Instalare Skype pe telefon sau tabletă

Instalare Skype pe telefon sau tabletă. Vom vorbi despre cum puteți instala Skype gratuit pe un telefon Android sau iOS.

Instalare Skype pe telefon sau tabletă

În acest articol vă voi arăta cum să instalați Skype pe un telefon Android sau iPhone, veți găsi toți pașii necesari pentru a efectua această procedură. Deci, pentru mai multe detalii, citiți în continuare acest articol.

Instalare Skype pe telefon sau tabletă

Dacă doriți să aflați care este modul de instalare Skype pe telefon sau tabletă, trebuie să știți că procedura de urmat nu necesită decât câteva minute, atâta timp cât urmați cu atenție instrucțiunile de mai jos. Deci, iată cum să instalați Skype pe Android sau pe iPhone.

Android

Instalare Skype din Magazin Play

Dacă aveți un smartphone Android (sau chiar o tabletă echipată cu același sistem de operare) puteți instala acest serviciu de mesagerie atât din Magazin Google Play, magazinul oficial al dispozitivelor Android echipate cu servicii Google, dar și din alte magazine, dacă utilizați un dispozitiv fără serviciile menționate anterior. Mai întâi o să vă explic cum să instalați aplicația din Magazin Google Play.

În cazul în care telefonul vostru Android este echipat cu Google Mobile Services (GMS), instalarea oricărei aplicații este foarte simplă, deoarece tot ce trebuie să faceți este să o instalați din Magazin Google Play, pictograma ▶ colorat, este disponibilă pe ecranul de pornire sau în sertarul cu aplicații (ecranul cu lista tuturor aplicațiilor instalate pe dispozitiv).

Vă reamintesc că, pentru a descărca o aplicație din Magazin Google Play, telefonul trebuie să fie conectat la Internet și să fie asociat cu un cont Google.

Odată ce magazinul virtual Android este pornit, utilizați bara de căutare din partea de sus și tastați „skype”. Printre rezultatele căutării, cel pe care trebuie să îl selectați este cel numit Skype sau Skype Lite. Aceasta din urmă este o versiune mai ușoară a aplicației, cu un consum limitat de date, concepută pentru dispozitive mai puțin performante.

Există, de asemenea, aplicația Skype Preview, dar nu vă recomand să o descărcați, deoarece este o versiune în curs de dezvoltare, în care noile caracteristici sunt propuse utilizatorilor care doresc să participe la programul Insider (poate fi mai puțin stabilă decât versiunea principală, deci este mai bine să vă bazați pe versiunea principală).

După ce ați găsit aplicația în Magazin Google Play, atingeți pe numele aplicației pentru a accesa pagina de descriere a acesteia. În cazul în care întâmpinați dificultăți în accesarea acestor secțiuni, puteți încerca să accesați următoarele link-uri din Magazin Google Play de pe telefonul sau tableta voastră Android: Skype și Skype Lite.

Acum, tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul Instalați pentru a continua descărcarea și instalarea aplicației Skype pe telefonul vostru. Apoi, veți găsi pictograma aplicației pe ecranul de pornire sau în sertarul cu aplicații, gata de utilizare, dar veți avea nevoie de un cont Microsoft. Dacă aveți un cont Skype dar nu vă mai amintiți parola sau numele de utilizator, vă sfătuiesc să citiți un articol în care am explicat care este modul de recuperare cont Skype.

Dacă aveți un telefon Android fără servicii Google și Magazin Google Play, cum ar fi smartphone-urile din seria Huawei P40, care sunt echipate cu Huawei Mobile Services (HMS), puteți descărca aplicația Skype din magazine alternative. Un exemplu este Amazon Appstore, magazinul virtual Amazon pentru aplicații Android.

În primul rând va trebui să activați instalarea aplicațiilor din surse necunoscute. După ce ați făcut acest lucru, puteți descărca aplicația Skype din Amazon Appstore.

Vă reamintesc că pentru a utiliza Amazon Appstore trebuie să aveți un cont Amazon, pe care va trebui să îl conectați la acest magazin virtual. Apoi, tot ce trebuie să faceți este să căutați aplicația Skype în motorul de căutare Amazon Appstore.

În magazinul virtual Amazon este disponibilă doar o singură versiune de Skype, numită Skype (Kindle Tablet Edition). Indiferent de nume, funcționează pe smartphone-urile Android, dar, dacă întâmpinați probleme, puteți folosi aplicația Skype disponibilă în alte magazine virtuale.

iPhone

Instalare Skype pe iPhone

Aplicația Skype poate fi instalată și pe iPhone sau iPad. Pentru acest lucru, totuși, asigurați-vă mai întâi că ați conectat dispozitivul la Internet și că ați asociat un ID Apple dispozitivului.

După ce ați făcut acest lucru, porniți aplicația App Store, magazinul virtual Apple pentru descărcarea aplicațiilor și apăsați fila Căutare din partea de jos. Apoi, utilizând bara de căutare situată în partea de sus, tastați „skype” și apăsați rezultatul căutării corespunzător, numit Skype for iPhone.

În ecranul care vi se afișează, atingeți butonul Obțineți și deblocați descărcarea și instalarea aplicației prin Face ID, Touch ID sau cu parola ID Apple.

Aplicația descărcată va fi disponibilă pe ecranul de pornire sau în biblioteca de aplicații a iPhone-ului vostru, gata de utilizare. Vă reamintesc că pentru a utiliza serviciul veți avea nevoie de un cont Microsoft.

Instalare Skype for Business

Microsoft Teams

Dacă sunteți interesați de Skype for Business, serviciul de mesagerie instantanee Microsoft dedicat companiilor și profesioniștilor, trebuie să știți că a fost înlocuit cu Microsoft Teams, care îi va lua complet locul.

Aplicația Skype for Business este legată de un model tradițional de apeluri de grup și servicii de apeluri video, în timp ce Microsoft Teams este un instrument care adaugă și capacitatea de a organiza întâlniri și conferințe în apeluri video cu mai multi participanți. Aplicația Microsoft Teams este disponibilă pentru dispozitive Android și iOS.

Dacă doriți să înregistrați convorbirile Skype puteți folosi programe speciale cum ar fi Free Video Call Recorder for Skype sau MP3 Skype Recorder. Lista cu mai multe programe pentru înregistrare convorbiri Skype o găsiți într-un articol separat. Înregistrare convorbiri Skype.