Ce înseamnă cuvântul standby?

Ce înseamnă cuvântul standby? Ați auzit de cuvântul standby, dar nu înțelegeți care este sensul său? În acest articol vă voi explica ce înseamnă cuvântul standby.

Ce înseamnă cuvântul standby?

Ce înseamnă cuvântul standby?

În general, când vorbim de standby, ne referim, de regulă, la o condiție în care un dispozitiv electronic intră sau este introdus într-un mod de consum redus.

Prin acest mod, atunci când dispozitivul electronic nu este necesar pentru o perioadă scurtă de timp, este posibil să economisiți o cantitate de energie electrică, permițând, în același timp, să nu așteptați repornirea completă a dispozitivului, dacă este nevoie să-l utilizați din nou.

Pentru a indica modul standby, aproape toate dispozitivele electronice existente utilizează un LED cu o anumită culoare, care rămâne aprinsă sau, cel mult, începe să clipească.

Ce înseamnă standby în informatică?

În informatică, atunci când vorbim despre calculatoare, termenul standby indică o condiție în care calculatorul intră sau este pus într-o stare de așteptare. În acest fel, după ce calculatorul va fi redeschis, va putea continua să funcționeze din același punct în care a fost lăsat, redeschizând astfel aceleași aplicații și aceleași fișiere.

Cu toate acestea, în funcție de circumstanțele în care vă aflați, termenul standby poate avea și alte semnificații. De exemplu, în sistemele de transmisie sau procesare, termenul standby indică starea de așteptare a unei linii, a unei conexiuni sau chiar a unei comenzi din partea utilizatorului.

Termenul standby se poate referi, de asemenea, la un dispozitiv de rezervă, numit UPS sau sursă UPS neîntreruptibilă, care permite unui calculator să nu piardă date în cazul unei întreruperi de curent.

În afară de aceasta, trebuie de asemenea luat în considerare că modul standby poate fi numit și cu diferite nume. De exemplu, în cele mai recente versiuni ale sistemului de operare Windows, modul standby se numește hibernare.

Deci, dacă ați citit acest articol, acum știți în sfârșit ce înseamnă cuvântul standby.

Dacă nu știți ce înseamnă input și output, vă sfătuiesc să citiți un articol dedicat acestui subiect. Ce înseamnă input și output.

De asemenea, dacă nu știți ce înseamnă memorie RAM dual channel, puteți afla mai multe detalii într-un articol separat. Ce înseamnă memorie RAM dual channel.