Programe pentru grafică 3D de desenat pe calculator

Programe pentru grafică 3D de desenat pe calculator. Căutați un program pentru design 3D gratis pentru casă, mobilier sau vilă? Ei bine, trebuie să știți că, sunteți în locul potrivit.

Programe pentru grafică 3D de desenat pe calculator

Vom vorbi despre cele mai bune programe pentru grafică 3D. Aceste programe sunt folosite de arhitecți, ingineri și profesioniștii în construcții pentru a crea propriile proiecte. Programele din lista de mai jos sunt compatibile cu: Windows, MacOS și Linux.

Program de desenat case 3D: Autodesk AutoCAD (Windows/Mac)

Programe pentru grafică 3D de desenat pe calculator Autodesk AutoCAD

AutoCAD nu are nevoie de prea multe prezentări. Este cel mai cunoscut program din lume. Se utilizează în domenii de inginerie, mecanică și arhitectură pentru a realiza proiecte prin desene în două și trei dimensiuni. Nu este pentru toată lumea acest program, mai ales că nu este simplu de utilizat, este doar pentru profesioniștii care lucrează în sectoarele menționate, și pentru studenții care sunt pe cale să învețe.

AutoCAD nu este un program gratuit, însă este disponibilă o versiune gratuită de încercare pentru 30 de zile. Programul este compatibil cu Windows și MacOS, pentru download clic aici.

Program pentru animație 3D: Autodesk Maya (Windows/Mac)

Programe pentru grafică 3D de desenat pe calculator Autodesk Maya

Maya este un program de animație, modelare și de redare 3D produs de Autodesk, aceeași companie a programului AutoCAD. Acesta este un program profesional de înaltă calitate, dar din păcate nu este așa ieftin. Programul este pentru cei care lucrează în lumea animației 3D sau se pregătesc să facă acest lucru.

Cei care nu doresc să cumpere programul, pot descărca o versiune gratuită de încercare pentru 30 de zile, versiunea gratuită este disponibilă pentru Windows sau MacOS. Pentru download clic aici.

Program pentru desen 3D: FreeCAD (Windows/Mac/Linux)

Programe pentru grafică 3D de desenat pe calculator FreeCAD

FreeCAD este una dintre cele mai bune alternative la programele menționate mai sus. Programul este compatibil cu Windows, MacOS și Linux și poate fi folosit de diferite tipuri de utilizatori: de la profesioniști la amatori. Deci, dacă nu ați avut ocazia până acum să utilizați un program 3D de modelare parametrică, puteți încerca cu acest program.

La fel ca orice program de acest gen, FreeCAD nu este ușor de folosit la prima vedere, dar pe internet puteți găsi foarte multe tutoriale. De menționat este faptul că programul este capabil să citească și să scrie diferite formate de fișiere, cum ar fi STEP, IGES, STL, SVG, DXF, OBJ, IFC, DAE și DWG. Pentru download clic aici.

Program de făcut jocuri 3D: Blender (Windows/Mac/Linux)

Programe pentru grafică 3D de desenat pe calculator Blender

Blender este un program excelent de modelare 3D, în conformitate cu multe dintre cele mai bune programe din categorie. Datorită potențialului său, acesta poate fi utilizat pentru a crea animații 3D, jocuri și elemente grafice pentru a fi utilizate în alte proiecte.

Interfața de utilizator poate fi personalizată după preferințe, și de asemenea vă permite să aplicați o gamă largă de efecte la proiecte deja făcute. Pentru download clic aici.

Program de desenat case 3D: CadSoft ExpressView (Windows)

Programe pentru grafică 3D de desenat pe calculator CadSoft ExpressView

CadSoft ExpressView este un program gratuit pentru a crea modele 3D pentru case. Este ideal pentru arhitecții care trebuie să proiecteze case noi, profesioniștii care trebuie să renoveze interiorul unei case, sau pentru amatorii de grafica 3D care nu doresc să cumpere un program complet. Pentru download clic aici.

Program de desenat mobilă 3D: SketchUp (Windows/Mac)

Programe pentru grafică 3D de desenat pe calculator SketchUp

SketchUp este un program excelent pentru toți cei care doresc să încerce modelarea 3D. Programul vă permite să creați case, mobiliere sau chiar un oraș întreg pe calculator. Dacă vi se pare greu de folosit, veți găsi tutoriale video și șabloane pe site-ul oficial.

Versiunea de bază este complet gratuită, dar este numai pentru utilizatorii neprofesioniști. Profesioniștii ar trebui să cumpere versiunea Pro. Ambele versiuni sunt disponibile pentru Windows și MacOS. Pentru download clic aici.

Programe pentru grafică 3D: OpenSCAD (Windows/Mac/Linux)

Programe pentru grafică 3D de desenat pe calculator OpenSCAD

OpenSCAD este un alt program de modelare 3D gratuit care merită să fie luat în considerare. Probabil nu este printre cele mai intuitive programe de acest gen dar merită încercat, mai ales că este gratuit. Programul este compatibil cu Windows, MacOS și Linux. Pentru download clic aici.

Dacă căutați programe de înregistrat muzică pe calculator, avem un articol cu cele mai bune programe aici. Programe pentru înregistrat muzică pe calculator.