Curățare difuzoare la iPhone

Curățare difuzoare la iPhone. Odată cu trecerea timpului și, mai presus de toate, cu utilizarea continuă, iPhone-ul nostru nu mai este ca în trecut, în special difuzoarele sunt foarte murdare. Acest lucru ne deranjează deoarece sunetul nu mai este atât de clar ca înainte și va trebui să le curățam. În acest articol despre, curățare difuzoare la iPhone, vă voi explica ce trebuie să faceți că să curățați corect difuzoarele la iPhone.

Informații despre curățarea difuzoarelor la iPhone

Informații despre curățarea difuzoarelor la iPhone

Înainte să vă explic care este modul de curățare difuzoare la iPhone, trebuie să știți că sunt câteva lucruri importante pe care trebuie să le respectați. Mai întâi, deconectați iPhone-ul de la orice sursă de alimentare externă și deconectați toate dispozitivele și cablurile conectate la telefon.

De asemenea, trebuie să dați jos husa și toate accesoriile pe care le aveți, dacă sunt prezente, ar putea îngreuna operația de curățare, ca să nu mai vorbim de faptul că s-ar putea și deteriora.

Apoi trebuie să opriți iPhone-ul utilizând funcția corespunzătoare din meniul Configurări> General. Alternativ, dacă doriți să aflați cum să curățați iPhone 12 sau alte modele cu Face ID și nu știți cum să opriți telefonul, puteți apăsa rapid butoanele Volum Sus, Volum Jos și apoi țineți apăsat butonul lateral până când apare comutatorul de oprire (pe care trebuie să îl trageți spre dreapta).

Dacă aveți un model cu buton Home, apăsați și continuați să țineți apăsat butonul de pornire/oprire (la iPhone 6s sau modele similare, acesta este situat în partea dreaptă sau în centru) pentru câteva secunde, așteptați ca comutatorul pentru oprire să apară pe ecran apoi atingeți pe el și glisați comutatorul spre stânga în timp ce îl țineți apăsat în continuare.

După ce ați făcut acest lucru, trebuie să găsiți poziția difuzoarelor, astfel încât să știți unde trebuie să interveniți. Pe toate iPhone-urile există două tipuri: cele inferioare, situate pe marginea inferioară a telefonului, care vă permit să ascultați muzică, audio video și orice alt sunet care este redat prin difuzoare, și cel de sus (situat în față lângă camera pentru selfie) care vă permite să ascultați în timpul apelurilor telefonice (iar la unele modele acționează și ca difuzor stereo suplimentar pentru conținutul multimedia).

Instrumente pentru curățarea difuzoarelor la iPhone

Cârpă pentru curățare difuzor iPhone

După ce ați urmat pașii de mai sus, trebuie să obțineți instrumentele necesare pentru a putea pune în practică operațiunea de curățare difuzoare la iPhone. Nu vă faceți griji, acestea nu sunt instrumente greu de găsit sau deosebit de scumpe, cel mai probabil ceea ce aveți nevoie aveți deja la îndemână.

Ceea ce aveți nevoie este o cârpă moale (cum ar fi cele din microfibră folosite pentru a curăța lentilele ochelarilor sau cele din piele de căprioară) pe care să puneți iPhone-ul în timpul curățării pentru a preveni zgârierea sau alunecarea accidentală.

Pe lângă aceasta, veți avea nevoie de o perie mică sau o perie cu peri moi și câteva bețișoare de bumbac, pentru a fi folosite pentru a îndepărta praful și murdăria care ar putea înfunda difuzoarele iPhone-ului. Dacă este posibil, faceți rost și de niște bandă adezivă din hârtie în cazul murdăriei deosebit de încăpățânate, aceasta este cea mai bună soluție! Aceasta este o bandă adezivă folosită la văruirea pereților. Are un adeziv sensibil la presiune, ceea ce îl face perfect pentru curățare difuzoare la iPhone.

De asemenea, asigurați-vă că aveți la dispoziție o suprafață dreaptă, curată, spațioasă și bine luminată pe care să așezați iPhone-ul, pentru a lucra cât mai comod. În cazul în care vă gândiți să folosiți apă, detergenți sau un tub cu aer comprimat, vă sfătuiesc să nu le folosiți. Chiar și Apple precizează, pe pagina dedicată pentru curățarea iPhone-ului, că acestea ar putea strica iPhone-ul și să-i compromită funcționarea corectă.

Curățare difuzoare la iPhone de praf

Curățare difuzoare la iPhone de praf

Acum sunteți gata să treceți la metoda de curățare difuzoare la iPhone. În primul rând, așezați iPhone-ul pe cârpa moale pusă pe suprafața dreaptă pe care v-ați hotărât să lucrați, cu partea din față a telefonului în sus, apoi luați peria, peria sau un bețișor de bumbac și începeți să curățați încet difuzoarele la iPhone.

Apoi, frecați cu grijă cu peria orificiile difuzoarelor (în funcție de modelul de iPhone pe care îl dețineți și dacă lucrați la difuzorul din partea de sus sau de jos), pentru a îndepărta praful și murdăria. Repetați acest lucru de mai multe ori, până când vedeți că difuzoarele sunt perfect curate. Dacă la sfârșitul procedurii de curățare mai observați ceva murdărie, luați un bețișor de bumbac și încercați să curățați cât mai bine.

În caz de murdărie excesivă sau dacă procedați așa cum v-am explicat, și nu puteți îndepărta toată murdăria, puteți să utilizați banda adezivă din hârtie. Deci, rupeți o bucată de bandă și așezați-o pe difuzoarele iPhone-ului și apăsați pe ea (apăsați ușor) apoi luați banda.

În acest fel, banda ar trebui să poată colecta toată murdăria și praful care s-a acumulat în difuzoare. În orice caz, verificați suprafața benzii după fiecare aplicare. Dacă observați praf și murdărie, aruncați banda uzată și repetați procedura din nou până când difuzoarele iPhone-ului sunt perfect curate.

În caz de probleme la curățarea difuzoarelor

În caz de probleme la curățarea difuzoarelor

Ați urmat instrucțiunile mele despre curățare difuzoare la iPhone, dar în timpul lucrului, au apărut probleme? Aveți îndoieli cu privire la operațiunile de efectuat și doriți să primiți clarificări suplimentare? În acest caz, sfatul meu este să accesați pagina de asistență pentru iPhone de pe site-ul Apple.

Dacă tot nu puteți rezolva problema, vă sfătuiesc să contactați asistența Apple, pentru a primi asistență personalizată. Puteți face acest lucru prin telefon sau pe Internet. Toate sistemele de asistență sunt valabile iar alegerea pe care o faceți depinde de voi și de preferințele voastre.