Aplicații care consumă bateria pe un telefon Android

Aplicații care consumă bateria pe un telefon Android. Probabil că sunteți convinși că motivul pentru care telefonul este atât de lent, este datorită unei aplicații pe care o utilizați zilnic. Adevărul este că motivul pentru performanța lentă se datorează aplicațiilor care rulează în fundal. Imediat ce porniți telefonul, unele aplicații se lansează chiar dacă nu intenționați să le utilizați și așa descarcă bateria telefonului.

Aplicații Android care consumă bateria

Nu numai că aceste aplicații încetinesc telefonul, dar consumă și bateria, ocupă spațiu de stocare și pot folosi prea mult datele mobile. Mai jos veți vedea care sunt aceste aplicații care consumă bateria.

1. Facebook și Messenger

Aplicații care consumă bateria pe un telefon Android  facebook lite si messenger

Potrivit unui raport realizat de Avast, Facebook și Messenger se află pe primul loc din lista aplicațiilor care consumă cele mai importante resurse. Pe lângă cantitatea mare de resurse pe care le folosește, începe cu toate permisiunile invazive pe care le cere, de asemenea.

Dacă nu puteți sta fără Facebook și Messenger, dar doriți să îmbunătățiți performanța telefonului , încercați să instalați Facebook Lite și Messenger Lite. Dezavantajul este că nu veți putea utiliza toate caracteristicile aplicației originale, dar le puteți utiliza pe cele mai importante.

2. Snapchat

Această aplicație descarcă foarte mult bateria telefonului, mulți utilizatori au raportat o performanţă mare la baterie după dezinstalarea aplicației. Nu numai că Snapchat încetinește performanţa telefonului, doar pentru instalare va trebui 4 GB. Dacă nu doriți să renunțați la Snapchat, trebuie să faceți ceva pentru a salva resursele cel puțin în timp ce o utilizați.

3. Musical.ly

Aplicații care consumă bateria pe un telefon Android Musical.ly

Musical.ly este o aplicație de top pentru multe vedete de muzică, deoarece vă permite să creați videoclipuri muzicale de pe telefonul vostru smartphone. Dar în același timp vă ajută să vă faceți cunoscuți pe internet.

Aplicația consumă în mod natural resurse în fundal, dar nu la fel de mult ca atunci când utilizați aplicația. Dacă nu doriți să renunțați la cariera muzicală, puteți instala întotdeauna Musical.ly Lite. Aplicația Lite va folosi mai puține date și resurse.

4. Google Maps

Aplicații care consumă bateria pe un telefon Android Google Maps

Google Maps, nu ar trebui să fiți surprinzători atunci când vine vorba de resurse. Una dintre principalele caracteristici ale aplicației este întotdeauna să știe unde vă aflați, chiar dacă nu folosiți aplicația. Puteți limita resursele, dezactivând GPS-ul.

5. Amazon Shopping

Amazon este un site minunat unde puteți cumpăra orice, dar aplicația de pe telefonul vostru, funcționează în mod continu în fundal, deoarece caută în mod constant cele mai bune oferte pentru voi. Cel mai bine este să folosiți browser-ul web și nu aplicația, deci dezinstalați aplicația și accesați site-ul prin browser-ul vostru web.

Dacă nu știți care sunt cele mai bune aplicați pentru Android, avem un articol despre acest subiect aici. Cele mai bune aplicații Android.