De ce se consumă repede internetul pe mobil

De ce se consumă repede internetul pe mobil. Cu toate funcțiile disponibile pe dispozitivele Android în aceste zile, devine tot mai frecvent ca oamenii să consume repede internetul pe mobil.

De ce se consumă repede internetul pe mobil

Mulți oameni se întreabă de ce Android consumă repede internetul pe mobil. Nu vă faceți griji, vă pot ajuta să reduceți consumul de date și să îl controlați foarte rapid și simplu. Citiți în continuare acest articol și veți putea reduce consumul datelor mobile pe un telefon Android.

De ce se consumă repede internetul pe mobil

Mai jos veți găsi câteva sfaturi care vă ajută să aflați de ce se consumă repede internetul pe mobil. Nu vă faceți griji, nu trebuie să descărcați și să instalați aplicații suplimentare pe telefonul vostru mobil. Pentru mai multe detalii citiți în continuare acest articol.

Conectare la Wifi

Conectare la Wifi

Acest lucru poate părea la mintea cocosului, dar știu o mulțime de utilizatori Android care nu sunt conștienți de faptul când sunt conectați la o rețea Wi-Fi și atunci când nu sunt. Setați Android la rețeaua Wi-Fi de acasă sau de la birou, dacă există o rețea disponibilă. Conectați-vă la rețelele Wi-Fi disponibile atunci când vă aflați în restaurante, baruri sau pe lângă orice alte companii care furnizează o rețea Wi-Fi gratis. Acest lucru va împiedica telefonul mobil Android să consume repede internetul și ca un bonus va economisi energie prețioasă din baterie.

Verifică utilizarea datelor

Verifică utilizarea datelor

Verificați pentru a vedea ce aplicații utilizează datele. Pe mai multe dispozitive Android mai noi, puteți accesa Setări> Utilizarea datelor> Utilizarea datelor mobile, apoi derulați în jos pentru a vedea ce aplicații utilizează cele mai multe datele mobile. După ce ați identificat aplicațiile care consumă datele mobile, explorați setările fiecărei aplicații și vedeți dacă există setări pe care le puteți dezactiva pentru a preveni datele prin conexiunea WiFi. De asemenea, puteți dezinstala o aplicație definitiv din telefon, mai ales dacă nu aveți nevoie de ea.

Verifică aplicațiile de social media

Aplicațiile de social media tind să utilizeze cele mai multe date dacă sunt configurate cu anumite setări. Aplicația Google+ pare să fie un important consumator de date pentru mulți utilizatori de Android în zilele noastre cu ajutorul funcției de backup automat care încarcă automat toate fotografiile și videoclipurile pe care le faceți pe Google+. Facebook este o altă aplicație care vă poate descărca bateria prin afișarea constantă a notificărilor.

Accesați secțiunea Setări la toate aplicațiile sociale și asigurați-vă că nimic nu este setat să vă încarce automat fișierele sau cel puțin să le setați să se încarce numai atunci când sunteți conectați la o rețea Wi-Fi. Setați intervalele aplicațiilor să sincronizeze datele la câteva ore în loc de 15 minute.

Vizualizarea videoclipurilor

Dacă încercați în mod repetat să vizualizați fotografii și videoclipuri online, acest lucru va consuma foarte repede internetul de pe mobil. Încercați să vă limitați vizitele pe Facebook, Pinterest, Youtube, Instagram și Twitter în timp ce vă aflați în rețeaua de date mobile, și folosiți rețelele de socializare mai mult atunci când sunteți conectați la o rețea Wi-Fi.

Sincronizarea datelor

Cât de des aveți nevoie să vă sincronizați datele pe Android? Puteți trăi fără sincronizarea datelor pentru câteva ore în unele cazuri? Dacă sincronizați calendarul, persoanele de contact și e-mailurile la fiecare 15 minute, acestea vă pot consuma aproape toate datele de pe mobil. Deschideți aplicația Setări> Conturi și setați aplicațiile de e-mail, calendar și de contact pentru a sincroniza datele la câteva ore sau le puteți seta să se sincronizeze numai atunci când sunteți conectați la o rețea Wi-Fi.

Mesajele

Există o mulțime de aplicații de mesagerie disponibile în zilele noastre. Snapchat și Facebook Messenger sunt cele mai frecvent utilizate aplicații de mesagerie. Aceste aplicații transmit și primesc date în mod constant.

Încercați să trimiteți mesaje mai puțin în timp ce nu sunteți conectați la o rețea Wi-Fi. Mai important, încercați să dezactivați toate serviciile de mesagerie pe care nu le utilizați.

Dezactivează actualizările automate

Dezactivează actualizările automate

Asigurați-vă că aplicația Google Play este setată să actualizeze automat aplicațiile doar când sunteți conectați la Wi-Fi. Deschideți aplicația Google Play, apoi atingeți meniul din colțul din stânga sus. Atingeți pe Setări și asigurați-vă că setarea Actualizează automat aplicațiile este setată la Nu actualizați automat aplicațiile sau Actualizează automat aplicațiile numai prin Wi-Fi.

Dacă nu știți ce aplicații consumă cel mai mult datele, avem un articol care vă poate fi de folos. Cum faci economie la traficul de date pe Android.

Comments 1

  • Nu ar fi util sa scrieti despre aplicatii care consuma internet mai mult? Cum se face ca un film online consuma 4gb? Eu folosesc aplicatia Chrome din android si mi se pare ca fura gb. Am un samsung a10 cu abonament digi 5 gb si pe youtube nu consuma asa mult ma uit mereu la videoclipuri de 3 sau 5 minute in rezolutie maxima. Care este jmecheria fura chrome sau digi ?