Recuperare cont Skype (cum să iți recuperezi contul)

Recuperare cont Skype (cum să iți recuperezi contul). Dacă nu știți cum puteți recupera contul de Skype, trebuie să știți că ați ajuns în locul privit.

Recuperare cont Skype (cum să iți recuperezi contul)

În acest articol vă voi explica pas cu pas cum să recuperați contul de Skype chiar dacă nu aveți nici cea mai mică idee care este numele de utilizator și parola contului.

Recuperare cont Skype

Recuperare cont Skype

Se poate întâmpla, mai ales dacă aveți mai multe conturi, să uitați datele de conectare. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, există posibilitatea de a recupera contul prin procedurile de urgență puse la dispoziție tocmai pentru această eventualitate.

În cazul Skype, celebrul serviciu de apeluri video și mesagerie instant de la Microsoft, există două metode diferite: una care vă permite să vă recuperați numele de utilizator, cealaltă care vă permite să vă schimbați parola uitată.

Mai jos vă voi arăta cum să le folosiți pe amândouă, atât de pe PC, cât și de pe dispozitive mobile.

Recuperare nume de utilizator Skype

Recuperare nume de utilizator Skype

Să începem cu numele de utilizator, în caz că l-ați uitat. Pentru recuperare, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să accesați pagina de conectare Skype. Dacă utilizați aplicația, atingeți pictograma acesteia și apăsați butonul Conectare sau creați un cont. În ambele cazuri, pe pagina nouă sau ecranul care s-a deschis, apăsați link-ul Opțiuni de conectare pentru a continua recuperarea.

După ce faceți acest lucru, faceți click pe opțiunea Mi-am uitat numele de utilizator, introduceți adresa de e-mail alternativă sau numărul de telefon asociat contului vostru Microsoft în spațiul oferit și apăsați butonul Următorul.

În funcție de metoda aleasă, număr de telefon sau e-mail, Microsoft vă va trimite un cod de securitate pentru a fi introdus pe noua pagină care s-a deschis. Odată primit, tastați-l în spațiul furnizat și faceți click pe butonul Următorul. În cazul în care v-ați răzgândit, puteți da click pe link-ul Introduceți o adresă de e-mail sau un număr de telefon diferit și repetați procedura de mai sus.

Acum, dacă contul există și numărul de telefon sau e-mail introdus este asociat cu acesta, puteți încerca să vă conectați la Skype făcând click pe link-ul de conectare. Pentru a finaliza operația, după apăsarea butonului Trimite cod, veți primi un cod pe numărul de telefon sau adresa de e-mail.

În mod alternativ, dacă vă amintiți, puteți utiliza propria parolă apăsând link-ul Utilizați parola. Dacă ați hotărât să folosiți prima metodă, verificați dacă ați primit un SMS și introduceți codul în spațiul oferit și, în final, apăsați butonul de conectare.

Dacă ați urmat procedura pas cu pas de pe un calculator, ar trebui să vă aflați în contul vostru Microsoft, în secțiunea referitoare la contul Skype. Pentru a găsi numele de utilizator, faceți click pe elementul Editare profil (în meniul din stânga) și, sub poza voastră de profil, veți vedea numele Skype.

Recuperare parola Skype

cum recuperezi parola la un cont Microsoft

Procedura de recuperare parola Skype este foarte similară cu cea de mai sus. În primul rând, accesați pagina pentru recuperarea parolei, introduceți e-mailul, numărul de telefon sau numele de utilizator Skype în câmpul corespunzător și apăsați butonul Următorul.

Pentru a vă verifica identitatea, pe noua pagină deschisă, faceți click pe butonul Obțineți codul, pentru a primi un cod de 7 cifre, apoi faceți click pe butonul Următorul. Acum puteți, prin noua pagină deschisă, să setați o parolă nouă, să o confirmați (introducând-o din nou în câmpul de mai jos) și să finalizați operația apăsând butoanele Următorul și Conectare.

Dacă utilizați aplicația pentru smartphone, nu este întotdeauna necesară utilizarea parolei. Dacă vă autentificați utilizând adresa de e-mail, de exemplu, va trebui să utilizați codul unic pe care Microsoft îl va trimite pe dispozitiv.

După ce ați introdus numărul de telefon, în cazul în care ați uitat parola, va trebui să faceți click pe link-ul Ați uitat parola? sau pe link-ul Trimiteți codul prin SMS la [**********] pentru a accesa contul fără a introduce parola oficială.

Folosind numele de utilizator Skype, singura modalitate de a recupera parola va fi link-ul Parolă uitată. Pentru a finaliza procedura, introduceți e-mailul, confirmați că sunteți proprietarul și atingeți butonul Obțineți codul.

Apoi, introduceți codul de verificare primit prin e-mail, apăsați butonul Următorul și terminați procedura, setând noua parolă.

Recuperare cont Skype blocat

Ați observat că contul vostru Skype este blocat? Cel mai probabil a fost blocat de Microsoft din cauza activității neobișnuite găsite în cadrul acestuia.

Cu toate acestea, puteți să încercați să îl deblocați, pentru acest lucru urmați această procedură simplă: accesați pagina oficială Microsoft și conectați-vă la contul vostru blocat făcând click pe butonul Conectare și introduceți datele de acreditare.

Apoi, pe noua pagină care se deschide, introduceți un număr de telefon pe care să primiți codul de verificare prin SMS pentru a debloca contul. În acest caz, nu este necesar ca numărul să fie asociat cu contul sau sa fie numărul vostru personal.

După ce faceți acest lucru, apăsați butonul Obțineți codul și așteptați să-l primiți, apoi introduceți codul pe pagina web. Acum, pentru a finaliza procedura de recuperare, schimbați parola din setările contului vostru, făcând click pe opțiunea Schimbați parola. Acum trebuie doar să urmați procedura oferită de Microsoft, confirmați identitatea și resetați parola.

Cum recuperezi un cont Skype șters

Cum recuperezi un cont șters

Ați șters contul Microsoft și, prin urmare contul Skype este dezactivat? Situația, în acest caz, ar putea fi problematică. Totul depinde de cât timp a trecut de la ștergerea contului.

Dacă v-ați șters contul de mai puțin de 60 de zile, pur și simplu conectați-vă din nou, folosind datele de acreditare, pe pagina oficială Microsoft. De fapt, în acest timp, datele voastre nu au fost încă șterse și totul va fi exact ca înainte.

Dacă au trecut mai mult de 60 de zile, îmi pare rău să vă informez că este imposibil să recuperați contul. Singurul lucru pe care îl puteți face este să creați un cont Microsoft nou.

Recuperare cont Skype fără e-mail

Vă întrebați cum să recuperați contul de Skype, dar nu aveți idee care este adresa principală (sau alternativă) de e-mail asociată contului? Ei bine, puteți urma procedura indicată mai sus, folosind numărul de telefon asociat contului.

Nici măcar numărul de telefon nu l-ați asociat? În acest caz, tot ce trebuie să faceți este să vă autentificați cu numele de utilizator Skype. Cum? Nici numele de utilizator nu vi-l mai amintiți? Apoi mai există o încercare pe care o puteți face. Accesați contul prin intermediul unui dispozitiv pe care ați ales să stocați datele de acces.

Verificați aplicațiile de pe smartphone-uri sau aplicațiile de pe calculator/laptop pe care ați folosit Skype. Cu un pic de noroc, veți putea să vă autentificați prin intermediul lor și să vă găsiți datele de acreditare pierdute.