Economisire baterie iPhone (telefon)

Economisire baterie iPhone (telefon). Un iPhone în stare bună, adică cu o baterie la potențialul său maxim, ține aproape întotdeauna o zi întreagă de lucru, dar depinde mult de utilizarea dispozitivului și de aplicațiile care sunt instalate. Pe scurt, chiar și cu un iPhone se poate întâmpla să rămâneți fără baterie, este foarte important să învățați să gestionați autonomia în cel mai bun mod.

Economisire baterie iPhone (telefon)

În acest articol vreau să vă ofer câteva sfaturi utile despre cum să economisiți bateria la iPhone și cum să identificați problemele cu bateria telefonului. Nu vă promit minuni, dar dacă urmați sfaturile de mai jos, ar trebui să aveți rezultate mult mai bune.

Modul de economisire baterie iPhone

Așa cum am spus la începutul acestu articol, pentru economisire baterie la iPhone puteți încerca să puneți în practică o serie întreagă de măsuri care, puse împreună, ar trebui să vă poată permite să creșteți autonomia iPhone-ului. Pentru mai multe detalii, citiți în continuare acest articol, găsiți informațiile de care aveți nevoie mai jos.

Funcția Mod Consum redus

Funcția Mod Consum redus

Pentru a încerca să economisiți bateria la iPhone, mai întâi puteți lua în considerare să vă bazați pe utilizarea unei funcții incluse în iOS numită Mod Consum redus. După cum se poate deduce cu ușurință, această funcție vă permite să reduceți temporar consumul de baterie până când utilizatorul va putea reîncărca complet smartphone-ul.

Când opțiunea este activată, trimiterea și primirea automată a e-mailurilor, funcționalitatea „Siri”, actualizarea aplicațiilor în fundal sunt dezactivate sau, în orice caz, limitate.

Funcția Mod Consum redus este propusă automat de iOS atunci când se atinge 20% din nivelul bateriei și pentru activare trebuie doar să apăsați elementul corespunzător care apare pe ecran. Confirmând că funcția este activată, indicatorul de încărcare a bateriei, în partea de sus a ecranului, devine galben.

Este posibil să activați functia chiar și atunci când încărcarea bateriei este mai mare de 20%. Pentru a face acest lucru, atingeți pictograma Configurări (cea care are forma unei roți dințate) pe care o găsiți pe ecranul de pornire iOS, selectați elementul Baterie și mutați comutatorul la ON, situat în dreptul la Mod Consum redus.

În mod alternativ, puteți activa functia menționată mai sus din Centrul de control iOS, pentru accesarea Centrului de control glisați din colțul din dreapta sus al ecranului în jos (pe un iPhone cu Face ID) sau de jos în sus (pe un iPhone cu buton Home) și apoi atingeți butonul care reprezintă o baterie, astfel încât de la gri devine colorată.

Dacă nu găsiți funcția Mod Consum redus în Centrul de control iOS, urmați acești pași: atingeți pe pictograma Configurări de pe ecranul de pornire, atingeți pe Centru de control din ecranul care se deschide, atingeți elementul Personalizare comenzi și apăsați butonul (+) de lângă Mod Consum redus.

Dezactivează Servicii de localizare

economisire baterie iPhone dezactivează Servicii de localizare

Unele aplicații, în primul rând cele pentru rețele sociale și serviciilor pentru hărți, consumă foarte mult bateria la iPhone, datorită utilizării masive a locației geografice.

Având în vedere acest lucru, puteți dezactiva functia Servicii de localizare la aplicațiile care doriți. Deci, atingeți pe pictograma Configurări (cea cu forma unei roți dințate) pe care o găsiți pe ecranul de pornire iOS și atingeți pe opțiunea Intimitate, apoi atingeți pe Servicii de localizare din meniul care se deschide și atingeți pictograma aplicației la care doriți să dezactivați serviciul de localizare.

Prin urmare, alegeți dacă dezactivați complet serviciile de localizare pentru aplicația selectată, alegând opțiunea Niciodată sau dacă permiteți aplicației să detecteze locația voastră geografică doar atunci când rulează în prim plan, pentru acest lucru atingeți pe opțiunea La utilizarea aplicației.

În plus, dacă atingeți pe Servicii de sistem, în partea de jos a ecranului, puteți activa sau dezactiva serviciile de localizare și pentru unele funcții ale sistemului. Acestea includ calibrarea busolei, setarea fusului orar și sugestiile Spotlight, modificați setările în funcție de nevoile voastre.

Dacă doriți puteți să dezactivați complet utilizarea serviciilor de localizare. Pentru a face acest lucru, mutați comutatorul de lângă Servicii de localizare la OFF (în partea de sus a ecranului).

Dezactivează funcția Reîmprospătare în fundal

Dezactivează funcția Reîmprospătare în fundal pe iPhone

Da, chiar și actualizarea aplicațiilor în fundal, adică atunci când nu rulează în prim plan, dar continuă să funcționeze, poate duce la o scădere drastică a autonomiei smartphone-ului. Pentru modul de economisire baterie iPhone, puteți să dezactivați functia Reîmprospătare în fundal (ceea ce permite, de exemplu, să găsiți ultimele postări deja încărcate când deschideți aplicații de rețele sociale).

Pentru a face acest lucru, atingeți pictograma Configurări (cea în formă de roată dințată) pe care o găsiți pe ecranul de pornire iOS, atingeți pe General pe ecranul nou afișat și apoi atingeți pe optiunea Reîmprospătare în fundal, și mutați comutatorul la OFF, lângă aplicații.

Dacă considerați că este bine pentru voi, puteți să dezactivați complet functia pentru toate aplicațiile. Pentru a face acest lucru, atingeți pe Reîmprospătare în fundal și alegeți Nu. În mod alternativ, puteți limita reîmprospătarea aplicațiilor numai atunci când se utilizează conexiunea Wi-Fi, pentru acest lucru alegeți opțiunea Wi-Fi.

Activează funcția Mod Avion

Activează funcția Mod Avion pe iPhone

Un alt lucru de luat în considerare pentru economisire baterie iPhone, este să activați functia Mod Avion. În cazul în care nu știați, aceasta este o funcție care vă permite să dezactivați simultan conexiunea Wi-Fi, conexiunea de date, și Bluetooth-ul. Este o idee bună să activați această funcție în zonele în care nu există semnal, aceasta împiedică iPhone-ul să capteze un semnal slab, care crește puterea antenei consumând foarte multă baterie.

Din păcate, așa cum este ușor de înțeles, modul avion nu vă permite să efectuați sau să primiți apeluri, dar, pe de altă parte, atunci când semnalul este slab, nu este posibil să efectuați apeluri stabile.

Pe lângă o circumstanță precum cea descrisă, activarea Mod Avion poate fi utilă chiar și atunci când iPhone-ul are puțină baterie, în acest fel încercați să păstrați cât mai mult posibil bateria.

Acestea fiind spuse, pentru a activa modul avion, atingeți pe pictograma Configurați (cea în formă de roată dințată) de pe ecranul de pornire iOS și mutați comutatorul de lângă Mod Avion la ON.

Ca alternativă, puteți activa modul avion din Centrul de control iOS, glisați din colțul din dreapta sus al ecranului în jos (pe un iPhone cu Face ID) sau de jos în sus (pe un iPhone cu butonul Home) și apoi atingeți butonul cu pictograma de avion, astfel încât acesta să devină colorată.

Luminozitatea ecranului

Luminozitatea ecranului pentru economisire baterie iPhone

Dispozitivele IOS includ o funcție care ajustează automat luminozitatea ecranului pe baza luminii prezente în exterior. Dacă pentru a economisi bateria la iPhone, sunteți dispuși să renunțați la o mică claritate a imaginilor de pe ecran, puteți dezactiva ajustarea automată a luminozității (dacă este activ) și puteți seta un nivel de lumină pentru a fi utilizat în toate situațiile, indiferent de gradul de iluminare a mediului înconjurător.

Pentru a face acest lucru, apăsați pictograma Configurări și atingeți pe Afișaj și luminozitate, și mutați comutatorul la OFF (de lângă cuvântul Automat).

De asemenea, puteți schimba luminozitatea ecranului din centrul de control iOS, glisați din colțul din dreapta sus al ecranului în jos (pe un iPhone cu Face ID) sau din partea de jos în sus (pe un iPhone cu butonul Home) și folosiți bara de reglare (pictograma soarelui).

Alte sfaturi pentru economisire baterie iPhone

Alte sfaturi pentru economisire baterie iPhone

Pe lângă informațiile pe care vi le-am oferit deja, puteți lua în considerare și sfaturile suplimentare pe care le găsiți mai jos, care sunt întotdeauna utile pentru economisire baterie iPhone.

  • Utilizați fundaluri negre pe iPhone cu ecran OLED – dacă dețineți un iPhone cu ecran OLED, puteți crește durata de viață a bateriei prin setarea unui fundal negru. Ecranele OLED, de fapt, au capacitatea de a opri fizic pixelii care alcătuiesc imaginile de pe ecran, dar numai atunci când sunt negre. În mod implicit, un fundal total negru este deja disponibil. Pentru activare, accesați Configurări> Fundal> Alegeți alt fundal > Static și selectați fundalul complet negru pe care îl găsiți pe ecran.
  • Dezactivați sistemul push pentru e-mail – dacă ați configurat mai multe conturi de e-mail pe smartphone-ul vostru, este posibil ca unele dintre ele să consume prea multă baterie din cauza defecțiunilor din sistemul push, cel care gestionează descărcarea datelor în fundal și afișează notificări pe ecran. Pentru a preveni acest lucru, puteți configura descărcarea manuală a datelor. Pentru a face acest lucru, accesați Configurări> Parole și conturi> și mutați comutatorul Push în partea de sus la OFF.
  • Încărcați iPhone-ul în mod optim – adică încercați să-l mențineți întotdeauna între 30% și 80% încărcat, folosind cabluri oficiale și încărcătoare, și aveți grijă să nu îl expuneți la temperaturi prea ridicate.