Diferența dintre email și Gmail

Diferența dintre email și Gmail. Trebuie să creați o adresă de e-mail, dar aveți nelămuriri cu privire la e-mail sau Gmail? În acest articol vom vorbi despre care este diferența dintre e-mail și Gmail.

Diferența dintre email și Gmail

Ce este un email?

Ce este un email

Poșta electronică, numită și e-mail sau email, este o metodă de schimb de mesaje între oameni prin Internet folosind un dispozitiv electronic adecvat (cum ar fi un calculator, un smartphone sau tabletă). Mesajul propriu zis, este format din text simplu împreună cu orice atașament, cum ar fi imagini, videoclipuri, muzică, documente și, în general, orice alt tip de fișier, este denumit în mod obișnuit email sau e-mail.

Pentru a obține o adresă de poștă electronică, numită și adresă de e-mail, trebuie să accesați unul sau mai multe servicii online care oferă această posibilitate gratuit sau nu, precum Microsoft, Yahoo, sau Gmail.

Odată ce v-ați creat adresa de e-mail, alegând un nume de utilizator și o parolă relativă, în general pentru a accesa adresa de e-mail utilizați fie webmail/browserul, fie clienți de e-mail (cum ar fi Thunderbird), sau, mai degrabă, aplicații comune deja instalate sau nu pe dispozitivul vostru. Datorită poștei electronice, este posibil să interacționăm cu întreaga lume practic în timp real.

Ce este Gmail?

Ce este Gmail

Gmail nu este altceva decât un serviciu gratuit oferit de Google care vă permite să trimiteți și să primiți mesaje de e-mail. Pur și simplu, Gmail este e-mailul Google care se încheie cu numele de domeniu gmail.com.

Gmail este sponsorizat de publicitate și pentru a accesa adresa de-mail, de obicei utilizați fie webmail, fie clienți de e-mail (prin protocoale POP3 sau IMAP), sau o aplicație de e-mail, cum ar fi Blue Mail sau Aplicația Gmail de la Google (disponibilă pentru dispozitive Android și iOS).

Care este diferența dintre email și Gmail?

În concluzie, e-mailul este un termen generic care este folosit pentru a descrie fie mesajul de e-mail, fie adresa de e-mail, sau, uneori, întregul proces de trimitere și primire a mesajelor prin Internet.

Gmail, pe de altă parte, este pur și simplu un serviciu gratuit de la Google prin care puteți trimite și primi e-mailuri. Deci, dacă ați citit acest articol, acum știți care este diferența dintre email și Gmail. Dacă nu știți ce este un calculator personal, vă sfătuiesc să citiți un articol care vă poate fi de folos. Ce este un calculator personal?

De asemenea, dacă sunteți la început în lumea informaticii, și nu știți cum puteți căuta imagini pe motorul de căutare Google, avem un articol în care găsiți explicat pas cu pas cum să faceți acest lucru. Caută o imagine pe Google sau alte site-uri.