De ce nu se conectează telefonul la Bluetooth?

De ce nu se conectează telefonul la Bluetooth? Aveți probleme de conectare la o boxă prin Bluetooth, la casetofonul auto, sau la căști? Avem câteva sfaturi pentru a rezolva această problemă cu Bluetooth-ul.

De ce nu se conectează telefonul la Bluetooth?

Bluetooth-ul este destul de utilizat în aceste zile, dar este destul de enervant atunci când sunt probleme de conectare. Indiferent dacă este vorba de un casetofon auto sau de probleme legate de conectarea unui telefon pe care l-ați conectat cu succes în trecut și nu mai merge conectat.

Oprește și repornește Bluetooth-ul

Cel mai vechi truc este de a opri și reporni Bluetooth-ul, dacă nu ați încercat deja acest lucru, mergeți la setările telefonului vostru și dezactivați Bluetooth-ul și apoi reactivați di nou.

Pe un iPhone, apăsați pe sigla Bluetooth pentru a dezactiva și a reporni. Alternativ, deschideți Settings și Bluetooth este a patra setare din listă. Atingeți-l și veți vedea comutarea, precum și lista de dispozitive asociate (și care sunt conectate ).

De ce nu se conectează telefonul la Bluetooth oprire repornire

Pe Android, mergeți la Settings, Networks, Bluetooth de acolo puteți opri și reporni Bluetooth-ul.

Dacă acest lucru nu rezolva nimc, opriți telefonul complet și reporniți-l. Țineți apăsat butonul de alimentare până când vedeți opțiunea de oprire și repornire.

Dacă nici acest lucru nu ajută cu nimic, încercați să dezactivați Bluetooth-ul de pe dispozitivul respectiv, apoi să-l reporniți din nou. Este posibil ca boxele cu Bluetooth să nu permită acest lucru, dar oprirea și pornirea ar trebui să aibă același efect.

Este în modul de descoperire dispozitivul Bluetooth?

O problemă comună la Bluetooth este că dispozitivul pe care încercați să îl conectați nu este afișat în listă atunci când telefonul vostru caută. De obicei, deoarece Bluetooth-ul dispozitivului este dezactivat sau nu se află în modul de asociere.

Verificați manualul de utilizare pentru a afla cum se poate detecta prin activarea modului de asociere. Cu unele căști, se ține butonul de alimentare apăsat mai mult, dar cu alte dispozitive există un buton dedicat pentru Bluetooth.

Unele dintre cele mai frustrante dispozitive trebuiesc complet resetate înainte de a fi găsite din nou.

Telefonul este în modul de descoperire?

Chiar dacă Bluetooth-ul este pornit, este posibil ca telefonul vostru să nu fie descoperit. Aceasta înseamnă că un dispozitiv Bluetooth pe care nu l-ați asociat încă nu vă poate vedea telefonul. Pentru a fi vizibil pentru alte dispozitive, deschideți setările Bluetooth principale.

Pe un iPhone, telefonul va fi descoperit când Bluetooth-ul este pornit. Acesta va căuta dispozitive Bluetooth disponibile pentru asociere atunci când accesați Settings> Bluetooth.

Este defect Bluetooth-ul?

Este rar, dar nu imposibil, ca problema să fie că Bluetooth-ul nu funcționează corect sau deloc pe telefon. Dacă vedeți că nu puteți comuta pe butonul Bluetooth în setările iPhone-ului vostru, contactați Asistența Apple pentru a vedea dacă există o problemă hardware.

Același lucru se poate întâmpla și pe un telefon Android. O repornire poate ajuta, dar poate fi necesară resetarea din fabrică în cazuri extreme. În ultimă instanță, contactați producătorul telefonului pentru a vedea dacă acesta poate fi reparat.

Telefonul este compatibil?

Bluetooth-ul este în mare parte compatibil, astfel încât dispozitivele mai vechi ar trebui să poată să se conecteze la telefoanele mai noi. Cu toate acestea, nu funcționează neapărat și invers.

Telefoanele mai vechi (cele cu Bluetooth 2.1 sau 3) nu vor funcționa cu gadgeturi Bluetooth mai noi, cum ar fi gadgeturi pentru fitness sau smartwatch-uri care necesită un telefon compatibil cu Bluetooth Smart sau Bluetooth Low Energy. În acest caz, va trebui să faceți rost de un telefon mai nou.

Dacă nu știți cum să conectați telefonul android la casetofonul auto, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Cum să conectezi Telefonul android la casetofonul auto.

Comments 2

  • Buna, se pot conecta 2 tel? Conducem amandoi, cand deschidem Bluetooth sa mearga care este deschis nu simultam ci cel care conduce?

  • Poți deconecta dispozitivul nedorit și să îl lași activat pe cel care iți trebuie. Când folosești un alt dispozitiv, va trebui să dezactivezi Bluetooth-ul și să îl activezi pe cel care îl folosești.