Laptop virusat, devirusare laptop de Spyware

Laptop virusat, devirusare laptop de Spyware. În acest articol vom vorbi despre cum puteți devirusa un laptop cu Windows 10 sau cu un sistem operativ mai vechi.

Laptop virusat, devirusare laptop de Spyware

Spyware-ul poate fi un malware foarte dificil de detectat. Se ascunde pe computerul vostru și, după cum sugerează și numele, vă spionează activitatea. Acesta poate fura informații, inclusiv parole și detalii bancare, toate fără să fiți conștienți. Vestea bună este că există modalități de a verifica dacă ați fost infectat cu spyware și apoi să îl eliminați.

Există multe modalități prin care spyware-ul poate intra într-un PC sau laptop. Posibil că l-ați descărcați împreună cu un program, sau ați dat click pe un link într-un e-mail primit. Dacă ați observat că PC-ul sau laptopul vostru încetinește este posibil că spyware-ul este de vină.

Laptop virusat: Cum găsești Spyware

Pentru a afla dacă aveți spyware instalat pe calculator sau laptop, va trebui să utilizați un program anti-spyware. Acesta ar putea fi un instrument dedicat, sau mai bine, dar o parte a unei suite de securitate care va verifica, de asemenea, adware, viruși, troieni, și tot felul de alte programe rău intenționate.

În mod ideal, ar trebui să aveți deja instalat un program de securitate pe computerul vostru. Aceasta este prima armă cu care vă puteți apăra de viruși și malware.

Dacă bănuiți că aveți spyware pe PC, încercați să faceți o scanare cu programul vostru de securitate. Mai întâi, rulați o scanare cu software-ul de securitate pentru a vă asigura că a curățat tot ce poate.

Dacă nu aveți instalată o suită de securitate, vă recomandăm să instalați una. Cele mai bune opțiuni sunt Bitdefender, Norton sau ESET. Puteți vedea lista noastră cu cele mai bune programe antivirus.

În majoritatea cazurilor, un antivirus decent va detecta spyware-ul de pe PC-ul sau laptopul vostru, dacă scanarea se va termina cu 0 probleme, posibil că nu aveți spyware pe PC.

Devirusare laptop: Cum elimini spyware-ul

Dacă programul vostru de securitate detectează spyware pe calculator, cu siguranță vă va oferi și posibilitatea de eliminare. Este recomandat să creați o copie de rezervă cu toate fișierele: muzica MP3, videoclipurile, pozele etc. Nu este o idee bună să faceți o copie de rezervă cu tot ceea ce se află pe PC, deoarece unul sau mai multe fișiere pot fi infectate cu virus sau spyware.

După ce curățați PC-ul de spyware, este important să continuați să utilizați un program antivirus pentru a preveni instalarea programelor spyware pe viitor.

Dacă aveți o problemă mai mare cu viruși și malware, avem un articol care vă poate fi de folos. Cum elimini virușii și malware din laptop sau PC.