Cele mai bune programe de descărcat muzică MP3

În acest articol vă voi prezenta cele mai bune programe de descărcat muzică MP3 pe Windows, macOS și pe dispozitivele mobile echipate cu Android și iOS. Vă asigur că, indiferent de genul de muzică preferat, îl veți găsi pe cel care vi se potrivește cel mai bine și veți putea descărca muzică pe toate dispozitivele voastre.

Cele mai bune programe de descărcat muzică MP3

Servicii de streaming muzical

În prezent, cea mai convenabilă și sigură soluție de descărcat muzică de pe internet este reprezentată de serviciile de streaming. În cazul în care nu ați auzit niciodată de ele (dar mă îndoiesc), acestea sunt servicii care vă permit să ascultați orice tip de melodie, album sau listă de redare și să o descărcați offline pe toate dispozitivele voastre (PC, telefon sau tabletă).

Singura problemă este că melodiile descărcate prin intermediul serviciilor de streaming sunt protejate de DRM și rămân în cadrul acelorași servicii. Acest lucru înseamnă că nu le puteți asculta în alte aplicații și nu le puteți copia pe playere MP3, stick-uri USB etc. Acestea fiind spuse, haideți să vedem care sunt cele mai bune servicii de streaming muzical disponibile în prezent.

Spotify (PC/Mac/Android/iOS)

Nu cred că are nevoie de prea multă prezentare. Spotify este cel mai popular serviciu de streaming de muzică din lume. Cu un abonament lunar (cu una sau mai multe luni de probă gratuită, în funcție de promoțiile actuale), oferă acces la un catalog foarte mare de muzică, inclusiv albume, piese și liste de redare de toate genurile. Principalele puncte forte ale Spotify sunt compatibilitatea cu mai multe platforme (este disponibil pe Windows, macOS, Android, iOS, console de jocuri și Chromecast) și oferă posibilitatea de a căuta cu ușurință liste de redare create de alți utilizatori.

Pentru a descărca un album sau o listă de redare de pe Spotify, tot ce trebuie să faceți este să o selectați și să activați opțiunea pentru download din colțul din dreapta sus. Există, de asemenea, un plan gratuit, susținut de reclame, dar acesta nu permite descărcarea de muzică offline și limitează ascultarea pe dispozitive mobile.

Apple Music (PC/Mac/Android/iOS)

Apple Music este alternativa la Spotify. Acest serviciu este contra cost după o perioadă de probă inițială de trei luni și nu are un plan gratuit. Biblioteca sa este puțin mai mare decât cea a concurentului suedez și se mândrește, de asemenea, cu exclusivități de timp pentru anumite albume (care ajung mai întâi pe Apple Music și apoi, după câteva săptămâni, pe Spotify).

Din păcate, utilizarea serviciului este inferioară lui Spotify, la fel și viteza cu care începe redarea și nu este posibilă căutarea listelor de redare create de alți utilizatori (cu excepția cazului în care le importați din surse externe folosind link-uri speciale). Unul dintre principalele puncte forte ale Apple Music este integrarea sa cu Biblioteca muzicală iCloud, un serviciu gratuit de la Apple care permite utilizatorilor să își încarce muzica în cloud și apoi să o găsească sincronizată pe toate dispozitivele lor.

Apple Music este disponibil pe Windows și macOS prin iTunes, pe dispozitivele iOS prin intermediul aplicației Music și pe Android printr-o aplicație dedicată care poate fi descărcată gratuit din Magazin Google Play. Pentru a descărca un album sau o listă de redare, adăugați-l la biblioteca voastră muzicală făcând click pe butonul (…) de lângă titlul acestuia și selectând elementul corespunzător din meniul care se deschide. Apoi selectați conținutul în cauză și dați click pe pictograma în formă de nor.

YouTube Music (Web/Android/iOS)

YouTube Music este un serviciu de streaming muzical care oferă acces la întregul catalog YouTube, inclusiv la mixaje neoficiale. Acesta este accesibil de pe internet și de pe dispozitive mobile, prin intermediul unei aplicații Android și iOS, și poate fi utilizat gratuit. Cu toate acestea, funcția de descărcare (precum și ascultarea în fundal) este rezervată abonaților la abonamentele lunare. Pentru clienții noi, există o perioadă inițială de încercare gratuită.

Amazon Music (PC/Mac/Android/iOS)

Amazon Music este o aplicație de streaming muzical pentru Android și iOS care permite accesul la serviciile Amazon Prime Music și Amazon Music Unlimited. Primul este un serviciu inclus în abonamentul Amazon Prime care oferă acces gratuit la un catalog de 2 milioane de melodii, chiar și în modul offline și fără publicitate, dar cu o limită de ascultare de 40 de ore. Cel de-al doilea este o versiune mai completă a Amazon Prime Music, care oferă acces la un catalog de 50 de milioane de melodii fără limită lunară de ascultare.

Pentru a descărca melodii de pe Amazon Music, trebuie să porniți aplicația, să vă conectați la contul vostru Amazon și să căutați muzica care vă interesează. Apoi faceți click pe pictograma cu trei puncte de lângă titlul melodiei, albumului sau listei de redare pe care doriți să o descărcați și selectați Download din meniul care se deschide. După ce descărcarea este finalizată, veți putea găsi muzica descărcată de pe Amazon Music în fila Recent din aplicație.

Alte programe de descărcat muzică MP3

Dacă serviciile de streaming muzical nu sunt pe placul vostru, puteți încerca câteva programe și aplicații alternative care vă permit să descărcați muzică. Mai jos veți găsi câteva dintre cele mai bune programe de descărcat muzică MP3.

Lacey (Windows)

Datorită interfeței sale de utilizator foarte intuitivă și ușor de utilizat și a gamei largi de servicii acceptate, Lacey trebuie considerat unul dintre cele mai bune programe de descărcat muzică MP3 disponibile pentru Windows. Este complet gratuit, nu necesită instalare și vă permite să descărcați muzică de la cei mai cunoscuți artiști fără a fi nevoie să stați la coadă sau să partajați fișiere.

Programul utilizează bazele de date ale unora dintre cele mai importante servicii de găzduire de fișiere audio, astfel încât vă permite să găsiți practic orice. În plus, vă permite să convertiți videoclipuri de la unele servicii populare de partajare video în MP3 direct în cadrul acestuia.

qBitTorrent (Windows/Mac/Linux)

Rețeaua BitTorrent este una dintre cele mai utilizate rețele P2P din lume. În cadrul acestuia, puteți găsi o mulțime de albume de muzică de toate genurile. qBitTorrent este un client gratuit excelent care vă permite nu numai să descărcați, ci și să căutați fișiere în rețeaua BitTorrent într-un mod incredibil de rapid și ușor. Programul este compatibil cu toate sistemele de operare pentru PC (Windows, macOS și Linux) și nu necesită o configurare complicată. Cu excepția deschiderii porturilor în router, dar acest lucru trebuie făcut pentru aproape toate programele P2P.

Fildo (Android)

Pentru telefon sau tabletă Android, vă recomand să încercați Fildo, o aplicație gratuită care vă permite să căutați și să descărcați melodii de toate felurile de pe diverse servicii de găzduire (aproape la fel ca Lacey pentru Windows). Funcționarea sa este extrem de intuitivă, datorită interfeței sale bine organizată.

Singurul defect al aplicației, dacă îl putem numi așa, este că aplicația nu este disponibilă în Magazin Google Play și, prin urmare, trebuie instalată manual prin intermediul unui pachet APK (pentru acest lucru trebuie să activați în setările Android funcția pentru instalarea aplicațiilor din surse necunoscute).

Aplicații de descărcat tonuri de apel gratis

Căutați aplicații de descărcat tonuri de apel gratis pe telefon sau tabletă? Dacă răspunsul este da, mai jos veți găsi câteva aplicații din această categorie.

  • Zedge – este o aplicație foarte populară pentru Android, iOS și Windows 10 Mobile, care vă permite să descărcați tonuri de apel, imagini de fundal și teme în mod complet gratuit. După descărcare, tonurile de apel pot fi setate ca tonuri de apel implicite pentru apeluri, contacte, alarme și notificări direct din aplicație (numai pe Android).
  • Audiko – o altă aplicație populară pentru iOS și Android care vă permite să descărcați gratuit tonuri de apel. Pentru a seta tonurile de apel pe iPhone, trebuie mai întâi să le importați pe PC și să le sincronizați din nou cu telefonul prin iTunes.