Program de văzut cine se conectează la Wi-Fi

Program de văzut cine se conectează la Wi-Fi. Utilizarea unei conexiuni Wi-Fi este cu siguranță cel mai bun mod de a conecta unul sau mai multe dispozitive la internet. Oricât de convenabile ar fi conexiunile Wi-Fi, acestea se pot dovedi a fi nesigure și nu este exclusă posibilitatea ca o persoană să poată ataca rețeaua intrând în posesia parolei și apoi să se conecteze când vrea.

Program de văzut cine se conectează la Wi-Fi

Menținerea sub control a tuturor dispozitivelor conectate la o anumită rețea ar putea fi cu siguranță utilă pentru a evita confruntarea cu situații neplăcute de acest tip. Pentru acest lucru, este posibil să utilizam programe speciale care ne ajută să scanăm rețeaua wifi și să vedem dacă cineva se conectează fără să știm noi.

Program pentru scanare rețea Wi-Fi

În acest articol nu vom vorbi despre un singur program de văzut cine se conectează la Wi-Fi, ci despre mai multe programe pentru scanare rețea (caută rețele wireless cu semnal bun). Majoritatea programelor sunt gratuite (în versiunea lor de bază) și sunt compatibile cu aproape toate sistemele de operare Windows, Linux și macOS. Pentru mai multe detalii, citiți în continuare acest articol și descărcați programul care credeți că se potrivește cel mai bine nevoilor voastre.

WiFi Guard

WiFi Guard

WiFi Guard este un soft gratuit care poate fi utilizat fără niciun fel de problemă pe toate sistemele de operare Windows, Mac și Linux (atât pe 32 de biți, cât și pe 64 de biți) care, de fapt, vă permite să aflați imediat dacă rețeaua este utilizată de alte persoane fără acordul vostru.

WiFi Guard nu este altceva decât un scaner de rețea care analizează rețeaua la intervale de timp, oferind imediat rapoarte specifice în cazul în care sunt identificate noi dispozitive conectate care ar putea aparține unui intrus.

În plus față de scanarea automată a rețelei, aceasta poate fi pornită și manual, făcând click pe butonul Scan Now din fereastra programului (puteți vedea un exemplu în imaginea de mai sus).

Tot din fereastra programului WiFi Guard, este de asemenea posibil să specificați dispozitivele cunoscute pentru a evita afișarea avertismentelor chiar dacă dispozitivele autorizate sunt detectate în timpul fazei de scanare (nu are rost să primiți avertismente când dispozitivele voastre se conectează la rețea).

Acest program de văzut cine se conectează la Wi-Fi îl puteți descărca de la acest link. Pe pagina programului dați click pe butonul Windows installer (dacă pe calculator sau laptop rulați Windows), Windows portable (dacă doriți să descărcați versiunea portabilă care nu necesită instalare) sau pe macOS disk image, dacă aveți un calculator care rulează macOS.

MiTeC Network Scanner

MiTeC Network Scanner

MiTeC Network Scanner este un scaner avansat pentru IP, NetBIOS și SNMP care include o interfață bine organizată și instrumente puternice destinate administratorilor de rețea.

Procesul de scanare este destul de rapid și puteți vedea imediat informații precum numele DNS, numele NetBIOS, adresele MAC, resursele partajate, serviciile, permisiunile, porturile TCP și UDP, sistemul de operare, CPU și multe altele. MiTeC Network Scanner este un program care funcționează perfect pe toate versiunile de Windows, fără a cere privilegii de administrator pe Windows.

Din meniul programului puteți deschide folderul partajat, să utilizați Telnet sau puteți intra în PC cu Windows Explorer. Programul este compatibil cu următoarele sisteme Windows: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 2003, Windows 2008, Windows Server 2012 și Windows 10.

Pentru download MiTeC Network Scanner pe calculatorul vostru dați click pe acest link. Pe pagina programului dați click pe butonul Download Now, apoi pe pagina care se deschide dați click pe Softpedia Mirror (US)-x86 sau x64 (în funcție de sistemul vostru de operare) și descărcați arhiva NetScanner.zip în calculator.

SoftPerfect Network Scanner

SoftPerfect Network Scanner

SoftPerfect Network Scanner este un program pentru scanarea rețelei pentru a afla informații despre dispozitivele conectate și are capacitatea de a efectua operațiuni de rețea în remote. Deși are câteva opțiuni și caracteristici complexe care nu sunt la îndemâna utilizatorilor mai puțin pricepuți, interfața este foarte simplă pentru administratorii de sistem.

Toate folderele partajate pot fi accesate, inclusiv fișierele ascunse. Coloanele din fereastra programului afișează informații precum numele dispozitivelor, adresa MAC, porturile deschise, SNMP (Simple Network Management Protocol), versiunea Windows și multe altele.

De asemenea, acceptă Wake-on-lan pentru a opri și porni calculatorul de la distanță. Pentru fiecare calculator găsit în rețea, puteți încerca un acces direct de la distanță sau puteți deschide folderele partajate. Pentru download SoftPerfect Network Scanner dați click pe acest link.

Pe pagina programului dați click pe butonul Windows installer (dacă pe calculator sau laptop rulați Windows), Windows portable (dacă doriți să descărcați versiunea portabilă care nu necesită instalare) sau pe macOS disk image, dacă aveți un calculator care rulează macOS.

Network Scanner

Network Scanner

Programul Network Scanner îl puteți încerca gratuit timp de 10 zile în versiunea Trial. Acest program vă permite să vă scanați rețeaua cu o tehnică de scanare care detectează mii de dispozitive conectate la rețea în mai puțin de un minut. Scopul principal al acestui program este de a căuta PC-uri în orice gamă de adrese IP și de a le găsi atât în rețele LAN, cât și în rețele WAN.

Nu este un soft care vă permite doar să vizualizați lista PC-urilor, este plin de funcții avansate, cum ar fi, posibilitatea de a verifica folderele și dispozitivele partajate, de a verifica drepturile de acces (citire/scriere), capacitatea de a deschide și conecta unități, și multe altele.

Pe lângă scanarea în rețea, are capacitatea de a scana servere FTP și servere web. Rezultatele pot fi exportate în format HTML, TXT sau XML. Pentru download dați click pe acest link. Pe pagina programului dați click pe butonul Download și salvați fișierul netscanner_setup.exe în calculator.

Alte programe de văzut cine se conectează la Wi-Fi

Căutați alternative la programele de văzut cine se conectează la Wi-Fi? Ei bine, mai jos veți găsi alte programe din această categorie. Chiar și pentru aceste programe veți găsi o mică descrie la fiecare program.

  • Fing – este un program destul de bun pentru a detecta toate dispozitivele conectate la rețea (imprimante, PC-uri, telefoane etc). Puteți verifica dispozitivele și puteți afla toți parametrii de rețea, protocoalele active, porturile deschise, adresa MAC etc. De asemenea, Fing poate fi descărcat și ca aplicație gratuită pentru iPhone și Android.
  • Nmap – este un instrument mai complex pentru Windows Linux și Mac. Acest instrument scanează rețeaua și oferă toate informațiile despre dispozitivele conectate: porturi, sistem de operare, model, adresă IP, și multe altele. De asemenea, analizează toate porturile TCP și UDP la toate PC-urile conectate la rețea și efectuează teste de urmărire pe porturile deschise.
  • Angry IP Scanner – un program foarte popular pentru Windows, Linux și Mac. Vă dați seama deja despre ce este vorba!
  • IP Scanner – acest program detectează automat dispozitivele din rețeaua locală (LAN) și este disponibil pentru Windows, OSX și Linux. Cu acest program puteți descoperi rapid toate dispozitivele conectate la rețea sau puteți descoperi vulnerabilități.