Cum se conectează Android la proiectorul video

Indiferent dacă vreți să vizionați un film sau să prezentați o prezentare PowerPoint, acesta poate fi foarte util pentru a vă conecta smartphone-ul sau tableta Android la un proiector. Numărul de opțiuni pe care îl aveți depinde de proiectorul pe care îl utilizați. Fiecare proiector are porturi și caracteristici diferite. Deci cum se conectează Android la proiectorul video să aruncăm o privire la cele mai comune opțiuni.

Cum se conectează Android la proiectorul video

În primul rând, verificați dacă proiectorul are o aplicație care poate fi utilizată împreună cu el. Proiectoarele de marcă, cum ar fi Panasonic, pot avea aplicații care vă permit să vă conectați printr-o rețea Wi-Fi sau Bluetooth și proiectați de pe Android. Dacă nu puteți găsi o aplicație pe site-ul Web Google Play, consultați site-ul companiei care a realizat proiectorul sau documentația.

Chromecast

Această opțiune este un pariu sigur pentru a lucra cu majoritatea dispozitivelor Android. Indiferent dacă doriți să vizionați filme sau să puneți ecranul Android la proiectorul vostru, Google Chromecast este o opțiune excelentă. Dispozitivul Chromecast se atașează direct la portul HDMI de pe un proiector unde puteți trimite video de pe dispozitivul Android prin intermediul unei rețele Wi-Fi.

Miracast

Multe noi dispozitive Android și proiectoare suportă Miracast. Dacă dispozitivul vostru Android acceptă Miracast, dar proiectorul nu, puteți achiziționa un adaptor video Miracast care se atașează la portul HDMI de la proiector. Miracast vă permite să reflectați orice de pe dispozitivul Android.

Conexiune prin cablu

Dacă soluția wireless nu va fi de folos, următorul lucru bun este să obțineți o conexiune prin cablu. Dispozitivul Android va trebui să suporte un tip de conexiune video cu cablu . Cele două conexiuni cele mai comune sunt MHL sau HDMI.

HDMI
Dacă dispozitivul are un port Mini-HDMI (care este rar), utilizați un cablu Mini-HDMI pentru a conecta un port HDMI la dispozitiv și portul HDMI standard de pe proiectorul video. Unele dispozitive precum Samsung Galaxy S8 și Note8 pot suporta un adaptor USB-C la HDMI.

MHL
Dacă dispozitivul Android acceptă MHL, puteți conecta un adaptor MHL la HDMI la dispozitiv, apoi conectați-l la portul HDMI de pe proiector.

Notă: asigurați-vă dacă cumpărați un adaptor, acesta să fie versiunea exactă (2.0, 3.0 etc.) la MHL necesară pentru dispozitiv.

Dacă proiectorul nu are un port HDMI, va trebui probabil să utilizați un port VGA. Există adaptoare MHL pentru VGA și Mini-HDMI disponibile, dar aveți grijă care dintre acestea le cumpărați, multe dintre ele nu sunt de încredere. Pentru cele mai bune rezultate, căutați unul special conceput pentru modelul vostru de telefon sau căutați comentariile de pe paginile de produse pentru a vă asigura că obțineți ceea ce doriți.

Să sperăm că acum știți cum se conectează Android la proiectorul video. Iar dacă nu știți cum se conectează 2 monitoare la un singur PC, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Cum se conectează 2 monitoare la un singur PC.

Comments 5

  • Spuneți că dispozitivul Google Chromecast de atașează la video proiector….păi asta nu este o aplicație pe care o descarci din G store? Sa înțeleg că mai trebuie și un device pe lângă aplicația in sine? Adică eu vreau să fac o prezentare de pe smartphone ul meu pe un video proiector….Am nevoie și de altceva decât de aplicația Chromecast?

    • Aplicația este aplicație pentru telefon iar dispozitivul Google Chromecast este altceva. Poți căuta pe google sau eMag pentru mai multe detalii (dispozitiv Google Chromecast).

  • Bună ziua. Oare as putea conecta un telefon huawey p20 lite la un videoproiector cu ajutorul unui cablu cu mufa usb c și hdmi? Din ce am citit pe net, unii spun ca se poate, alții ca nu se poate. Mulțumesc

  • As încerca, dar parca n as da 100 de lei pe un cablu care după ce-l cumpăr sa nu mi folosească la nimic… De aceea am întrebat, ma gândeam ca poate a încercat cineva și știe exact dacă funcționează sau nu. 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *