Program de amenajat casa

Program de amenajat casa. Doriți să renovați casa sau amenajarea mobilierului, dar înainte de a muta totul în dreapta și în stânga vă gândiți să faceți un test pe calculator sau laptop pentru a vedea care ar putea fi rezultatul final? Ei bine, este o idee foarte buna! În acest articol vom vorbi despre cele mai bune programe de amenajat casa pe care le puteți instala pe Windows, macOS și Linux.

Program de amenajat casa

Programele pe care le veți găsi în acest articol pot fi folosite de către utilizatorii experți în acest domeniu, sau de utilizatorii mai puțin pricepuți care doresc să creeze pe calculator proiecte de design pentru casă. Unele dintre programe sunt gratuite, iar altele sunt la plată (dar majoritatea programelor pot fi încercate gratuit pentru o perioadă limitată de timp).

De asemenea, veți găsi și câteva servicii online, pe care le puteți utiliza direct din browserul pe care îl utilizați în general pentru a vizita site-urile de Internet.

Program de amenajat casa

Mai jos nu veți găsi doar un singur program de amenajat casa, ci veți găsi mai multe programe, care, în opinia mea, sunt cele mai bune programe din această categorie. Deci, haideți să vedem care sunt cele mai bune programe de amenajat casa.

Sweet Home 3D

Sweet Home 3D

Dacă căutați un program de amenajat casa ușor de utilizat, atunci ar trebui să încercați Sweet Home 3D. Acest program este gratuit și are o interfață de utilizator extrem de simplă care permite oricui să creeze modele 2D pentru case mobilate cu mobilier și obiecte împărțite pe camere și să navigheze în diferite medii în 3D.

În plus față de numeroasele obiecte incluse în program, este posibil să descărcați elemente de mobilier suplimentare de pe Internet și să le încărcați în program pentru a le utiliza în propriile voastre proiecte. Pentru a le utiliza, selectați obiectele din partea stângă din fereastra programului și trageți-le cu mouse-ul în planul casei.

Programul Sweet Home 3D este disponibil pentru Windows, MacOS și Linux. Pentru download programul pe calculator, dați click aici.

Room Arranger

Room Arranger

Un alt program de amenajat casa este Room Arranger. Acest program suportă atât vizionarea bidimensională, cât și utilizarea în medii 3D. Printre caracteristicile sale principale, pe lângă ușurința extremă de utilizare, există și posibilitatea de a crea obiecte și mobilier personalizat.

Programul Room Arranger este la plată, dar este disponibilă și o versiune de încercare gratuită care vă permite să testați toate caracteristicile programului pentru o perioadă de 30 de zile.

Room Arranger este disponibil pentru Windows, MacOS și Linux. Pentru download programul pe calculator, dați click aici.

AutoCAD

AutoCAD

AutoCAD este un alt program de amenajat casa, curtea etc, care merită să fie inclus în acest articol. Acest program poate fi definit ca fiind cel mai cunoscut program din lume pentru profesioniștii și studenții care intenționează să încerce mâna la desenul tehnic și la proiectarea caselor, clădirilor sau a altor construcții.

Pentru cei care nu au cunoștințe tehnice, acest program nu este ușor de utilizat, trebuie să știți acest lucru, mai ales dacă nu ați mai folosit niciodată programe de acest tip. Cu toate acestea, interfața de utilizator este foarte bine organizată. Programul este la plată, dar este disponibilă și o versiune de încercare gratuită, care vă permite să testați toate funcțiile sale fără limite pentru o perioadă de 30 de zile.

AutoCAD este compatibil cu sistemul de operare Windows și macOS. Pentru download programul pe calculator, dați click aici.

De asemenea, AutoCAD este disponibil și ca aplicație pentru Android și iPhone. Mai multe detalii găsiți într-un articol separat, în care am explicat cum puteți descărca AutoCAD gratis pe PC sau telefon.

Sketchup

Sketchup

Sketchup este un alt program de amenajare casa pe care îl puteți încerca. Acesta este un program foarte bun de modelare 3D creat de Google datorită căruia este posibil să creați orice obiect folosind grafică tridimensională, pornind de la o casă până la un oraș întreg.

Interfața de utilizator este destul de intuitivă, dar ușurința reală de utilizare a programului este dată de numeroase tutoriale integrate în program. Programul este disponibil într-o versiune gratuită și una la plată.

Programul SketchUp este disponibil pentru sisteme de operare Windows și macOS. Pentru download programul pe calculator, dați click aici.

SituHome

SituHome

SituHome este un program pentru mobilier casnic disponibil gratuit pentru uz personal. Acest program dispune de o grafică 3D, și datorită sistemului său simplu de poziționare a obiectelor, permite chiar și celor mai puțin experimentați să proiecteze cu ușurință case pe calculator.

Acest program vă permite să importați planuri de case foarte ușor și simplu. Pentru utilizarea programului, trebuie să vă înregistrați atunci când porniți programul. Procedura de actualizare forțată care blochează programul la pornire, nu este tocmai plăcută, dar în rest este un program destul de bun.

Din păcate, programul SituHome este disponibil numai pentru Windows. Pentru download pe calculator, dați click aici.

Envisioneer Express

Envisioneer Express

Chiar și Envisioneer Express este un program bun de amenajat casa. Este potrivit pentru toate tipurile de utilizatori și vă permite să creați modele 3D de case pe calculator într-un mod foarte simplu. Include instrumente pentru modelarea mediilor interne, dar și externe ale caselor și nu necesită cunoștințe speciale în domeniul desenului tehnic.

Envisioneer Express este disponibil în mai multe versiuni, una gratuită și patru la plată. Versiunea de bază a programului este gratuită, fără limitări de timp, dar pentru download trebuie să introduceți adresa voastră de e-mail. Link-ul pentru download este trimis prin e-mail.

Programul este disponibil numai pentru Windows. Pentru download acest program pe PC, dați click aici.

Program de amenajat casa online

Mai jos veți găsi câteva servicii online care vă permit să amenajați casa, curtea sau gradina. Acestea sunt servicii pe care le puteți accesa direct din browser (nu trebuie să instalați niciun program pe PC) și să amenajați casa așa cum vă place.

IKEA Home Planner

IKEA Home Planner

IKEA Home Planner este un program gratuit care vă permite să amenajați casa cu mobilier, electrocasnice și alte obiecte împărțite în camere, vă permite să utilizați atât vizualizarea 2D, cât și vizualizarea 3D în diferitele camere din casă.

Nu trebuie să îl instalați ca pe un program, ci ca un plug-in pentru Internet Explorer, Google Chrome și alte browsere Web. Programul poate fi utilizat pe majoritatea browserelor web și pentru utilizarea acestuia poate fi instalat atât pe Windows, cât și pe macOS. Pentru utilizarea serviciului dați click aici.

Program de amenajat camera online

Autodesk HomeStyler

Autodesk HomeStyler este o aplicație gratuită de design pentru casă dezvoltată de aceeași companie care a dezvoltat programul AutoCAD. Cu alte cuvinte, aceasta este o aplicație web foarte bună și nu este greu de utilizat.

Autodesk HomeStyler poate fi utilizat direct online, prin intermediul browserului Web utilizat de obicei pentru a naviga pe net de pe calculator sau laptop și nu necesită software suplimentar sau pluginuri pentru funcționare. De asemenea, serviciul oferă posibilitatea de a vizualiza propriile planuri în modul 3D. Acest serviciu este compatibil cu toate browserele web, pentru utilizare dați click aici.