Programe de desenat pe calculator Windows sau Mac

Programe de desenat pe calculator Windows sau Mac. Ce program de desenat ar trebui să instalez pe PC sau laptop? Programe pentru desen sunt multe, gratuite sau la plată. Noi vom vorbi despre cele mai bune programe gratuite din această categorie.

cele mai bune programe de desenat pe calculator

Programele despre care vom vorbi sunt compatibile cu Windows, macOS și Linux, iar pentru utilizarea acestora nu trebuie să cheltuiți bani. Aceste programe pot fi folosite de utilizatorii experți sau mai puțin experți.

Inkscape

Programe de desenat pe calculator Windows sau Mac Inkscape

Cea mai bună alternativă gratuită la Adobe Illustrator este Inkscape, acesta este un program open source disponibil pentru Windows, MacOS și Linux, și vă permite să desenați pe calculator.

Nu include multe caracteristici avansate, dar este foarte bun și oferă utilizatorului o serie de instrumente foarte utile pentru a crea desene profesionale. Interfața sa este foarte intuitivă, iar pe internet se găsesc multe tutoriale cu privire la modul de utilizare. De asemenea, este disponibil și într-o versiune portabilă. Pentru download Inkscape pe calculator dați click pe acest link.

MyPaint

cel mai simplu program de desenat pe calculator

MyPaint este unul dintre cele mai bune programe gratuite pentru desen, este adaptat tuturor celor care doresc să își transfere arta de pe hârtie pe ecranul calculatorului fără să cheltuiască bani. Pentru download MyPaint pe calculator dați click pe acest link.

GIMP

deseneaza pe calculator cu GIMP

Mai mult decât un program de desenat, GIMP este un program de grafică open source foarte bine făcut și plin de instrumente și funcții de tot felul, programul este considerat de mulți ca fiind cea mai bună alternativă la Photoshop. Poate că nu are toate caracteristicile avansate, dar pentru cei care nu au nevoi deosebit de profesionale și nu intenționează să cheltuiască banii pe programe, este destul de bun.

Interfața programului (bara de instrumente, imaginea și comenzile avansate pe straturi, perii etc) în unele situații îl face mai ușor de utilizat decât Adobe Photoshop. Are o mulțime de filtre și efecte speciale care pot fi aplicate imaginilor pentru a le îmbunătăți, distorsiona sau transforma în opere de artă. Pentru download GIMP pe calculator dați click pe acest link.

SketchBook

SketchBook

SketchBook a fost dezvoltat de aceeași companie din spatele binecunoscutului program Maya pentru grafică 3D. Deși are mult mai puține instrumente decât alte programe pentru desen, vă permite să desenați eficient. Programul are un grafic minimalist și simplu, conține instrumentele de bază pentru desenul digital, din care să creați și să colorați. La prima vedere poate părea un program foarte slab, dar în realitate este cu adevărat complet și profesional. Pentru download acest program pe calculator dați click pe acest link.

Pinta

Pinta Windows

Similar cu GIMP, Pinta este o alternativă gratuită la Photoshop, acesta are numeroase instrumente de desenat pe calculator. Periile și toate celelalte instrumente de desen sunt ușor accesibile și pentru cei care nu sunt experți în grafică.

Programul include o mulțime de instrumente și efecte, oferă posibilitatea de a lucra pe mai multe niveluri și are o interfață destul de atractivă. Programul poate fi folosit pe Windows, MacOS și Linux. Pentru download programul Pinta dați click pe acest link.

LibreCAD

LibreCAD deseneaza pe laptop

LibreCAD nu este un program de desen pentru lucrările artistice, ci un program de desen tehnic. Mai exact, LibreCAD este o alternativă gratuită și open source la AutoCAD.

Dezavantajul este că suportă doar desenul 2D, dar include o serie de caracteristici interesante care îl fac un instrument foarte util pentru toți profesioniștii și studenții care au nevoie să creeze proiecte de arhitectură informatică. Este disponibil pentru Windows, MacOS și Linux. Pentru download LibreCAD pe calculator dați click pe acest link.

Artweaver Free

Programe de desenat pe calculator Windows sau Mac Artweaver Free

Artweaver Free este un program gratuit pentru desen pe PC, și este disponibil doar pentru Windows. Are o interfață de utilizator care seamănă cu versiunile vechi de Photoshop și vă permite să creați opere de artă pe calculator.

Programul include o gamă largă de perii, filtre și instrumente capabile să transfere magia foii albe de desen pe ecranul PC-ului. În plus, suportă toate formatele de fișiere grafice. Pentru download programul Artweaver pe calculator dați click pe acest link.

Paint.NET

Programe de desenat pe calculator Windows sau Mac Paint.NET

Când vine vorba de programe de desenat pe calculator, Paint.NET este fără îndoială unul dintre cele mai populare programe gratuite de desen pe calculator, programul este disponibil doar pentru sistemul de operare Windows. Paint.NET oferă utilizatorilor o serie de instrumente pentru a desena și retușa fotografiile.

Acesta vă permite să lucrați pe imagini cu mai multe niveluri. Programul suportă toate tipurile principale de fișiere grafice și include o serie de filtre foarte utile pentru corectarea fotografiilor digitale (de exemplu corectarea ochilor roșii). Pentru download Paint.NET pe calculator dați click pe acest link.

Photofiltre

Programe de desenat pe calculator Windows sau Mac Photofiltre

PhotoFiltre este un alt program excelent pentru a desena pe calculator, acesta are caracteristici foarte asemănătoare cu cele din Paint.NET. Programul are o interfață mai plăcută decât Paint.NET, acesta oferă utilizatorilor toate instrumentele necesare pentru fotografiile digitale. Pentru download PhotoFiltre pe calculator, accesați această adresă URL (photofiltre.free.fr/frames_en.htm).

Voi ce programe de desenat pe calculator folosiți? Lăsați un comentariu pe rubrica de comentarii! Dacă căutați programe de scris pe poze, vă sfătuiesc să citiți un articol cu cele mai bune programe de scris pe poze.