Istoric notificări Android – cum vezi istoricul pe telefon

Istoric notificări Android – cum vezi istoricul. Vom vorbi despre cum se poate vedea istoricul notificărilor (istoric de notificare)  pe un telefon Android.

Istoric notificări Android - cum vezi istoricul

Când apare o notificare pe telefon, din grabă sau neatenție multi utilizatori o elimină. Dar mai târziu doresc să știe mai multe despre notificarea eliminată, o fi fost de la Facebook Messenger, WhatsAp, Onesignal sau de la o altă aplicație?

Iată cum puteți găsi istoricul notificărilor pe telefoanele Android, fie utilizând funcția încorporată, fie o aplicație terță.

Istoric notificări Android

Dacă utilizați un smartphone care rulează Android, cum ar fi Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3 XL sau oricare dintre dispozitivele Android One, atunci ar trebui să puteți utiliza istoricul notificărilor din sistemul de operare.

În timp ce capacitatea de a vedea istoricul notificărilor a fost o caracteristică în Android timp de mai mulți ani, acum nu este ușor de găsit. Nu veți ajunge la acesta prin meniul de setări obișnuit, ci trebuie să utilizați un widget.

Există, de asemenea, posibilitatea ca modelul vostru de telefon să necesite deblocarea opțiunilor de dezvoltator pentru a permite accesul la widget-uri.

Înainte de a începe, vă recomandăm să verificați dacă aveți cea mai recentă versiune de Android, iar dacă nu știți cum să faceți acest lucru, citiți acest articol. Actualizare telefon Samsung sau Huawei cu Android.

Deci, deblocați telefonul Android (dacă este blocat), apoi țineți apăsat pe un spațiu gol pe ecranul de întâmpinare.

Când apare meniul cu opțiunile pentru Home, Widgets și Wallpapers, apăsați pe Widgets.

Apoi, derulați în jos lista până când găsiți Settings. Atingeți și mențineți apăsat butonul, apoi glisați-l pe ecranul de întâmpinare și lăsați-l acolo.

Imediat veți primi o listă de opțiuni. Derulați în jos până când găsiți Notification Log și apăsați pe acesta.

Istoric notificări Android

Acum ar trebui să vedeți o nouă pictogramă pe ecranul de pornire, care arată ca setările (o roată dințată), dar este numită Notification Log.

Istoric notificări Android notificarile pe telefon samsung

Dacă atingeți pe această pictogramă, se va deschide istoricul notificărilor, deci va fi mult mai ușor să le găsiți în viitor.

Aplicație notificări Android

Dacă dețineți un telefon Samsung, Sony, Huawei, Xiaomi sau un dispozitiv similar, și nu puteți găsi widget-ul menționat mai sus. Nu vă faceți griji, deoarece există diverse aplicații care pot face același lucru. Printre cele mai bune aplicații ar fi, Notification History Log, Notification Log, și Unnotification.

Aceste aplicații sunt gratuite, dar de obicei au anunțuri, iar pentru a elimina anunțurile va trebui să treceți la premium . Tot ce trebuie să faceți este să instalați aplicația pe dispozitiv, apoi acordați permisiunea de a citi notificările. De acum înainte ar trebui să vedeți istoricul notificărilor. Evident, aplicația nu va vedea notificările care au fost înainte pe dispozitiv, dar de acum încolo notificările noi vor fi salvate.

Dacă nu știți cum să ștergeți istoricul căutărilor pe un telefon iPhone, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Cum se șterge istoricul navigării pe iPhone.