Încărcare iPhone fără cablu

Încărcare iPhone fără cablu. Cablul pe care îl folosiți de obicei pentru a reîncărca bateria la iPhone nu funcționează, deși un capăt este conectat la priza de curent, iar celălalt la iPhone, nu se încarcă? Ei bine, în acest caz trebuie să cumpărați un cablu nou sau puteți folosi metode alternative de încărcare fără cablu.

Încărcare iPhone fără cablu

În acest articol despre, încărcare iPhone fără cablu, vă voi explica cum să încărcați iPhone-ul vostru fără cablu, utilizând dispozitive pe care le puteți cumpăra online sau din magazinele de electronică. Chiar dacă nu există multe alternative care să vă permită încărcarea iPhone-ului fără cablu, trebuie să știți că sunt disponibile dispozitive pentru încărcare wireless și huse cu baterie externă pentru a încărca iPhone-ul chiar și atunci când nu aveți o sursă de alimentare sau un PC/laptop.

Încărcare iPhone fără cablu lightning

Mai jos veți găsi câteva metode pentru încărcare iPhone fără cablu lightning, adică cablul original furnizat de Apple pentru încărcarea iPhone-ului vostru. Pentru mai multe detalii despre cum puteți face acest lucru, citiți în continuare acest articol.

Încărcare iPhone prin wireless

Încărcare iPhone prin wireless

Printre primele metode de încărcare iPhone fără cablu este încărcarea wireless. Aceasta este o funcție integrată începând de la iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 11, iPhone 12, până la ultimul model, care vă permite să reîncărcați iPhone-ul pur și simplu punându-l pe un încărcător Qi (acesta este un standard de încărcare creat de Wireless Power Consortium).

Pe lângă faptul că aceste încărcătoare sunt vândute pe internet, în ​​Apple Store și magazinele de electronică, doar pentru utilizare le puteți găsi în hoteluri, aeroporturi, baruri și chiar integrate în multe modele de mașini noi.

Pentru a reîncărca iPhone-ul cu un încărcător wireless, tot ce trebuie să faceți este să conectați încărcătorul la priza de curent și să puneți pe el iPhone-ul cu ecranul în sus. Dacă totul este OK, Led-ul încărcătorului se va aprinde și veți vedea pictograma de încărcare pe ecranul iPhone-ului, indicând faptul că încărcarea este în curs.

Trebuie să știți că majoritatea dispozitivelor de încărcare wireless sunt echipate cu o priză USB, permițând încărcarea și prin PC/laptop sau dispozitive echipate cu priză USB cu funcție de alimentare. De asemenea, trebuie să știți că încărcarea wireless durează mai mult decât încărcarea prin cablu Lightning.

Încărcare iPhone cu husă cu baterie externă

Încărcare iPhone cu husă cu baterie externă

Husele cu baterie externă sunt o altă metodă pentru încărcare iPhone fără cablu. Ele sunt ca huse care pe lângă faptul că vă protejează iPhone-ul de lovituri și căzături, vă permit să-l reîncărcați atunci când nu aveți la dispoziție un cablu Lightning sau o priză de curent.

Cu o husă cu baterie externă, este posibil să creșteți autonomia iPhone-ului vostru prin reîncărcarea bateriei. Pe internet găsiți huse de toate tipurile și pentru toate buzunarele, cu prețul cuprins intre 119 lei (pentru huse mai ieftine) și desigur prețul se ridică pentru husele originale de la Apple.

Dacă vă întrebați cum funcționează o husă cu baterie externă, trebuie să știți că husa are propria baterie și un conector Lightning care vine introdus în portul de la iPhone. Când husa este pusă pe iPhone, acesta va începe să se reîncarce automat. În plus, există și modele echipate cu un buton de standby integrat care vă permite să alegeți când să încărcați telefonul și când să păstrați o oarecare autonomie pentru urgență.

După cum vă puteți imagina, husa trebuie să fie încărcată pentru a funcționa. Metodele de încărcare variază de la model la model, în general pentru a reîncărca o husă cu o baterie externă, trebuie să o puneți pe iPhone și să-l conectați la o sursă de alimentare folosind cablul Lightning. Există și modele de huse care acceptă încărcarea cu dock Lightning și huse care au cablu micro USB pentru conectare și încărcare folosind PC-ul.

Orice metodă de încărcare alegeți, și care este suportată de husa cu baterie, trebuie să știți că, pentru încărcare este întotdeauna necesar ca husa să fie pusă pe iPhone. De asemenea, trebuie menționat că bateria iPhone-ului va fi reîncărcată mai întâi și, ulterior cea de la husă.

Încărcare iPhone fără cablu original

Încărcare iPhone fără cablu original

Dacă cablul Lightning furnizat cu iPhone-ul vostru este defect și metodele menționate mai sus nu sunt pe placul vostru, îmi pare rău, dar nu există alte metode de încărcare iPhone fără cablu, așa că nu vă rămâne nimic de făcut decât să cumpărați un cablu Lightning. În mod alternativ, trebuie să știți că puteți încărca iPhone-ul fără cablul original, adică să cumpărați un cablu care nu este original.

Dar, dacă utilizați un cablu care nu este original, pot apărea probleme, precum supraîncălzirea iPhone-ului, deteriorarea bateriei care ar putea compromite funcționarea acestuia sau probleme de sincronizare a datelor.

Pe site-ul oficial Apple, puteți găsi mai multe informații despre produsele originale și informații utile pentru a afla dacă un cablu Lightning este contrafăcut sau nu este certificat.

Mărire durata la baterie iPhone

Mărire durata la baterie iPhone

Dacă niciuna dintre metodele menționate mai sus nu va fost de ajutor, încercați să măriți durata de viață a bateriei până când aveți un cablu pentru reîncărcare. Primul lucru pe care îl puteți face pentru a crește durata de viață a bateriei, pe lângă limitarea utilizării acestuia, este să reduceți luminozitatea ecranului din Centrul de control. Pentru acest lucru, glisați din partea de jos a ecranului în sus (sau, dacă aveți un iPhone X, glisați din dreapta sus în jos) și reduceți luminozitatea.

De asemenea, pentru a crește durata de viață a bateriei trebuie să dezactivați Wi-Fi, Datele Celulare și Bluetooth. În acest caz, trebuie să știți că acționând din Centrul de control aceste funcții nu vor fi dezactivate ci vor fi doar întrerupte temporar. Pentru dezactivarea totală, atingeți pictograma „Configurări” de pe ecranul de pornire pentru a accesa setările iOS, apoi atingeți pe Wi-Fi, Bluetooth și Date Celulare și glisați comutatorul de lângă Wi-Fi, Bluetooth și Date celulare în poziția Oprit.

În plus, dacă utilizați un iPhone cu versiunea de iOS 10 sau mai nouă, chiar și dezactivarea funcției „Trezire afișaj la ridicare” ajută la prelungirea duratei de viață a bateriei, mai ales dacă de obicei mutați iPhone-ul dintr-o parte în alta. Pentru dezactivarea funcției, deschideți aplicația „Configurări” atingând pictograma în formă de roată dințată de pe ecranul de pornire, atingeți pe „Afișaj și luminozitate” și glisați comutatorul de lângă opțiunea „Trezire afișaj la ridicare” în poziția Oprit.