Deblocare iPhone cu ceasul (Apple Watch)

Deblocare iPhone cu ceasul (Apple Watch). Apple a lansat noua versiune a sistemului său de operare iOS 14.5, care are mai multe funcții cu privire la securitate, confidențialitate, dar mai presus de toate, posibilitatea de a debloca iPhone-ul cu Face ID, dar și folosind masca de protecție (COVID-19). Acest lucru este posibil datorită utilizării Apple Watch, care acționează practic ca recunoaștere. O soluție așteptată de foarte mult timp și care vă permite în perioada de pandemie să utilizați iPhone-ul în siguranță și să îl puteți debloca cu Face ID chiar și atunci când aveți masca de protecție.

Deblocare iPhone cu ceasul (Apple Watch)

În acest articol despre, deblocare iPhone cu ceasul (Apple Watch), vă voi explica care sunt pașii de urmat pentru a activa deblocarea iPhone-ului cu Apple Watch, dar înainte de toate vom vorbi despre cerințele de bază pentru a putea profita de această posibilitate.

Cerințe pentru deblocare iPhone cu ceasul

Mai jos veți găsi cerințele pentru a putea debloca iPhone-ul cu ceasul (Apple Watch). Pe scurt, pentru a debloca un iPhone cu un Apple Watch aveți nevoie de:

  • Un iPhone cu Face ID actualizat la iOS 14.5.
  • Un Apple Watch Series 3 sau o versiune ulterioară actualizat la cel puțin watchOS 7.4.
  • Apple Watch trebuie conectat la iPhone.
  • Pe iPhone și Apple Watch, Wi-Fi și Bluetooth trebuie să fie activate. Este bine chiar dacă Wi-Fi nu este conectat la nicio rețea de internet. Pentru a vă asigura că Bluetooth este activ pe dispozitiv, accesați Setări> Bluetooth și verificați dacă comutatorul de lângă Bluetooth este verde.
  • Pe Apple Watch trebuie să aveți setat un cod și funcția de detectare a pulsului.
  • Apple Watch trebuie să fie deblocat (adică trebuie să fi introdus codul cel puțin o dată după pornire).
  • Trebuie să vă asigurați că nasul și gura sunt acoperite corespunzător. Deblocarea automată cu Apple Watch nu va funcționa dacă, de exemplu, aveți ochii acoperiți. Funcția a fost concepută cu intenția de a facilita deblocarea atunci când purtați masca pe timpul pandemiei.

Deblocare iPhone cu ceasul (Apple Watch)

Deblocare iPhone cu ceasul

Pentru deblocare iPhone cu ceasul (Apple Watch), trebuie să configurați funcția direct din configurările iPhone-ului vostru. Mai întâi, deschideți aplicația Configurări de pe ecranul de pornire, derulați până la Face ID și cod de acces și introduceți codul. Apoi, în secțiunea Deblocare cu Apple Watch-ul activați funcția atingând comutatorul de lângă numele ceasului vostru.

Dacă ceva nu merge bine, probabil că nu ați îndeplinit cerințele de mai sus. De exemplu, este posibil ca funcția de detectare a pulsului să nu fie activă și în acest caz trebuie să faceți câțiva pași suplimentari.

Deschideți aplicația Configurări de pe Apple Watch (din meniul de aplicații, care poate fi accesat apăsând coroana digitală a ceasului). În meniul care apare, căutați și accesați secțiunea Cod. Apoi rotiți coroana Digital Crown sau glisați cu degetul până la sfârșitul ecranului, unde veți găsi o opțiune pentru detectarea impulsurilor, apoi glisați comutatorul în poziția Pornit pentru a activa detectarea pulsului.

Acum, dacă vă întrebați care este modul de deblocare iPhone cu ceasul, trebuie să știți că este foarte simplu! Puneți masca pe față și treziți iPhone-ul așa cum faceți în mod normal. Apoi uitați-vă la dispozitiv, dacă totul a decurs așa cum era de așteptat, ar trebui să simțiți o serie de atingeri ușoare pe încheietura mâinii (aceasta este tehnologia haptic feedback) și blocarea din partea de sus a ecranului ar trebui să apară deschisă.

După deblocare, unele informații sunt afișate și pe Apple Watch. În primul rând, ceasul vă oferă posibilitatea de a bloca din nou iPhone-ul apăsând butonul Blocare iPhone. Această opțiune este foarte utilă în caz de deblocări involuntare, dar nu uitați că la următoarea deblocare va trebui să reintroduceți codul. În plus, veți vedea o notificare care vă informează că iPhone-ul a fost deblocat cu Apple Watch.

Activare Wifi pe Apple Watch și iPhone

Deblocare iPhone cu Apple Watch Wifi

Așa cum ați văzut la cerințe, pentru deblocarea iPhone-ului cu Apple Watch este necesar ca Wi-Fi și Bluetooth să fie active pe ambele dispozitive. În primul rând, pentru deblocare, Apple Watch nu trebuie să fie conectat la o rețea Wi-Fi (acest lucru este valabil și pentru iPhone). Mai jos veți găsi pașii de urmat pentru activarea Wi-Fi.

Pentru a activa Wi-Fi pe iPhone, glisați în jos din colțul din dreapta sus al ecranului (unde veți găsi pictogramele de semnal și baterie, dar și alte conexiuni active) și veți vedea Centru de control, apoi atingeți pe pictograma Wi-Fi, astfel încât să devină albastră. Alternativ, puteți obține același rezultat deschizând aplicația Configurări> Wi-Fi, și glisați comutatorul în poziția Pornit.

Pentru a activa Wi-Fi pe Apple Watch, glisați în sus de pe ecranul de pornire al ceasului și apăsați pictograma Wi-Fi. Puteți face acest lucru și din Configurări> Wi-Fi, la fel ca pe iPhone.

Deblocare iPhone cu Apple Watch fără WiFi

Deblocare iPhone cu Apple Watch fără WiFi

Vă întrebați dacă este posibil să deblocați iPhone-ul cu Apple Watch fără Wi-Fi? Ei bine, conform cerințelor răspunsul este nu, dar se poate și fără Wi-Fi. Activarea Wi-Fi nu implică faptul că dispozitivele trebuiesc conectate la Internet, în acest caz, Wi-Fi nu este necesar.

Acest lucru înseamnă că este posibil să profitați de această funcție chiar dacă nu aveți o rețea Wi-Fi, deblocarea iPhone-ului funcționează indiferent dacă conexiunea Wi-Fi este activă sau nu. Pentru a debloca iPhone-ul cu ceasul Apple Watch, este suficientă doar conexiunea Bluetooth.