Mărește durata de viață la baterie telefon iPhone / Android

Mărește durata de viață la baterie telefon iPhone sau Android. Vom vorbi despre cum se mărește durata de viață a bateriei Android la tabletă sau telefon.

Mărește durata de viață la baterie telefon iPhone / Android

Smartphone-urile sunt din ce în ce mai rapide, dar acum este vorba despre alt aspect, cum ar fi viața bateriei. În ciuda producătorilor și a furnizorilor de software care își optimizează produsele pentru o durată de viață extinsă a bateriei, problema este că folosim telefoanele foarte mult.

Dacă jucați jocuri pe telefon, vizionați filme, îl utilizați pentru e-mailuri și rețele sociale, este normal ca bateria telefonului să se descarce. Deși încărcarea smartphone-urilor sa îmbunătățit și este mai rapidă, bateriile nu mai sunt de durată. Dar dacă urmați sfaturile din acest articol puteți prelungi durata de viață la baterie.

Ce consumă bateria la Android

Înainte de a putea remedia problemele cu privire la durata de viață a bateriei, trebuie să știți ce aplicații consumă bateria. Accesați meniul Settings > Battery, veți primi un raport de sănătate, și veți vedea dacă aplicațiile rulează în mod normal. De asemenea, veți vedea și aplicațiile care consumă bateria în fundal.

Atingeți cele trei puncte aflate în partea dreaptă sus a ecranului și alegeți Battery usage pentru a vedea exact ceea ce a folosit bateria. Veți vedea o defalcare completă a serviciilor și un grafic care vă arată cum sa descărcat bateria.

Ce consumă bateria la Android

Blochează aplicațiile care rulează în fundal

Blochează aplicațiile care rulează în fundal

Verificați ce aplicații rulează în fundal și forțați închiderea. În Android Pie glisați în sus din partea de jos a ecranului pentru a accesa acest lucru, în versiunile mai vechi de Android ar trebui să vedeți un buton dedicat pentru acest lucru.

Rețineți că închiderea forțată a unei aplicații este utilă numai dacă nu o veți folosi mai târziu, deoarece utilizează mai multă baterie când este lansată decât când rulează în fundal.

Activează modul întunecat (Dark Mode)

Dark Mode nu este încă încorporat în Android, deși vine în curând în Android Q. Între timp, puteți alege o imagine de fundal, cu un design întunecat care necesită mai puțină energie pentru pixeli și de asemenea, puteți activa Dark Mode în toate aplicațiile care îl susțin. YouTube este un exemplu, însă devin din ce în ce mai multe aplicațiile care suportă modul întunecat. Acest lucru reduce oboseala asupra ochilor, și bateria este mai puțin utilizată.

Multe telefoane care rulează versiuni personalizate de Android suportă deja această caracteristică, inclusiv telefoanele Samsung și ultima versiune Xiaomi Mi 9. Verificați setările de afișaj pentru a vedea dacă o astfel de opțiune este disponibilă.

Dezactivează widget-urile

Widget-urile sunt utile pentru date actualizate și pentru aplicațiile voastre preferate direct pe ecranul de întâmpinare, dar acest lucru reprezintă o altă sursă de scurgere a bateriei. Păstrați-le doar pe cele care le utilizați, pe cele inutile eliminaţi-le, atingeți pe un widget și țineți apăsat, apoi atingeți pe pictograma Remove în partea de sus a ecranului.

Dezactivează vibrația

Dezactivează vibrația la telefon android

Vibrația este bună pentru notificări și apelurile primite, însă aveți nevoie de vibrație atunci când volumul telefonului este la maxim? Vibrația consumă bateria telefonului, cel mai bine este să opriți vibrația atunci când nu aveți nevoie de ia.

Găsiți această opțiune în Settings > Sound. Va trebui să opriți comutatorul pentru vibrație pentru apeluri, apoi derulați în jos și atingeți Advanced pentru a dezactiva vibrația la atingere.

Dacă nu știți care sunt aplicațiile care consumă cel mai mult bateria telefonului, avem un articol în care vorbim despre aplicațiile care consumă bateria pe un telefon Android.