Ce fac dacă nu pot dezinstala un program din Control Panel?

Ce fac dacă nu pot dezinstala un program din control panel? Dacă nu puteți șterge un program din Panoul de control, în acest articol vă voi prezenta câteva programe care dezinstalează forțat programele care nu pot fi dezinstalate.

Ce fac dacă nu pot dezinstala un program din Control Panel

Mai jos veți găsi o listă cu programe gratuite (cel puțin în versiunea lor de bază) pentru Windows și macOS, care vă ajută să dezinstalați programele și aplicațiile de care nu mai aveți nevoie (sau care nu vor să se dezinstaleze).

Ce fac dacă nu pot dezinstala un program din Control Panel?

Dacă ați încercat să dezinstalați un program din Control Panel (utilitarul oferit de Windows) și nu ați reușit, nu vă rămâne decât să descărcați și să instalați un program special pentru dezinstalare forțată. Deci, haideți să vedem care sunt cele mai bune programe din această categorie.

Revo Unistaller

Revo Unistaller

Dacă nu puteți dezinstala un program din Control Panel, primul program pe care îl puteți folosi pentru dezinstalare este Revo Unistaller. Acesta este probabil unul dintre cele mai bune programe de dezinstalat forțat programele care nu vor să se dezinstaleze în mod normal.

Interfața de utilizator este foarte simplă (este tradusă în română) și vă permite să dezinstalați definitiv programele din calculator, eliminând toate folderele și fișierele care rămân de obicei pe hard disk și în registrul de sistem.

Revo Unistaller vă permite să dezinstalați un program pur și simplu făcând click pe pictograma programului. Programul este compatibil numai cu Windows și este disponibil în diferite versiuni: gratuit, la plată și fără instalare (portabil). Pentru download programul pe calculator, dați click aici.

IObit Uninstaller

IObit Uninstaller

IObit Uninstaller este un alt program destul de bun pentru dezinstalarea programelor care nu vor să se dezinstaleze din Control Panel. Acest program acceptă dezinstalarea standard sau avansată a programelor, permițându-vă să eliminați folderele și fișierele pe care programele dezinstalate le lasă de obicei pe hard disk-ul calculatorului și vă permite să dezinstalați mai multe programe în același timp.

Printre funcțiile sale se numără și cea numită Dezinstalare forțată, care vă permite să căutați numele unui program și să îl dezinstalați forțat pur și simplu selectându-l din rezultatele căutării.

IObit Uninstaller este disponibil numai pentru calculatoare cu Windows și poate fi descărcat și utilizat în două versiuni diferite: una gratuită și una la plată (versiunea la plată include câteva funcții suplimentare). Pentru download programul pe calculator, dați click aici.

Your Uninstaller

Your Uninstaller

Your Uninstaller este fără îndoială un alt program bun care ar trebui inclus într-o listă de programe de dezinstalare. Printre funcțiile sale principale se numără dezinstalarea programelor corupte (cele care nu pot fi dezinstalate cu procedura standard de dezinstalare), scanarea completă a sistemului pentru a elimina toate fișierele programelor dezinstalate și întreținerea sistemului cu instrumente cum ar fi curățarea hard disk-ului și multe altele.

Your Uninstaller este compatibil numai cu Windows. Programul este la plată, dar este disponibil într-o versiune de încercare gratuită de 21 de zile. Pentru download programul pe calculator dați click aici.

MyUnisnstaller

MyUnisnstaller

MyUnisnstaller este un program foarte simplu și nu necesită instalare. Acesta vă permite să dezinstalați programe din calculator, aproape la fel cum dezinstalați programele folosind utilitarul sistemului de operare Windows. Programul șterge toate urmele programelor dezinstalate și vă permite să exportați lista de programe instalate pe calculator sub formă de fișiere text sau pagini HTML. Nu este la fel de avansat ca alte programe dar este destul de bun (își face treaba chiar dacă nu mai este actualizat de mult timp).

Programul este compatibil numai cu sistemul de operare Windows și poate fi descărcat și utilizat gratuit. Pentru download dați click aici.

Should I Remove It?

Should I Remove It

Nu ar trebui să lipsească dintr-o listă de programe de dezinstalare programul Should I Remove It?. Acesta este un program care analizează toate programele instalate pe calculator și semnalează utilizatorului care pot fi și care trebuie eliminate pentru că sunt inutile sau chiar pentru că sunt considerate periculoase. Funcționarea este foarte simplă și interfața este destul de clară.

Programul este disponibil numai pentru Windows și este gratuit. Pentru download dați click aici.

CCleaner

nu pot dezinstala un program din Control Panel

CCleaner este unul dintre cele mai cunoscute programe din lume pentru curățarea calculatorului. Este un adevărat must-have pentru întreținerea sistemului.

În câțiva pași simpli vă permite să ștergeți fișierele inutile de pe hard disk, să reparați erorile din registrul de sistem, să gestionați programele setate pentru a porni automat la pornirea calculatorului și să dezinstalați programele inutile (chiar și cele care nu vor să se dezinstaleze). Programul este în limba română și este destul de simplu de utilizat.

Programul este disponibil pentru Windows și macOS și are două versiuni, una gratuită și una la plată. Pentru download CCleaner pe calculator dați click aici.

AppCleaner

AppCleaner

Chiar și pe Mac, programele dezinstalate pot lăsa foldere și fișiere nedorite pe hard disk. Pentru a evita acest lucru, puteți folosi programul gratuit AppCleaner.

Acest program analizează conținutul hard disk-ului și dezinstalează programele (dar și widget-urile și pluginurile) selectate în așa fel încât să nu lase fișiere inutile în sistem. Utilizarea este foarte simplă și rulează perfect și pe Mac-uri mai vechi. AppCleaner este disponibil numai pentru macOS și este un program gratuit. Pentru download dați click aici.