Cum elimini virușii și malware pe Laptop, PC Windows gratis

Indiferent dacă ați văzut un mesaj care a spus că a fost detectat un virus, sau dacă computerul vostru pare doar lent și nesigur, veți dori să scanați malware pe PC și să eliminați orice găsiți. Iată cum puteți să vă curățați un Laptop sau PC cu viruși și malware.

Cum elimini virușii și malware, în timp ce mulți viruși și alte tipuri de malware sunt proiectate pur și simplu pentru a provoca haos, tot mai multe programe malware sunt create de crima organizată pentru a fura numere de cărți de credit, acreditări bancare online și alte date sensibile. Virușii tipici de școală veche nu reprezintă o problemă reală. Problema este acum ransomware și spyware, care necesită instrumente noi și noi tehnici.

Cum elimini virușii și malware pe Laptop, PC Windows gratis

Antivirusul a spus că a fost detectat un virus?

Dacă ați văzut un mesaj care arată că a fost detectat un virus, este un lucru bun. Antivirusul vostru a observat un virus și probabil l-a eliminat fără a vă solicita.

Acest tip de mesaj nu înseamnă că ai avut vreodată un virus care rulează pe calculatorul tău. Ați fi putut descărca un fișier care conținea un virus și antivirusul a eliminat fișierul înainte ca acesta să provoace vreodată o problemă. Sau, un fișier rău intenționat pe o pagină web infectată ar fi putut fi observat și oprit înainte de a provoca probleme.

Cu alte cuvinte, un mesaj „virus detectat” care apare în timpul utilizării normale a computerului nu înseamnă că virusul a făcut de fapt ceva rău. Dacă vedeți un astfel de mesaj, este posibil că vizitați o pagină Web infectată sau că descărcați un fișier dăunător. Încercați să evitați să faceți acest lucru în viitor, dar nu vă faceți griji prea mult.

De asemenea, puteți deschide programul antivirus și puteți verifica carantina sau jurnalele de detecție a virușilor. Acest lucru vă va arăta mai multe informații despre ce antivirus a fost detectat și ce a făcut antivirusul cu acesta. Desigur, dacă aveți o bănuiala, faceți o scanare nu face rău niciodată.

Cum să scanați malware, spyware, Ransomware, adware și alte amenințări

În cazul în care computerul se comportă prost fie că rulează extrem de lent, paginile web se comportă ciudat, fie că vă vedeți anunțuri în locuri pe care nu le-ați fi avut, probabil că aveți pe computer un fel de malware nou. Spyware va urmări tot ceea ce faci sau va redirecționa paginile de căutare și de start în locuri pe care nu doriți să le faceți. Adware va infecta browser-ul și chiar Windows, iar ransomware-ul va încerca să vă blocheze PC-ul.

Indiferent de ce este problema, primul pas este întotdeauna să descărcați și să rulați o scanare cu Malwarebytes, cel mai bun instrument anti-malware de pe planetă. Nu este un produs antivirus obișnuit, este conceput pentru a rezolva amenințările moderne. Este singurul produs de pe piață care poate curăța cu ușurință crapware și spyware.

Descărcați, instalați și apoi executați Malwarebytes și apoi începeți scanarea PC-ului. Va trece prin curățarea sistemului.

elimini virușii și malware

Nu trebuie să cumpărați o licență pentru a vă curăța computerul, dar dacă nu doriți ca acest lucru să se întâmple din nou, probabil că ar trebui, pentru că vă veți asigura că nu aveți această problemă din nou.

Cum să scanați pentru viruși obișnuiți

Pentru a vă verifica computerul pentru programe malware și pentru a elimina orice program malware pe care îl găsiți, veți avea nevoie de un program antivirus. Windows 10 și 8 includ Windows Defender, propriul antivirus Microsoft. Windows 7 nu include niciun antivirus încorporat, deci probabil că veți avea nevoie de altceva, cum ar fi Avira.

Windows Defender este non-intruziv și în general fin, dar nu este singurul lucru de care aveți nevoie. Soluția noastră antivirus preferată este o combinație de Windows Defender și Malwarebytes, astfel încât să aveți o acoperire completă.

Pentru a scana virușii obișnuiți în Windows Defender, deschideți-l și începeți o nouă scanare. Va trece prin scanarea completă a sistemului pentru a vedea dacă e ceva ce a ratat. Și, desigur, Windows Defender rulează în fundal în mod implicit.

virușii și malware pe Laptop, PC Windows gratis

Combinația dintre Windows Defender și Malwarebytes ar trebui să scape de marea majoritate a programelor malware pe care le-ați putea întâlni și, dacă le aveți pe ambele, ar trebui să vă protejeze și înainte.

Dacă Malwarebytes și Windows Defender nu a fost capabili să scape de malware

avira

Utilizați modul de siguranță (Safe Mode) pentru Malware periculos

Dacă aveți o infecție foarte periculoasă, poate fi necesar să scanați pentru programe malware din afara sistemului Windows. Pentru a face acest lucru, va trebui să porniți Windows în modul de siguranță, ceea ce îl va împiedica să încarce aplicații normale de pornire. Executați o scanare Windows Defender și apoi o scanare Malwarebytes din Safe Mode și este posibil să aveți mai mult noroc.

Pentru a porni modul de siguranță în Windows 8 sau 10, apăsați și țineți apăsată tasta Shift în timp ce dați clic pe opțiunea „Reporniți„, apoi navigați la Depanare> Opțiuni avansate> Setări pornire Windows> Restart> Modul de siguranță. În Windows 7, apăsați tasta F8 în timp ce computerul pornește și veți vedea un meniu de opțiuni de încărcare care vă permite să selectați „Safe Mode„.

Utilizați un instrument antivirus bootabil ca o ultimă soluție

Dacă aceasta nu funcționează, este posibil să trebuiască să ieșiți complet în afara Windows-ului și să folosiți un instrument antivirus bootabil. Acest tip de instrument antivirus se încadrează într-un mediu curat în întregime în afara Windows-ului pentru a găsi și elimina malware-ul periculos, pe care este posibil să nu îl puteți vedea sau elimina chiar din Windows.

Cum să obțineți o a doua opinie de la Windows Defender

Cum elimini virușii

Dacă aveți deja instalat un program antivirus, dar credeți că este posibil să aveți viruși pe care nu sunt detectați, puteți obține o a doua opinie de la un alt produs antivirus. De obicei, este o idee proastă de a rula două programe antivirus în același timp, deoarece scanarea lor în timp real poate intra în conflict unul cu celălalt. Dar dacă aveți o alergare în timp real de scanare, aveți posibilitatea să utilizați un al doilea pentru scanări manuale ocazionale.

Pe Windows 10, Windows Defender este perfect pentru acest lucru. Chiar dacă aveți instalat un alt program antivirus care monitorizează sistemul vostru, Windows Defender poate scana ocazional, într-un program sau scanare manuală, atunci când alegeți pentru a vedea dacă poate găsi ceva .

O varietate de furnizori antivirus oferă instrumente de scanare unice de exemplu, ESET Online Scanner. Aceste programe se vor descărca pe computer și vor efectua o scanare rapidă fără un proces de instalare lung.

Dacă scanerul vă avertizează asupra unei probleme, veți dori să eliminați malware-ul. Dacă ați avut un virus, actualul vostru antivirus ar putea să nu fie la locul lui adică trebuie un upgrade ceva. Poate doriți să îl dezinstalați și să instalați un alt produs antivirus după finalizarea procesului.

Ar trebui să instalați, de asemenea, Malwarebytes să se ocupe de Adware și alți viruși

Malwarebytes elimina virusi

Antivirusul nu este suficient ar trebui să aveți, de asemenea, un program anti-malware . Nu toate programele neplăcute sunt acoperite de scanere antivirus normale, care caută în principal infecții dăunătoare. Este posibil să aveți „junkware” pe sistemul vostru, cum ar fi barele de instrumente ale browserului, schimbătorii de motoare de căutare, minerii Bitcoin și alte tipuri de programe obișnuite care există doar pentru a-și face banii creatori. Aveți grijă când descărcați programe de pe web, astfel încât PC-ul vostru nu este umplut cu bare de instrumente necorespunzătoare și alte junkware.

Dar dacă aveți deja junkware pe sistemul vostru, doriți să eliminați cu siguranță.

Majoritatea programelor antivirus nu se vor deranja de junkware. Pentru a rezolva problema cu junkware, vă recomandăm să obțineți MalwareBytes Anti-Malware. Atâta timp cât îl folosiți ocazional pentru scanarea sistemului , veți putea să vă protejați de software-ul neproliferat, care nu este detectat sau eliminat de programul vostru antivirus.

Cum să ștergeți sistemul (și verificați copiile de rezervă)

Cum să ștergeți sistemul

Dacă nimic nu poate elimina corect virusurile, sau dacă malware-ul a vătămat sistemul încât Windows nu funcționează corect după eliminarea virușilor puteți merge la unica opțiune la readucerea computerului la starea sa din fabrică. Veți păstra fișierele personale, însă toate programele instalate vor fi eliminate și setările de sistem ale computerului vor fi restate la starea lor implicită.

În Windows 8 și 10, acest lucru este mult mai ușor puteți folosi funcția „Reset This PC” pentru a reseta Windows la setările implicite din fabrică.Dacă utilizați un PC cu Windows 7, probabil că producătorul vostru furnizează o partiție de restaurare pe care o puteți accesa prin apăsarea unei anumite taste în timpul procesului de încărcare. Consultați manualul computerului pentru cheia exactă pe care trebuie să o apăsați pentru aceasta.

Dacă ați avut de luptat cu malware-ul o dată, încercați să faceți tot ce puteți să fie ultima dată. Instalați un program antivirus bun, mențineți calculatorul actualizat și evitați să executați software potențial periculos.

Cum elimini virușii și malware pe Laptop, PC Windows gratis
4.3 (85%) 8 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *