Localizare telefon închis Samsung

Localizare telefon închis Samsung. Dacă ați pierdut telefonul și acum nu știți cum să îl localizați gratis, în acest articol vă voi explica cum să localizați un telefon care este închis folosind anumite funcții și aplicații care sunt disponibile pe aproape toate telefoanele de ultimă generație.

Înainte de a începe, vreau să vă spun că un telefon care este închis nu este capabil să emită niciun tip de semnal (nici GPS, nici rețea celulară, nici Wi-Fi), dar poate fi localizat combinând toate aceste rețele emise anterior pentru a obține o poziție relativ precisă unde se afla telefonul înainte de oprire.

Această tehnică se numește triangulaţie și este exploatată de cele mai cunoscute aplicații de localizare și de obicei sunt deja prezente pe telefoanele de ultimă generație, și ajută la localizarea telefoanelor și altor dispozitive dotate cu GPS. Pe scurt, mai jos vă voi explica care este modul de localizare telefon închis Samsung, nu contează dacă aveți un telefon Huawei sau altă marcă, deoarece procedura de urmat este aceiași pentru toate telefoanele Android.

Localizare telefon închis Samsung

Localizare telefon închis Samsung

Dacă ați pierdut telefonul și acum doriți să aflați care este modul de localizare telefon închis Samsung, trebuie să știți că, dacă ați activat anterior funcția Găsește-mi dispozitivul pe telefonul vostru, puteți încerca să îl localizați folosind serviciul online Google.

Din păcate, atunci când telefonul este oprit, acesta nu poate fi localizat cu precizie, deoarece nu mai este capabil să trimită coordonatele precise ale poziției sale, dar nu disperați, puteți folosi în continuare acest sistem pentru a vă face măcar o idee unde s-ar putea să îl fi pierdut, și îl puteți chiar bloca sau îl puteți reseta de la distanță (mai ales dacă în telefon erau date importante).

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să accesați site-ul web al serviciului „Găsește-mi dispozitivul” și să vă conectați la contul vostru Google (trebuie să fie același cont folosit pe telefonul pierdut). Alternativ, puteți folosi aplicația Găsește-mi dispozitivul, aceasta este disponibilă pentru descărcare în Magazin Google Play, dacă aveți la dispoziție un alt telefon Android, este bun și cel al unui prieten.

După ce ați accesat ecranul principal al serviciului, atingeți pe bara din partea de sus a meniului lateral din care va trebui să alegeți telefonul pe care doriți să îl localizați (dacă aveți mai multe conectate la același cont).

După câteva secunde de așteptare, serviciul va încărca o hartă care vă va arăta locul în care telefonul a emis ultimul semnal înainte de a se opri, astfel încât să vă puteți face o idee pe unde l-ați fi pierdut. Din păcate, aceasta este singura metodă pe care o puteți folosi pe Android dacă vă întrebați care este metoda de localizare telefon închis Samsung sau alta marcă de telefon.

În plus, în caz că l-ați pierdut, vă sfătuiesc să îl blocați (îl puteți debloca după ce l-ați găsit), pentru a preveni ca cineva să-l poată folosi în caz că îl găsește. Pentru a face acest lucru, dați click pe secțiunea „Securizați dispozitivul”, introduceți un mesaj sau numărul vostru de telefon (opțional, dar util dacă dispozitivul este găsit de cineva) și dați click pe butonul Blocare dispozitiv.

Dacă nu ați recuperat telefonul în vreun fel și vă este teamă că cineva ar putea accesa datele din el, vă sfătuiesc să îl resetați de la distanță folosind serviciul „Găsește-mi dispozitivul”. Pentru a face acest lucru, dați click pe secțiunea „Ștergeți datele dispozitivului” și confirmați alegerea făcută dând click pe butonul Resetați dispozitivul. După resetare, nu veți mai putea localiza dispozitivul în niciun fel.

Aveți un telefon Huawei cu HMS (adică fără serviciile Google) și nu știți cum să îl localizați? În acest caz, va trebui să utilizați serviciul Găsire dispozitiv pe care îl puteți accesa de la acest link. După ce v-ați conectat cu contul vostru la serviciul online, selectați telefonul din lista care apare pe ecran și din meniul lateral apăsați pe butonul Localizați. Apoi în câteva secunde se va încărca o hartă care vă va arăta ultima poziție a telefonului, chiar și în acest caz îl puteți bloca sau îl puteți reseta de la distanță dacă este necesar.

Localizare telefon închis iPhone

Localizare telefon închis iPhone

Ați pierdut iPhone-ul și sunteți disperat deoarece, din păcate, atunci când l-ați pierdut era închis și acum nu știți ce trebuie să faceți pentru localizare telefon închis iPhone? Ei bine, trebuie să știți că începând de la iOS 15 este posibil să localizați un iPhone prin intermediul aplicației Găsire chiar dacă iPhone-ul este închis, folosind un sistem de localizare similar cu cel adoptat de Apple cu AirTags.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să accesați site-ul iCloud și să vă conectați cu ID-ul vostru Apple. Alternativ, dacă nu aveți acces la un computer, puteți folosi iPhone-ul unui prieten. Dacă folosiți iPhone-ul unui prieten atingeți pe Folosiți alt ID Apple și introduceți ID-ul vostru Apple pe care îl aveați pe iPhone-ul pierdut. Dacă, în schimb, aveți acces la un telefon Android, puteți folosi orice browser web (de exemplu, Google Chrome) urmând aceleași instrucțiuni.

După ce v-ați conectat, și vedeți pagina principală a serviciului, dați click pe opțiunea Toate dispozitivele din partea de sus și din meniul care apare dați click pe dispozitivul pe care doriți să îl localizați (alegeți iPhone-ul pe care l-ați pierdut, în caz că mai aveți și alte iPhone-uri în listă). În câteva secunde se va încărca o hartă care vă va arăta locația iPhone-ului, folosind caseta din stânga puteți obține detalii despre când a fost localizată ultima poziție.

În timp ce așteptați să localizați iPhone-ul, vă sfătuiesc să activați modul Pierdut făcând click pe opțiunea din meniu, introduceți numărul vostru de telefon pentru a fi contactat de cei care găsesc iPhone-ul, dați click pe butonul Următorul, introduceți un mesaj și dați click pe butonul Terminare. În acest fel, iPhone-ul vostru va fi blocat și nimeni nu îl va putea folosi.

În cel mai rău caz, în care nu ați găsit iPhone-ul, îl puteți reseta de la distanță. Pentru a face acest lucru, dați click pe butonul de resetare și confirmați alegerea făcută dând click pe butonul din fereastra pop-up care apare pe ecran.