Dacă calculatorul merge greu sau laptopul avem 3 soluții

Dacă calculatorul merge greu sau laptopul avem 4 soluții. Cu cât utilizați mai mult PC-ul, cu atât mai lent va deveni pe măsură ce se va strânge mai multe programe și fișiere în sistemul de operare Windows 10. Normal ar trebui să formatați hard disk-ul măcar o dată la 2 ani, dar încercați soluțiile de mai jos și vedeți dacă rezolvați problema.

Dacă calculatorul merge greu sau laptopul avem 4 soluții

Elimină programele din startup

Când instalați programe noi, multe dinte ele rulează automat când porniți PC-ul. Acest lucru poate fi un lucru bun, mai ales pentru OneDrive, Google Drive sau un anti-virus.
Problema este că, pe măsură ce mai multe aplicații se alătură acestei liste, timpul de încărcare va deveni mai lung.

Windows 10 oferă controale asupra aplicațiilor cărora li se permite să ruleze la pornire. Pentru a accesa aceste setări, mențineți apăsată tasta CTRL + ALT + DEL și apoi selectați Task Manager din meniul care apare.

Dacă aceasta este prima dată când ați folosit acest program, va trebui să faceți clic pe opțiunea „More details” din partea de jos a ferestrei. Apoi ar trebui să vedeți o listă a tuturor programelor care rulează pe sistem.

Dacă calculatorul merge greu sau laptopul avem 5 soluții programe din startup

Selectați fila Start-up și acum veți putea să dezactivați orice aplicație care credeți că nu trebuie la pornirea PC-ului. Avem și un articol despre acest lucru aici. Cum se modifică programele de pornire în Windows 10.

Stați liniștiți dacă faceți acest lucru nu eliminați programele din PC. Puteți să le utilizați în continuare, dar acestea nu vor mai porni automat cu PC-ul. Dacă dezactivați ceva și vedeți că creează probleme, pur și simplu reactivați aplicația din Task Manager.

Scanează calculatorul de viruși

O altă soluție ușoară este să rulați o scanarea completă a sistemului pentru a vedea dacă nu cumva există viruși. Malware-ul este o cauză de scădere a performanței în Windows, deci trebuie să oferiți periodic PC-ului o verificare de sănătate.

Folosiți programul antivirus instalat pe computerul vostru sau dacă nu aveți, folosiți Windows Defender, apăsați tasta Windows + I, selectați Update & Security, apoi faceți clic pe secțiunea Windows Defender din coloana din stânga.

În fereastra care apare, veți vedea opțiunea Open Windows Defender. Faceți clic pe acesta apoi selectați Full în secțiunea Scan options și faceți clic pe Scan now.

Dacă calculatorul merge greu sau laptopul avem 5 soluții scanare virus

Procesul va dura ceva timp, deci lasati PC-ul sa își facă treaba. Dacă folosiți un alt pachet de securitate, atunci va trebui să îl lansați și să căutați opțiuni similare, pentru scanare.

Reinstalează Windows-ul

Este bine să reinstalați Windows-ul la fiecare 18-24 de luni, deoarece acest lucru ar trebui să vă mențină sistemul într-o stare strictă. Bineînțeles că acest lucru nu este un lucru plăcut, și trebuie să vă asigurați că aveți un backup cu toate datele din PC.

După ce ați făcut o copie de rezervă la date, apăsați tasta Windows + I, selectați Update & Security, apoi selectați Recovery din lista din coloana din stânga.

Dacă calculatorul merge greu sau laptopul avem 5 soluții instaleaza windows-ul

În partea de sus a paginii veți vedea opțiunea Reset this PC. Faceți clic pe Get started și apoi veți vedea o casetă albastră cu două opțiuni: Keep my files și Remove everything.

Dacă calculatorul merge greu sau laptopul avem 5 soluții resetare

Alegeți prima opțiune dacă doriți să păstrați datele, sau ultima pentru o versiune complet nouă și curată a Windows-ului.

Dacă nu știți cum se face o copie de rezervă pe PC sau laptop, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Copie de rezervă la Windows 10 pe PC sau laptop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *