Cum vezi filmele pe DVD în Windows 10

Cum vezi filmele pe DVD în Windows 10. În Windows 10, Microsoft a eliminat opțiunea de a reda DVD-uri. Din fericire, există un program gratuit și foarte bun pe care îl puteți instala pentru a rezolva problema. Vom vorbi despre cel mai simplu mod de a vedea filmele de pe un DVD în Windows 10 cu VLC.

Cum vezi filmele pe DVD în Windows 10

Cum vezi filmele pe DVD în Windows 10 cu VLC media player

VLC este unul dintre primele programe pe care ar trebui să îl instalam pe orice PC sau laptop nou. VLC poate citi orice tip de fișiere audio, fără niciun fel de problemă și este complet gratuit. Cu anumite fișiere suplimentare poate citi chiar și Blu-ray.

Descărcați programul de pe site-ul oficial VLC. După terminarea descărcării, faceți dublu clic pe fișier și acceptați termenii, lăsați programul să facă schimbări în sistem, apoi va trebui să alegeți limba și urmați expertul de instalare.

Când instalarea este finalizată, introduceți un DVD în unitate, apoi deschideți VLC, selectați Media> Open Disc din bara de meniuri din partea de sus.

Cum vezi filmele pe DVD în Windows 10 Vlc media player

Selectați unitatea DVD din lista Disc Device și faceți clic pe Play.

Pentru cei care caută programe de pus filme pe DVD, avem un articol cu cele mai bune programe de acest gen aici. Programe de pus filme pe DVD pentru Windows și Mac.

Comments 2

 • buna ziua
  vlc player nu mai reda dvd pe windows 10

  • Bună Cosmin.
   Va trebui să te asiguri că VLC este setat în AutoPlay să redea DVD-urile atunci când sunt introduse în unitate. În Windows 10 poți face acest lucru din Setări> Auto play. Alternativ, după ce introduci un DVD în unitate deschide VLC și urmează sfaturile din articol.

   Chiar dacă pe DVD este un film în format VTS sau mp4, poți schimba manual cu ce program vor fi redate fișierele video. Pentru acest lucru va trebui să dai click dreapta pe un fișier video din DVD și să dai la Proprietăți, în fereastra care apare pe ecran va trebui să dai click pe butonul Modificare și de acolo alege programul dorit pentru redarea fișierelor video. În final click pe butonul Se Aplică și OK.