Ce înseamnă cuvântul background?

Ce înseamnă cuvântul background? Dacă ați auzit de cuvântul background, dar nu aveți idee ce înseamnă, în acest articol voi încerca să vă clarific ideile cu privire la acest cuvânt.

Ce înseamnă cuvântul background

Ce înseamnă cuvântul background?

În informatică, termenul background indică o metodă de execuție care se referă la un proces care funcționează în fundal fără intervenția utilizatorului. Activitățile tipice ale acestor procese, ca să spunem așa, sunt ascunse cum ar fi înregistrarea, monitorizarea sistemului, planificarea unei operațiuni sau notificări.

Deși este mai puțin cunoscut, trebuie spus că, uneori, termenul background este folosit și pentru a indica fundalul desktopului al unui ecran sau chiar simplul gest de a lăsa un program deschis, punându-l în fundal fără să fie închis.

Exemple pentru background

Pe un sistem de operare, cum ar fi Windows, termenul background se referă, în general, fie la un program care nu utilizează o interfață de utilizator, fie la un serviciu Windows. De exemplu, un antivirus care scanează viruși sau Windows Update care scanează, descarcă și instalează cele mai recente actualizări ale sistemului de operare sunt exemple obișnuite de programe sau servicii care rulează în background (de exemplu, dacă doriți să vedeți toate procesele care se execută în background (fundal) pe un sistem de operare Windows trebuie să deschideți Manager activități apăsând combinația de taste Ctrl + Alt + Delete).

Pe un sistem de operare Unix sau Unix-like, în general, atunci când vorbim despre background, ne referim în schimb doar la procesele care sunt rulate. Dacă vorbim de un sistem de operare pentru dispozitive mobile, cum ar fi un smartphone sau tabletă Android sau iOS, termenul de background este utilizat mai ales pentru a indica toate acele aplicații deschise, dar care nu au fost încă închise în realitate.

De exemplu, dacă deschideți aplicația WhatsApp sau Facebook pe un smartphone Android, dar nu o închideți corect, va continua să funcționeze în background (fundal), consumând astfel resurse prețioase ale sistemului, cum ar fi bateria, utilizarea procesorului sau o cantitate excesivă de memorie RAM. Deci, dacă ați citit acest articol, acum știți în sfârșit ce înseamnă cuvântul background.