Programe de citit documente PDF pentru Windows

Programe de citit documente PDF pentru Windows. Dacă căutați un program gratis de citit sau deschis PDF-uri sunteți în locul potrivit. Vom vorbi despre cele mai bune programe de citit fișiere PDF.

Programe de citit documente PDF pentru Windows

Pentru a deschide un fișier PDF trebuie să aveți un program de citire a fișierelor PDF. Programe pentru PDF sunt foarte multe, acestea sunt disponibile pentru Windows sau Mac, unele gratuite altele la plată. Mai jos veți găsi o listă cu cele mai bune programe pentru citirea PDF-urilor.

Adobe Acrobat Reader DC

Vom începe lista cu cele mai bune programe de citire a fișierelor PDF cu Adobe Acrobat Reader DC, un program excelent din această categorie, acesta este conceput pentru a citi PDF-urile.

Adobe Acrobat Reader DC este unul dintre cele mai cunoscute programe de citire a fișierelor PDF și este disponibil în două versiuni: una complet gratuită și una la plată. Versiunea gratuită, pe lângă citirea fișierelor în format PDF, oferă câteva funcții de bază pentru editarea documentelor PDF.

De exemplu, puteți introduce semnături digitale, să adăugați adnotări și să exportați fișierele în mai multe formate, cum ar fi formatul .docx sau .rft).

Versiunea la plată numită (Adobe Acrobat Pro DC costă 18,29 euro pe lună fără restricții anuale) aceasta include funcții avansate, cum ar fi editarea textelor. Programul este compatibil cu Windows și Mac, și comparativ cu versiunile anterioare de acum câțiva ani este mult mai funcțional. Pentru download click aici.

Sumatra PDF

Printre programele cele mai utilizate pentru a citi un document PDF este programul Sumatra PDF aceasta este o soluție perfectă celor care caută un program simplu și esențial. În special, dacă aveți un calculator lent, Sumatra PDF este programul ideal pentru voi: acesta este ușor de utilizat și are o interfață de utilizator simplă, programul este disponibil și într-o versiune portabilă (îl puteți folosi de pe un stick USB).

Cu acest program puteți deschide fișiere în format PDF, dar și să editați documente sau să căutați anumiți termeni într-un document. În plus, pe lângă faptul că citește fișiere PDF, acesta citește și fișiere ePub și Mobi e-book, documente XPS, DjVu și CHM dar și benzi desenate în format CBZ și CBR. Pentru download click aici.

PDF-XChange Editor

PDF-XChange Editor este unul dintre cele mai bune programe de deschis fișiere PDF, acesta este o alternativă foarte bună la celebrul Adobe Acrobat Reader DC. Programul poate fi folosit pe laptopuri sau PC-uri cu Windows. Ce este remarcabil la PDF-XChange Editor este interfața sa elegantă de utilizare și multe alte caracteristici suplimentare.

PDF-XChange vă permite să vizualizați mai mult de un fișier PDF în același timp. De asemenea, puteți sublinia sau evidenția textul scanând-l, utilizând caracteristica OCR integrată.

Programul este destul de mic și este disponibil pentru Windows. Pe lângă versiunea gratuită, PDF-XChange Editor este de asemenea disponibil într-o versiune la plată (aceasta poate fi testată gratuit pentru o perioadă limitată de timp). Versiunea la plată include abilitatea de a edita textul din PDF, de a îmbina mai multe fișiere PDF, de a adăuga notificări, precum și de a edita pagini PDF, dar are și alte caracteristici avansate. Pentru download click aici.

Foxit Reader

Foxit Reader este un program gratuit de citit documente PDF, unul dintre primele programe ca alternativă gratuită la Adobe Acrobat Reader DC. În orice caz, dacă doriți să îl utilizați ca program de citit PDF-uri, îl puteți descărca în versiunea gratuită.

Caracteristicile din versiunea gratuită sunt destul de bune: vă permite să vizualizați mai mult de un fișier PDF în același timp, printr-o interfață cu tab-uri, vă permite să editați documente, oferă posibilitatea de a adăuga adnotări și multe altele. Pentru download click aici.

De asemenea, programul este disponibil și ca aplicație mobilă pentru dispozitive Android sau iPhone.

Nitro Reader

Disponibil numai pentru PC-uri sau laptopuri cu sistem de operare Windows, Nitro Reader este unul dintre cele mai bune programe gratuite din aceasta categorie, acesta este conceput pentru citirea și editarea fișierelor în format PDF. Ceea ce este atractiv la Nitro Reader este interfața sa de utilizator, care amintește de programele din pachetul Microsoft Office.

Nitro Reader poate fi descărcat gratuit de pe site-ul oficial, dar din moment ce este o versiune gratuită, are doar câteva caracteristici: puteți modifica documentele, adăuga text, să evidențiați părți din text, să extrageți imagini din fișier și multe altele. Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați toate funcțiile programului, va trebui să achiziționați versiunea Pro care costa 147,99 euro. Pentru download click aici.

Alte programe de citit documente PDF pe calculator

Dacă căutați alternative la programele menționate mai sus, puteți încerca și alte programe de citit fișiere PDF. Mai jos găsiți câteva alternative, iar Google este prietenul vostru ca de obicei.

  • PDF X-Change Viewer
  • Evince
  • STDU Viewer
  • Balabolka
  • Flipping PDF Reader

Dacă căutați programe de ascultat posturi de radio online pe PC, avem un articol cu cele mai bune programe aici. Programe de ascultat și înregistrat posturi de radio pe PC.