Program de șters fișiere definitiv din PC

Program de șters fișiere definitiv din PC. Vom vorbi despre un program simplu care vă ajută să ștergeți fișierele din calculator rapid, simplu, și definitiv.

Program de șters fișiere definitiv din PC

Ștergerea fișierelor folosind Coșul de reciclare Windows nu înseamnă eliminarea lor definitivă de pe hard disk, deoarece cu utilizarea unui soft special este posibil să le recuperați, cel puțin în majoritatea cazurilor.

De fapt, un fișier este eliminat definitiv numai și numai atunci când alte fișiere noi îi suprascriu datele pe hard disk.

Eliminarea definitivă a fișierelor nu constituie, în general, o procedură indispensabilă, dar în unele cazuri, cum ar fi atunci când PC-ul cu fișiere, documente, sau poze personale este partajat cu alți utilizatori, această operațiune este de o importanță fundamentală pentru a preveni accesarea datelor de către persoanele rău intenționate.

Pentru a vă asigura că situațiile de acest tip nu apar, poate fi foarte util să profitați de un program precum Active @ KillDisk.

Program de șters fișiere definitiv

Active @ KillDisk este un program gratuit în versiunea sa de baza (dar este disponibil și în trei versiuni la plată), și este compatibil cu toate sistemele de operare Windows (atât pe 32 de biți, cât și pe 64 de biți) sau Mac. Programul vă permite să ștergeți definitiv fișiere de pe hard disk-uri, stick-uri USB și alte suporturi media.

Este posibil să acționați pe mai multe unități în același timp și folosind diferite metode de distrugere, inclusiv One Pass Zeroes, US Army, Peter Gutmann și User Defined.

Interfața principală a programului este împărțită în trei casete verticale.

Panoul din stânga afișează o listă a tuturor unităților conectate la calculator, astfel încât dacă selectați una vă permite să scanați și să vizualizați conținutul unității selectate.

După scanare, panoul central va afișa toate elementele șterse în mod normal de pe hard disk (stick USB) și care, ulterior, pot fi recuperate folosind instrumente speciale de recuperare.

Cu toate acestea, în panoul din dreapta sunt afișate proprietățile unității selectate (fișiere, foldere, fișiere de sistem, spațiu utilizat, spațiu liber, și multe altele).

Pentru a șterge definitiv fișiere dintr-o unitate specifică, trebuie să faceți click pe caseta de selectare corespunzătoare și apoi să selectați opțiunea Kill din bara de instrumente din partea de sus, după care puteți alege metoda de ștergere dorită și alte opțiuni precum, de exemplu, opțiunea care vă permite să închideți automat calculatorul după finalizarea procesului de eliminare a fișierelor.

Notă: procesul de ștergere a fișierelor poate fi suspendat sau oprit în orice moment.

Programul este compatibil cu următoarele sisteme de operare: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 2003, Windows 2008, Windows Server 2012, Windows 10 și Windows Server 2016.

Download program de șters fișiere definitiv din PC

Dacă aveți de gând să descărcați acest program de șters fișiere definitiv din PC, dați click pe acest link. Pe pagina programului dați click pe butonul Download for Windows sau Download for MacOS (în funcție de sistemul vostru utilizat) și salvați fișierul KillDisk-Freeware-Setup.exe în calculator.

În mod alternativ, pentru download programul Active @ KillDisk, accesați site-ul softpedia. Pe pagina programului dați click pe butonul Download Now, apoi dați click pe Softpedia Mirror (US) – DOS + Windows, External Mirror – DOS + Windows sau External Mirror – DOS. Pe pagina care se deschide, așteptați 5 secunde și salvați fișierul KillDisk-Freeware-Setup.exe în calculator.

Alte programe de șters fișiere definitiv

Programul Active @ KillDisk nu este pe placul vostru? Atunci, încercați alte programe din lista de mai jos. Programele sunt compatibile cu toate sistemele de operare Windows.

Eraser

Programul Eraser vă permite să ștergeți un document sau fișier într-un mod practic, rapid și definitiv. Pentru download dați click pe acest link. Spre deosebire de alte programe, Eraser se integrează perfect cu sistemul Windows. Când faceți click cu butonul din dreapta al mouse-ului pe orice fișier din calculator, este afișat un meniu suplimentar care vă permite să ștergeți documentul sau fișierul definitiv.

Pentru a distruge fișierul, Eraser efectuează o serie de suprascrieri. În acest fel, sunteți siguri că ați eliminat orice document fără posibilitatea de al recupera.

Alternate File Shredder

Programul Alternate File Shredder are o interfață foarte intuitivă și este foarte simplu de utilizat. Pentru download dați click pe acest link, după ce descărcați programul acesta poate fi instalat în câteva secunde pe Windows pentru a șterge definitiv fișiere. De asemenea, puteți să adăugați un folder întreg sau un singur fișier în ecranul programului.

Puteți alege numărul de suprascrieri pe care îl preferați și puteți șterge documentul sau fișierul făcând click pe Overwrite file. Aceasta suprascrie locația de memorie în care a fost stocat fișierul și este imposibil de recuperat.

Moo0 File Shredder

Cu programul Moo0 File Shredder este foarte simplu și rapid să ștergeți orice fișier definitiv. Spre deosebire de alte programe, acest soft este probabil cel mai ușor de utilizat, trebuie doar să trageți fișierul sau folderul direct pe ecranul programului și să confirmați ștergerea.

Puteți seta metoda de ștergere, selectând una dintre opțiunile disponibile pentru a șterge fișierele definitv. Cea mai extremă metodă vă permite să aveți un număr mai mare de suprascrieri, pentru a șterge definitiv un fișier.