Curățare ecran la monitor

Curățare ecran la monitor. Dacă ați observat că monitorul PC-ului este plin de praf și amprente și doriți să îl curățați dar nu știți ce trebuie să folosiți pentru curățare, trebuie să știți că acest articol vă va fi de folos. Urmați instrucțiunile pe care vi le voi oferi și veți afla care este modul de curățare ecran la monitor fără a zgâria suprafața sau a provoca alte daune.

Curățare ecran la monitor

Dacă urmați cu atenție instrucțiunile din acest articol, veți putea curăța cu ușurință ecranul la monitor. Rețineți că nu este nevoie de un anumit echipament, trebuie doar să acordați atenție și să nu folosiți soluții DIY.

Sfaturi despre curățarea monitorului

Sfaturi despre curățarea monitorului

Înainte de a vă explica care este modul de curățare ecran la monitor vreau să vă dau câteva sfaturi. După cum v-am spus, pentru a șterge toate urmele de murdărie de pe monitor, nu este necesar să aveți un echipament special. De fapt, sunt suficiente câteva instrumente simple pe care le aveți deja în casă sau dacă nu, le puteți găsi fără probleme și la prețuri destul de mici în orice magazin de electronice, sau în magazinele online, precum Amazon sau eMAG.

De exemplu, aveți nevoie de o cârpă din microfibră (ca cea folosită de obicei pentru curățarea lentilelor la ochelari), care nu zgârie ecranul și nu lasă scame. Ca alternativă la cârpa din microfibră, puteți utiliza o cârpă din piele de căprioară, ambele fiind la fel de potrivite pentru curățarea monitorului.

Rețineți că, deși pentru unii poate părea altfel, ecranul este o parte destul de delicată a monitorului. În consecință, curățarea trebuie efectuată cu precauție extremă. De aceea, trebui să știți că nu vă aflați în fața unei „bucăți de sticlă”, ci a unui monitor și nu va trebui să folosiți soluții puternice și de asemenea, nu trebuie să apăsați tare în timpul procedurii de curățare.

Soluții de curățare utilizați numai în caz că chiar trebuie (atunci când există urme de murdărie care nu se șterg doar cu o cârpă din microfibră), dar nu dați cu soluțiile direct pe ecran, ci pe cârpa de curățare.

De asemenea, vă sugerez să verificați dacă în manualul de utilizare nu sunt indicate măsuri speciale pentru curățarea monitorului. Dacă nu mai aveți manualul de utilizare, îl puteți căuta pe site-ul producătorului sau pe Google. Cu toate acestea, dacă manualul de utilizare indică măsuri speciale pentru curățarea monitorului, urmați instrucțiunile din manual și nu pe ale mele.

Un alt lucru important, este să opriți monitorul. Probabil știți deja acest lucru, dar prefer să vă reamintesc pentru că este întotdeauna bine să opriți monitorul, atât din motive de siguranță (toate dispozitivele electrice ar trebui oprite în timpul curățării), cât și pentru că cu ecranul oprit este mai ușor de observat parțile murdare.

După ce ați oprit monitorul, deconectați toate cablurile de la PC (de exemplu, mouse, tastatură, hard disk extern etc). În plus, dacă aveți un laptop și dacă acesta este echipat cu o baterie detașabilă, scoateți bateria înainte de a începe curățarea ecranului.

Curățare ecran LCD

Curatare ecran LCD murdar

Acum, este timpul să vă explic care este modul de curățare ecran la monitor. O să încep cu monitoarele LCD, cele mai populare în prezent pe computerele desktop și laptopuri. Instrucțiunile pe care urmează să vi le dau sunt valabile atât în ​​cazul în care doriți să curățați un monitor pentru PC, cât și ecranul la laptop.

Ținând cont de cele spuse mai sus, atunci când urmează să ștergeți praful sau alte reziduuri de murdărie de pe ecranul monitorului, cea mai bună soluție este să folosiți o cârpă din microfibră sau una din piele de căprioară. Deci, luați cârpa, și ștergeți ușor tot ecranul, fără să apăsați tare. Ștergeți până când observați că ecranul este curat.

După curățare, nu uitați să clătiți bine cârpa cu apă curată (călduță) și lăsați-o să se usuce câteva ore. Procedând astfel, orice urmă de praf sau murdărie va fi îndepărtată de pe cârpă și în cele din urmă poate fi refolosită fără probleme.

Acum, dacă doriți să curățați și ecranul la laptop, procedați la fel, dar cu o altă cârpă ștergeți bine tastatura înainte de a închide capacul laptopului. În acest fel evitați ca pe ecran să apară semne de murdărie de la taste.

Curățare ecran la monitor (CRT)

Monitor CRT

Dacă aveți un monitor de tip CRT, îl puteți curăța mai ușor decât un LCD. Puteți folosi o cârpă moale și umedă (sau o cârpă din microfibră la fel ca pentru monitoarele LCD) cu puțină apă distilată și ștergeți întreaga suprafață a ecranului pentru a îndepărta praful și alte urme de murdărie. Alternativ, puteți utiliza un compus format din 50% apă distilată și 50% oțet alb. Apoi ștergeți bine ecranul pentru a îndepărta urmele de murdărie.