Încărcare iPhone cu încărcător de Samsung

Încărcare iPhone cu încărcător de Samsung. Dacă până acum ați folosit întotdeauna telefoane Android, mai exact marca Samsung, dar acum ați decis să achiziționați un iPhone, cu siguranță ați observat că acesta vine cu un cablu de încărcare Lightning/USB-C, dar fără încărcător. Dacă acum vă întrebați dacă puteți folosi încărcătorul de la Samsung pentru a încărca iPhone-ul, trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit. În acest articol despre, încărcare iPhone cu încărcător de Samsung, vă voi explica cum puteți încărca un iPhone cu un încărcător de Samsung.

Informații despre încărcare

Înainte de a vă explica care este modul de încărcare iPhone cu încărcător de Samsung, este important să știți cum funcționează încărcătoarele, cum influențează puterea de încărcare viteza de încărcare (și cum să o calculați atunci când nu este explicată clar) și câteva reguli pe care este important să le respectați pentru a nu strica bateria telefonului mobil.

În primul rând, vreau să vă spun despre puterea în wați, care este o valoare generală care vă poate da o idee despre cât de repede un anumit încărcător va fi capabil să încarce telefonul vostru. Cele mai multe încărcătoare Samsung au un set de date imprimate pe ele, iar ceea ce trebuie să verificați sunt volții și amperii, de foarte multe ori aceste informații sunt scrise într-o formulă asemănătoare cu aceasta: 5.0V 3.0A sau poate găsiți ceva asemănător: 3.3-11.0V 2.25A. În toate cazurile trebuie să înmulțiți volții cu amperii, iar rezultatul este puterea la care bateriile sunt încărcate de încărcătorul respectiv.

Încărcătoarele moderne sunt, de asemenea, capabile să se autoregleze automat, în plus, chiar și bateriile au circuite de protecție destul de sofisticate. În general, acest lucru înseamnă că puteți utiliza încărcătoare, atâta timp cât sunt de mărci fiabile și bine făcute (care, prin urmare, nu duc la fluctuații majore ale energiei furnizate) pentru orice dispozitiv și vor funcționa în continuare, deși poate la o viteză mai mică decât încărcătoarele oficiale.

De exemplu, dacă aveți un încărcător de 25W conceput pentru Samsung S21, puteți încărca în siguranță un iPhone 13 la aceeași viteză de încărcare. Dacă utilizați un încărcător mai mic de 25W, iPhone-ul se va încărca în continuare, dar la o viteză mai mică. Ce se întâmplă dacă folosiți unul mai puternic? Răspunsul este simplu, în acest caz viteza va fi întotdeauna redusă la 25W, deoarece încărcătoarele moderne sunt capabile să negocieze cu dispozitivul care urmează să fie încărcat și va furniza cantitatea corectă de energie.

Ceea ce trebuie să aveți grijă este temperatura. Temperaturile ridicate pot deteriora bateria iPhone-ului vostru (și a oricărui dispozitiv), așa că ar trebui să evitați să jucați jocuri, să înregistrați videoclipuri și în general să folosiți mult iPhone-ul în timp ce se încarcă. Din același motiv, încărcarea wireless trebuie evitată și utilizată numai atunci când este necesar, deoarece tinde să supraîncălzească bateria pe care o încarcă.

Încărcare iPhone cu încărcător de Samsung

Deci, puteți încărca fără probleme iPhone-ul cu încărcătorul Samsung. Cu alte cuvinte, puteți înlocui pur și simplu cablul USB-C care este conectat în mod normal la încărcătorul Samsung și introduceți cablul Lightning/USB-C pe care l-ați găsit în cutia iPhone-ului, iar acesta va funcționa. În cazul în care vă întrebați dacă este posibil să încărcați un iPad, răspunsul este da, puteți să încărcați un iPad cu încărcătoarele Samsung fără nicio problemă.

Cu toate acestea, vreau să vă ofer câteva informații despre încărcătoarele Samsung pe care este foarte probabil să le aveți. Cele mai populare încărcătoare Samsung sunt cele cu încărcare rapidă adaptivă (15W) și încărcare super rapidă (25W). Vă puteți da seama care dintre ele îl aveți verificând informațiile de pe încărcătoare. Dacă aveți un încărcător de 15W, puteți achiziționa unul mai puternic pentru a profita de capacitatea de încărcare mai rapidă a iPhone-ului (încărcătorul original de la Apple pentru încărcarea iPhone-ului este de 20W).

Un al treilea tip de încărcător Samsung care este mai greu de găsit pe piață este încărcătorul de 45W conceput pentru S22+ și Ultra. Cu toate acestea, utilizarea acestui încărcător cu iPhone-ul este sigură și îl va încărca la 25W, chiar dacă este mai mare decât încărcătorul original Apple, acesta nu va genera căldură sau energie suplimentară. Așa cum am menționat mai sus, încărcătoarele și dispozitivele moderne comunică intre ele pentru a evita supratensiunea sau supraîncărcarea care ar putea deteriora bateriile.

Am făcut și eu câteva teste cu aplicații care monitorizează viteza de încărcare și pot confirma acest lucru, așa că puteți încărca un iPhone sau iPad în siguranță.

Mai există un alt detaliu foarte important despre care vreau să vă vorbesc, și anume tipul de cablu compatibil cu diferite încărcătoare Samsung. La iPhone 13 veți găsi un cablu USB-C/Lightning, dar multe dintre încărcătoarele Samsung au un port USB-A, așa că nu veți putea încărca iPhone-ul fără să achiziționați un cablu nou (chiar și unul neoficial, dacă doriți să economisiți bani).

Dintre încărcătoarele Samsung, cele cu port USB-C sunt Superfast Charging de 25W și Superfast Charging de 45W. Acum că aveți toate aceste informații, puteți afla dacă vă puteți încărca iPhone-ul fără a fi nevoie să cumpărați alte accesorii.

Dar încărcătoare wireless? Ei bine, în general, încărcătoarele wireless de la Samsung funcționează cu iPhone-urile, dar, deoarece nu sunt certificate MagSafe (tehnologia de încărcare wireless de la Apple), acestea vor încărca iPhone-ul doar la o viteză maximă de 7,5W.

De asemenea, puteți încărca AirPods cu o carcasă de încărcare care acceptă încărcarea wireless, dar nu și Apple Watch. În orice caz, așa cum am explicat deja, în general vă sfătuiesc să nu folosiți încărcătoare wireless decât dacă aveți nevoi speciale, deoarece acestea consumă mai mult curent, generează mai multă căldură și oferă o încărcare mai lentă.

Încărcare iPhone cu alte încărcătoare

Regulile menționate mai sus cu privire la încărcătoarele Samsung se aplică și în cazul altor încărcătoare, cu o recomandare suplimentară importantă, asigurați-vă că acestea sunt fabricate de producători de încredere.

Este posibil ca un încărcător ieftin de marcă necunoscută să nu dispună de toate sistemele de siguranță, iar utilizarea lui ar putea duce la supraîncălzirea sau chiar la deteriorarea iPhone-ului. Cu toate acestea, după ce ați verificat fiabilitatea producătorului, puteți continua fără probleme.

De exemplu, eu am conectat iPhone-ul la un încărcător de laptop Huawei de 65W, iar încărcarea a fost identică cu cea obținută atunci când am folosit un încărcător Samsung. De asemenea, am obținut același rezultat cu un încărcător Spigen ArcStation de 45W. Pe scurt, atâta timp cât producătorul încărcătorului este de încredere, puteți sta liniștit și îl puteți folosi pe cel pe care îl aveți fără să cumpărați unul nou.

În cele din urmă, despre încărcătoarele wireless, așa cum am menționat mai sus, Apple folosește o tehnologie proprie pentru a obține o încărcare wireless de 15W, ceea ce înseamnă că, dacă nu folosiți un încărcător wireless conceput special pentru a fi compatibil cu standardul MagSafe, viteza de încărcare va fi de numai 7,5W.

Încărcare iPhone cu Wireless PowerSharing Samsung

S-ar putea să fiți surprins să aflați că puteți încărca un iPhone și cu un telefon Samsung, fără a fi nevoie să folosiți un încărcător. Acest lucru este posibil datorită funcției Wireless PowerSharing care poate fi găsită pe cele mai recente modele Samsung. Înainte de a vă explica cum să folosiți această funcție, vreau să vă ofer câteva informații importante.

Primul sfat este că oricum este o încărcare foarte lentă, deci nu puteți încărca complet și rapid un iPhone în acest mod. Dacă bateria iPhone-ului este descărcată aproape complet în acest mod, veți putea să îl încărcați 10/20% suficient pentru a merge acasă sau pentru a căuta un încărcător adecvat.

Al doilea sfat pe care vreau să vi-l dau se referă la husă. Dacă doriți să utilizați această funcție și atât iPhone-ul, cât și telefonul Samsung are husă de protecție, pur și simplu este posibil ca încărcarea wireless să eșueze, deci va trebui să scoateți husa iPhone-ului.

Activarea funcției Wireless PowerSharing/Battery Sharing este foarte simplă. Pe telefonul Samsung deschideți setările apoi atingeți pe Device and Battery Support și, în această secțiune atingeți pe Battery. În meniu veți găsi butonul Wireless PowerSharing/Battery Sharing, pentru a activa partajarea glisați comutatorul în poziția Pornit. După ce ați terminat de încărcat iPhone-ul la nivelul dorit, puteți opri partajarea glisând comutatorul în poziția Oprit.