Micșorarea dimensiuni a fișierelor PDF online sau pe PC

PDF-urile pot fi fișiere mari care sunt greu de trimis online. Vorbim despre micșorarea dimensiuni a fișierelor PDF online sau pe PC.

Micșorarea dimensiuni a fișierelor PDF online sau pe PC

PDF-urile oferă o modalitate excelentă de a partaja documente pe mai multe platforme, toate fără a vă îngrijora cum va fi afișat formatul pe Windows, Mac, telefon sau tabletă.

Un dezavantaj este că dimensiunea fișierelor poate fi substanțial mai mare decât un document comparabil Microsoft Word. Există modalități de a face aceste fișiere mai mici, cu serviciile web gratuite și software-ului de încercare gratuită. Vă vom arăta cum puteți reduce dimensiunea fișierelor PDF.

Comprimare fișiere PDF online gratuit

O modalitate rapidă și ușoară de a face fișiere PDF mai mici este să vizitați unul dintre site-urile web gratuite care oferă acest serviciu. Câteva opțiuni populare includ SmallPDF, PDF Compressor, PDF2Go și I Love PDF. Pentru acest tutorial îl vom folosi pe I Love PDF.

Accesați I Love PDF și fie faceți clic pe butonul Select PDF, fie dacă aveți fișierul la îndemână, trageți-l în zona din jurul butonului.

Micșorarea dimensiuni a fișierelor PDF i love pdf

După ce faceți clic pe Select PDF Files, veți vedea o fereastră deschisă pe care o puteți utiliza pentru a naviga la PDF. Când găsiți unul în cauză, selectați-l și faceți clic pe Open.

Fișierul PDF va apărea acum în centrul ecranului cu trei opțiuni enumerate mai jos. Acestea sunt Extreme Compression, Recommended Compression și Less Compression.

Cu cât este mai mare nivelul de comprimare, cu atât dimensiunea fișierului este mai mică, dar va fi însoțită și de imagini de calitate inferioară. În funcție de natura PDF-ului, selectați nivelul corespunzător, apoi faceți clic pe butonul Compress PDF găsit sub listă.

Micșorarea dimensiuni a fișierelor PDF online sau pe PC compresare

Site-ul va reduce dimensiunea fișierului. Odată ce ați terminat, veți vedea un mesaj care confirmă că procesul sa terminat și un buton marcat Download compressed PDF.

Sub buton va exista, de asemenea, un indicator al dimensiunii fișierului redus. În cazul nostru, după alegerea opțiunii de comprimare recomandată, PDF-ul a fost cu 51% mai mic decât cel original.

Micșorarea dimensiuni a fișierelor PDF online sau pe PC download

Faceți clic pe butonul Download compressed PDF și veți fi în curând în posesia unui fișier diminutiv, care poate fi mai ușor de trimis online.

Micșorare fișiere PDF cu Adobe Acrobat

Dacă aveți un abonament la Adobe Acrobat Pro, atunci veți putea să utilizați instrumentul de optimizare încorporat care reduce dimensiunile fișierelor. Cei care nu plătesc serviciul pot totuși să acceseze funcția prin efectuarea unei încercări gratuite de șapte zile.

Micșorare fișiere PDF cu Adobe Acrobat

Odată ce software-ul este instalat și rulat, deschideți PDF-ul în Acrobat și navigați la File> Save as Other> Optimised PDF. Aceasta va crea apoi o versiune mai mică a fișierului vostru PDF.

Pentru editarea documentelor PDF avem un articol aici.Editezi documente PDF ca și cum ar fi imagini.

Comments 1

  • Nultumesc pentru articol am reusit sa reduc dimensiunea multor documete PDF cu Acrobat PDF pe Windows. Chiar si PDF2Go este destul de bun pentru cine nu are un program la indemana pe PC. Multam