Încărcare telefon de la alt telefon

Încărcare telefon de la alt telefon. Dacă obișnuiți să purtați cu voi două telefoane, unul doar pentru apeluri și altul pentru rețelele de socializare, dar la sfârșitul zilei bateria telefonului pe care îl folosiți cel mai mult este aproape descărcată și acesta ajunge să se închidă, în timp ce bateria celui de-al doilea telefon are mai mult decât suficientă energie, atunci puteți încărca telefonul de la el (ca și cum ar fi un powerbank). În acest articol despre, încărcare telefon de la alt telefon, vă voi explica cum să încărcați telefonul de la alt telefon atât prin cablu, cât și wireless. Nu vă faceți griji, pașii care trebuie urmați pentru a face acest lucru sunt foarte simpli și potriviți chiar și pentru cei care nu sunt familiarizați cu lumea tehnologiei.

Informații despre încărcarea telefonului

Înainte de a vă explica în detaliu care este modul de încărcare telefon de la alt telefon, vreau să vă ofer câteva informații despre cum și în ce condiții se poate face acest lucru.

În primul rând, este posibil să folosiți un telefon ca sursă de alimentare (cu alte cuvinte, ca un powerbank) în două moduri diferite. Prin cablu, folosind un adaptor USB OTG, sau wireless, prin conectarea directă a părții din spate a celor două telefoane. În ultimul caz, este indispensabil ca ambele telefoane implicate să fie compatibile cu tehnologia wireless QI și ca telefonul să fie echipat cu funcția specială de partajare a energiei.

Transformarea unui telefon într-un încărcător de baterii este o operațiune foarte simplă, dar nu întotdeauna posibilă. Nu este neapărat cazul ca un anumit telefon să fie capabil să ofere încărcare altor dispozitive sau, cel puțin, să poată transfera suficientă energie pentru a alimenta o baterie externă. În plus, viteza de încărcare poate fi considerabil mai mică decât cea a unui încărcător real, prin urmare încercați să utilizați această soluție numai și numai în caz de urgență.

Multe dispozitive Android sunt capabile să transmită energie către alte telefoane, dar, din păcate, acest lucru nu se aplică în cazul iPhone-urilor. Deși telefoanele Apple pot primi energie de la alte telefoane Android, fie prin cablu, fie wireless (dacă sunt echipate cu funcția corespunzătoare), ele nu pot funcționa ca încărcătoare.

Subiectul acestui articol este de a vă explica cum să faceți ca un telefon mobil să alimenteze un altul, prin reîncărcare. Bateria telefonului care oferă energie se va descărca treptat în timpul acestei operațiuni, pierzând cantitatea exactă de energie oferită celui de-al doilea telefon, țineți cont de acest lucru.

Încărcare telefon de la alt telefon prin cablu USB OTG

Încărcare telefon de la alt telefon prin cablu USB OTG

După ce v-am oferit toate informațiile de care aveți nevoie, acum o să vă explic care este modul de încărcare telefon de la alt telefon prin intermediul unui cablu USB. Așa cum am menționat la începutul acestui articol, acest lucru se face cu ajutorul unui adaptor USB OTG, care transformă portul USB de tip C sau microUSB al telefonului ce urmează a fi folosit ca baterie într-un port USB standard care poate găzdui cablul conectat la telefonul ce urmează a fi încărcat.

Aceste dispozitive pot fi cumpărate fie online, fie în magazinele de electronice, dar fiți foarte atenți care dintre ele este cel mai potrivit pentru telefonul care va fi folosit drept powerbank. Verificați dacă acesta este echipat cu USB de tip C (cablul care poate fi conectat în ambele sensuri) sau microUSB de tip B (cablul care poate fi conectat doar într-un singur sens), și faceți alegerea potrivită.

După ce ați obținut adaptorul cel mai potrivit pentru telefonul vostru, pregătiți telefonul care va funcționa ca baterie, pe care îl vom numi Telefonul A, conectând la acesta capătul USB-C/microUSB. Apoi conectați cablul de alimentare USB la telefonul care urmează să fie încărcat (pe care îl vom numi telefonul B) și conectați capătul USB al acestuia la intrarea corespunzătoare a adaptorului OTG, în urma acestei operațiuni, telefonul A ar trebui să înceapă automat încărcarea telefonului B, fără a fi nevoie de pași suplimentari.

Trebuie să știți că viteza de încărcare și cantitatea de energie care poate fi transferată depind de modelul telefonului utilizat ca powerbank, unele telefoane, de exemplu, blochează transferul de energie atunci când nivelul bateriei este prea scăzut.

Încărcare telefon de la alt telefon prin wireless

Pentru a încărca un telefon de la alt telefon prin wireless, este esențial ca ambele telefoane să fie compatibile cu această tehnologie. Pentru ca acest lucru să aibă succes, este esențial ca ambele telefoane să fie pornite și să se poată stabili un contact fizic între ele. În timpul încărcării wireless, telefoanele nu trebuie să se afle pe o suprafață metalică. Încărcarea prin wireless, deși este funcțională, este mult mai lentă decât OTG și încărcarea standard, țineți cont de acest lucru.

În plus, trebuie menționat faptul că, deși aproape toate telefoanele compatibile cu încărcarea wireless pot primi energie, doar câteva modele sunt capabile să o furnizeze, printr-o funcție specială a sistemului de operare.

De exemplu, pe telefoanele Samsung, această funcție se numește Wireless PowerShare sau partajarea încărcării și trebuie să fie prezentă pe dispozitivul care acționează ca baterie. Pentru a activa această funcție, deschideți zona de notificări Android atingând din partea de sus a ecranului în jos, atingeți pictograma Wireless PowerShare (pictograma cu o baterie cu o săgeată îndreptată spre dreapta) și așteptați să apară mesajul Gata de conectare.

Cu toate acestea, pe telefoanele Huawei compatibile, funcția de încărcare se numește încărcare inversă fără fir. Pentru a activa această funcție, deschideți setările Android apăsând pe pictograma în formă de roată dințată de pe ecranul principal, apoi atingeți pe Baterie și glisați comutatorul de lângă opțiunea Încărcare inversă fără fir în poziția Pornit.

După ce ați făcut acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să plasați telefonul pe care doriți să îl încărcați în centrul părții din spate a telefonului care funcționează ca un powerbank, după conectare ar trebui să auziți un sunet și, pe telefonul care alimentează veți vedea o notificare cu privire la încărcarea fără fir.

Rețineți că atât Wireless PowerShare, cât și încărcarea inversă fără fir nu pot fi utilizate dacă nivelul de încărcare al telefonului care acționează ca powerbank este de 20% sau mai puțin.