Recuperare SMS-uri șterse din Huawei

Recuperare SMS-uri șterse din Huawei. Ați șters din greșeală SMS-urile din telefonul vostru Huawei și acum doriți să le recuperați? Ei bine, în acest articol vă voi explica cum puteți recupera SMS-urile șterse chiar dacă nu ați făcut backup la date.

Recuperare SMS-uri șterse din Huawei

În acest articol despre recuperare SMS-uri șterse din Huawei, vă voi explica ce trebuie să faceți ca să recuperați SMS-urile șterse din telefon. Vă voi prezenta câteva programe și aplicații care vă ajută să faceți acest lucru. Înainte de toate trebuie să știți că, cu cât utilizați mai puțin telefonul, porțiunile de memorie pe care au fost SMS-urile nu vor fi suprascrise, așa că sfatul meu este să nu descărcați aplicații sau jocuri înainte să încercați să recuperați SMS-urile din telefon.

Informații despre recuperare SMS-uri șterse din telefon

Înainte să vă explic care este modul de recuperare SMS-uri șterse din telefon, vreau să vă ofer câteva informații importante. În primul rând, unele dintre metodele de recuperare a datelor despre care vom vorbi în acest articol necesită root, adică procedura care vă permite să deblocați telefonul Android, ocolind restricțiile standard ale sistemului și permițând executarea operațiunilor și aplicațiilor care nu sunt permise în mod normal (inclusiv recuperarea datelor șterse din memoria telefonului).

Procedura în cauză nu este grea de efectuat dar nici ușoară, și poate duce la ștergerea datelor din telefon (dacă trebuie să deblocați bootloader-ul) și veți pierde garanția telefonului.

Un alt lucru foarte important (așa cum am menționat la începutul acestui articol) este faptul că folosind telefonul, riscați să suprascrieți mesajele care urmează să fie recuperate, veți suprascrie porțiunea de memorie pe care au fost salvate SMS-urile șterse. Acest lucru înseamnă că utilizarea aplicațiilor de recuperare a datelor care funcționează direct de pe telefon este mai riscantă decât utilizarea programelor pentru PC (deși chiar și acestea pot adăuga software pe telefon). Acestea fiind spuse, mai jos veți găsi pașii de urmat.

Aplicații pentru recuperare SMS-uri șterse din Huawei

Dacă doriți să recuperați SMS-urile șterse dintr-un telefon Huawei, fără a fi nevoie să conectați telefonul la PC, mai jos veți găsi o aplicație pe care o puteți instala și utiliza direct de pe Android.

EaseUS MobiSaver

EaseUS MobiSaver

Una dintre cele mai bune aplicații pentru recuperarea SMS-urilor este EaseUS MobiSaver. Aceasta este aplicația mobilă a programului de recuperat date de pe PC, aplicația vă permite să recuperați SMS-uri, fotografii, contacte, istoricul apelurilor, conversațiile WhatsApp și alte date, dar din păcate aplicația nu este gratuită.

Aplicația EaseUS MobiSaver vă permite să recuperați fișiere JPG și MP4 gratuit, dar, în ceea ce privește SMS-urile, vă permite doar să le vizualizați și nu să le exportați. Pentru a le exporta, trebuie să faceți o achiziție în aplicație. Nu este necesar să aveți root la telefon pentru funcționarea sa în ceea ce privește recuperarea SMS-urilor, este necesar doar pentru recuperarea fotografiilor și videoclipurilor (deoarece este necesară o scanare mai profundă a memoriei).

Pentru utilizarea aplicației, deschideți Magazin Google Play și instalați aplicația pe telefonul vostru Huawei (atingeți pe butonul Instalați). Apoi porniți aplicația și, dacă aveți un telefon cu root, acordați permisiunile necesare (și apoi efectuați o scanare a memoriei).

Apoi apăsați butonul SMS, permiteți aplicației să acceseze mesajele SMS atingând pe butonul Allow care apar pe ecran și așteptați câteva secunde, până când scanarea ajunge 100%.

Când scanarea este finalizată, puteți citi SMS-urile găsite de aplicație, atingând pe ele și le puteți exporta apăsând butonul Recover situat în partea dreaptă sus (operațiune, disponibilă numai după achiziționarea versiunii complete a aplicației).

Programe pentru recuperare SMS-uri șterse din Huawei

Acum o să vă prezint câteva programe pentru PC care vă permit să recuperați SMS-urile șterse de pe telefoane Huawei sau alte mărci. Dacă vă întrebați de ce aveți nevoie pentru acest lucru, trebuie să știți că aveți nevoie doar de cablul USB al telefonului.

iReparo for Android

iReparo for Android

iReparo for Android este un program pentru Windows și macOS care vă permite să recuperați mesaje, contacte, conversații WhatsApp, fotografii și videoclipuri de pe telefoane Android. Programul nu are nevoie de root la telefon pentru a funcționa, dar nu este gratuit, costă 49,95 $, totuși este disponibil într-o versiune de încercare gratuită, care vă permite să vizualizați SMS-urile care pot fi recuperate (fără să le puteți exporta).

Dacă doriți să încercați programul, accesați site-ul programului, dați click pe butonul Free Trial și selectați Windows sau Mac (în funcție de sistemul de operare pe care îl utilizați) apoi salvați fișierul JIHO_iReparo_AR.exe pe calculator.

După ce ați descărcat programul, dacă utilizați un PC care rulează Windows, dați dublu click pe fișierul .exe obținut și apoi dați click pe butoanele Da și OK. Apoi bifați caseta de lângă I accept the agreement și finalizați instalarea programului făcând click pe butoanele Next, Install și Finish.

Instalare program iReparo

Când instalarea este finalizată, conectați telefonul la PC și activați Depanarea USB pe telefon. Depanarea USB este un mod special pentru conectarea dispozitivelor Android la PC și, pentru activare, trebuie mai întâi să activați „Opțiunile pentru dezvoltatori” pe telefonul vostru.

Pentru activare, accesați meniul Setări> Sistem> Despre telefon și apăsați pe numărul de serie de șapte ori. Apoi accesați Setări> Sistem> Opțiuni pentru dezvoltatori și glisați comutatorul de lângă opțiunea „Depanare USB” în poziția Pornit.

După ce ați făcut acest lucru, deschideți programul iReparo for Android pe PC și dați click pe butonul Contact, SMS, Call log. Pe telefon vor apărea cererile legate de depanarea USB, și va trebui să acceptați. Apoi dați click pe butonul Start pentru a începe căutarea SMS-urilor șterse.

După câteva secunde, pe ecranul telefonului ar trebui să apară un mesaj care va întreabă dacă doriți să faceți backup. Acceptați sau nu acest lucru, apoi reveniți la PC și dați click pe butonul Yes ca să începeți scanarea memoriei din telefon.

Scanarea SMS-urilor șterse

După ce ați făcut acest lucru trebuie să așteptați finalizarea scanării, apoi dați click pe Messages din bara laterală a programului și faceți click pe mesajele pe care doriți să le vizualizați. Dacă ați achiziționat versiunea completă a programului puteți exporta SMS-urile selectate, pentru acest lucru dați click pe butonul Recover.

EaseUS MobiSaver for Android

EaseUS MobiSaver for Android

Dacă nu reușiți să recuperați SMS-urile cu programul iReparo for Android puteți încerca cu EaseUS MobiSaver for Android, aceasta este versiunea pentru PC la aplicația menționată mai sus. Programul este disponibil numai pentru Windows și are limita de a putea exporta un singur fișier (pentru mai multe fișiere trebuie să achiziționați versiunea Home/Personal Use care costă 39.95 $). Programul necesită root la telefon și vă permite să recuperați nu numai SMS-uri, ci și fotografii, videoclipuri, contacte, conversații WhatsApp și alte date.

Pentru download programul EaseUS MobiSaver for Android, accesați site-ul programului și dați click pe butonul Free Download. După ce ați descărcat programul, deschideți fișierul .exe, dați click mai întâi pe butonul Da și apoi pe OK. Apoi bifați caseta de lângă I accept the agreement și continuați cu instalarea programului făcând click pe butoanele Next, Install și Finish.

După ce ați instalat programul conectați telefonul la PC, și activați depanarea USB (așa cum v-am explicat în secțiunea aplicației iReparo for Android) și deschideți programul. Când vedeți numele telefonului în fereastra programului, dați click pe butonul Start, răspundeți afirmativ la mesajele referitoare la depanarea USB și root care apar pe ecran și bifați caseta (Permiteți întotdeauna memorarea de pe acest computer).

După ce scanarea telefonului este finalizată, selectați Messages din bara laterală a programului, bifați caseta de lângă SMS-ul pe care doriți să îl recuperați și dați click pe butonul Recover. Apoi alegeți folderul în care doriți să exportați SMS-ul și dați click pe butonul OK.