De ce telefonul Android folosește atât de multe date?

De ce telefonul Android folosește atât de multe date?. Cu toate funcțiile disponibile pe dispozitivele Android în aceste zile, devine tot mai frecvent ca oamenii să depășească planul de date.

De ce telefonul Android folosește atât de multe date?

Mulți oameni se întreabă de ce Android le folosesc atât de multe date. Nu vă faceți griji, vă putem ajuta să reduceți consumul de date și să îl controlați cu acest tutorial. Citiți cu atenție acest articol și veți putea reduce consumul datelor mobile pe telefon.

Conectați-vă la Wifi dacă o rețea este disponibilă
De ce telefonul Android folosește atât de multe date? wifi date mobile

Acest lucru poate părea ca la mintea cocosului, dar știu o mulțime de utilizatori Android care nu sunt conștienți de faptul când sunt conectați la o rețea Wi-Fi și atunci când nu sunt. Setați Android la rețeaua Wi-Fi de acasă sau la lucru, dacă acestea sunt disponibile. Conectați-vă la rețelele Wi-Fi disponibile atunci când vă aflați la restaurante, baruri sau orice altă companie care furnizează Wi-Fi. Acest lucru va împiedica Android să utilizeze atât de multe date și ca un bonus va economisi energie prețioasă din baterie.

Verificați utilizarea datelor în Setări
Android Data Usage telefon

Verificați pentru a vedea ce aplicații utilizează datele. Pe mai multe dispozitive Android mai noi, puteți accesa „Setări„> „Utilizarea datelor„> „Utilizarea datelor mobile„, apoi dați în jos pentru a vedea ce aplicații utilizează cele mai multe date. După ce ați identificat aplicațiile care utilizează datele, explorați setările fiecărei aplicații și vedeți dacă există setări pe care le puteți dezactiva pentru a preveni datele prin conexiunea furnizorului wireless. De asemenea, puteți dezinstala aplicația în totalitate dacă nu aveți nevoie de ea.

Verificați aplicațiile social media
Facebook-setari

Aplicațiile social media tind să utilizeze cele mai multe date dacă se configurează cu anumite configurații. Aplicația Google+ pare să fie un important consumator de date pentru mulți utilizatori de Android în zilele noastre cu ajutorul funcției „Auto Backup” care încarcă automat toate fotografiile și videoclipurile pe care le faceți pe Google+. Facebook este o altă aplicație care vă poate descărca bateria prin afișarea constantă a notificărilor.

Consultați secțiunea „Setări” din toate aplicațiile sociale și asigurați-vă că nimic nu este setat să vă încarce automat lucrurile sau cel puțin să le setați să se încarce numai atunci când sunteți conectați la o rețea Wi-Fi. Setați intervalele aplicațiilor să sincronizeze datele la câteva ore în loc de 15 minute.

Limitați vizualizarea fotografiilor și videoclipurilor
poze_vizualizat_android

Dacă încercați în mod repetat de a vizualiza fotografii și videoclipuri online, acest lucru va consuma mult departe de alocarea lunară a datelor. Încercați să vă limitați vizitele pe Facebook, Pinterest, Instagram și Twitter în timp ce vă aflați în rețeaua de date, și folosiți mai mult atunci când sunteți conectați la o rețea Wi-Fi.

Verificați intervalele de sincronizare a datelor
sincronizarea datelor

Cât de des aveți nevoie să vă actualizați datele pe Android? Puteți trăi fără date actualizate pentru câteva ore în unele cazuri? Dacă sincronizați calendarul, persoanele de contact și e-mailurile la fiecare 15 minute, acestea vă pot consuma aproape toate datele. Uitați-vă în „Setări„> „Conturi” și setați aplicațiile de e-mail, calendar și de contact pentru a sincroniza datele la câteva ore sau pentru a le seta să se sincronizeze numai atunci când sunteți conectați la Wi-Fi.

Mesagerie

Există o mulțime de aplicații de mesagerie disponibile în zilele noastre. Snapchat și Facebook Messenger sunt cele mai frecvent utilizate aplicații de mesagerie. Aceste aplicații transmit și primesc date în mod constant.

Mențineți mesajele la minim în timp ce nu sunteți conectați la Wi-Fi dacă întâmpinați probleme de acoperire. Mai important, dezactivați toate serviciile de mesagerie pe care nu le utilizați.

Dezactivați aplicațiile de actualizare automată
Auto Update android

Asigurați-vă că aplicația Google Play este setată să actualizeze automat aplicațiile în când sunteți conectați la Wi-Fi. Deschideți Google Play, apoi atingeți meniul din colțul din stânga sus. Selectați „Setări” și asigurați-vă că setarea „Actualizări automate” este setată la „Nu se actualizează automat aplicațiile” sau „Actualizează automat aplicațiile numai prin Wi-Fi„.

Dacă nu știți ce aplicații consumă cel mai mult datele, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Cum faci economie la traficul de date pe Android.