbunătățiți programul datorită unor extensii care ajută dezvoltatorii să accelereze și să facă procesul de dezvoltare a site-ului web mai confortabil. Programul este disponibil numai pentru Windows și este gratuit. Pentru download, dați click aici. Dacă doriți interfața programului în limba română descărcați pachetul Romanian.1-0-0.dic din secțiunea Spell-check dictionaries.

MarsEdit

Dacă ați deschis un blog și căutați un program care să vă permită să-l gestionați direct de pe Mac, atunci folosiți programul MarsEdit. Acesta este un editor de blog-uri offline care acceptă WordPress, Blogger, Tumblr, TypePad, și toate celelalte platformele de blog.

Programul este disponibil numai pentru macOS și este contra cost. Cu toate acestea, este posibil să descărcați o versiune de încercare gratuită care vă permite să îl testați pentru o perioadă de 30 de zile. Pentru download, dați click aici.

Alte soluții de făcut site-uri web gratis

În loc să folosiți unul sau mai multe dintre programele de făcut site-uri web pe care le-am prezentat mai sus, puteți crea un site direct din browser folosind serviciile online. Există servicii online prin care se poate configura un site web fără să cunoașteți programare și web design (totul este gratuit) și nu este nevoie să descărcați programe pe computer. De exemplu, puteți încerca cu Google, Shopify, Weebly, Wix, Jimdo sau WordPress.com.