Ce este BeReal și cum funcționează

În acest articol vă voi explica ce este BeReal și cum funcționează platforma creată în Franța în 2020 care, după cum îi spune și numele, încurajează utilizatorii să se arate pe ei înșiși în viața de zi cu zi fără filtre, încercând să fie cât mai reali și naturali. O notificare îi încurajează pe utilizatorii care au instalat aplicația pe dispozitivul lor să facă o fotografie și să o posteze în termen de două minute de la primirea notificării: totul fără efecte, filtre sau orice altceva. După cum bine puteți înțelege, BeReal este o rețea de socializare foarte diferită de celelalte, care concurează cu Instagram și TikTok prin postarea de conținut mic și fără filtre.

Ce este BeReal și cum funcționează

Ce este BeReal și cum funcționează

Ce este BeReal și cum funcționează? BeReal este o aplicație franceză de partajare a fotografiilor pe rețelele de socializare, lansată în 2020, care câștigă popularitate din ce în ce mai mult. Aceasta încurajează utilizatorii să posteze o fotografie cu ei înșiși și cu viața lor, fără filtre sau editare de imagine, la o oră diferită în fiecare zi.

Atunci când un utilizator descarcă aplicația BeReal, trebuie să își adauge numărul de telefon, numele și vârsta. Apoi creează un nume de utilizator și o parolă pentru a utiliza aplicația. Apoi li se cere să creeze prima lor postare BeReal pentru a începe să vadă și fotografiile altor persoane.

Astfel, în fiecare zi, la o oră diferită, aplicația îi avertizează pe utilizatori că este timpul să facă o fotografie cu ceea ce fac în acel moment. Utilizatorii au la dispoziție două minute pentru a face o fotografie și a o trimite pe BeReal pentru ca ceilalți să o vadă. Poza prezintă tot ceea ce utilizatorul făcea în acel moment, precum și o fotografie în starea sa actuală în colțul de sus.

Înainte de a trimite fotografia, trebuie să aleagă un public (doar prieteni sau toată lumea). Utilizatorii pot, de asemenea, să își partajeze locația și să salveze fotografia pe dispozitiv. După ce a postat fotografia, utilizatorul poate adăuga o legendă. În cazul în care fotografia este partajată în afara ferestrei standard de două minute, ceilalți utilizatori pot vedea o notificare despre acest lucru. Nu puteți vedea fotografia altcuiva dacă nu ați postat-o încă pe a voastră pe ziua respectivă.

După ce un utilizator și-a postat fotografia, acesta poate vedea fotografiile altora și poate reacționa la ele. Pentru a comenta la fotografia cuiva, utilizatorii trebuie să fie prieteni. Există șase emoji standard cu care se poate reacționa și o opțiune pentru a crea un RealMoji. Cu RealMoji, utilizatorii își pot crea propriile emoticoane, făcându-și o fotografie. De exemplu, în loc de emoji cu degetul mare în sus, un utilizator ar putea să-și trimită singur un deget mare în sus.

Termenii de utilizare încurajează utilizatorii să raporteze orice conținut de natură sexuală sau pornografică sau care se referă la incitarea la ură, extremism, violență, sinucidere sau autoagresiune. Fotografiile, RealMoji și comentariile pot fi raportate dacă se încadrează în aceste categorii sau dacă încalcă alte elemente din Termenii de utilizare. Aceasta include spam-ul și publicitatea, precum și hărțuirea și discriminarea. Cu toate acestea, compania în sine este o companie de hosting, ceea ce înseamnă că nu este obligată să monitorizeze informațiile postate de alții.

Conform Termenilor de utilizare a rețelei de socializare, aplicația este destinată persoanelor cu vârsta de 13 ani sau mai mult. Aplicația solicită data de naștere a utilizatorului înainte de a permite accesul.

Avantajele BeReal

Într-o epocă în care rețelele de socializare prezintă fotografii foarte editate, o aplicație precum BeReal poate încuraja autenticitatea. Mulți tineri au ales aplicația din acest motiv, văzând multe avantaje.

  • Fotografiile nu pot fi editate și nu pot fi adăugate filtre. Utilizatorii au la dispoziție doar două minute pentru a-și trimite fotografia. Aceasta îi poate ajuta pe adolescenți să scape de presiunile adesea asociate cu alte servicii de socializare.
  • Utilizatorii pot publica doar o singură dată pe zi, ceea ce ajută la reglarea timpului petrecut în aplicație, în special în ceea ce privește conținutul pe care îl publică.
  • Oricine dorește să comenteze o fotografie trebuie să fie prieten cu utilizatorul, ceea ce reduce probabilitatea ca persoane necunoscute să comenteze fotografiile.
  • Nu există un număr de urmăritori publicat, hashtag-uri sau orice altceva care să promoveze cultura influencerilor în același mod ca și alte rețele de socializare.
  • Utilizatorii nu pot contacta alte persoane în privat. Toate comentariile sunt publice și oricine le poate vedea.

La ce trebuie să fiți atenți

La fel ca orice aplicație sau platformă în care utilizatorii ar putea interacționa cu străinii, BeReal are unele caracteristici de care părinții ar trebui să fie conștienți:

  • Imaginile nu sunt moderate: acest lucru înseamnă că, dacă copilul vostru răsfoiește fluxul Discovery, ar putea da peste un articol publicat de cineva cu conținut nepotrivit. În plus, RealMojis poate prezenta același tip de conținut. Este important ca utilizatorii să raporteze acest tip de conținut dacă este afișat pentru a fi analizat.
  • Nu există controale parentale: din cauza naturii acestei aplicații, există controale minime de confidențialitate și nu există controale parentale. Acest lucru nu înseamnă că nu este sigură. Cu toate acestea, dacă copilul vostru are sub 13 ani, este posibil să nu înțeleagă natura aplicației și să o folosească în mod necorespunzător.
  • Fotografiile folosesc camera frontală și cea din spate: deși utilizatorul poate indica ceva ce urmează să fie fotografiat, camera va face și o fotografie a utilizatorului. Este important ca tinerii să fie conștienți de ceea ce îi înconjoară pentru a evita să posteze online ceva ce nu doresc.
  • Unele persoane sunt fotografiate fără permisiunea lor: navigând prin BeReal, apar fotografii făcute de utilizatori care arată alte persoane care nu știu că sunt fotografiate. Aceasta este o chestiune de consimțământ pe care unii tineri nu o iau în considerare.
  • Este ușor să intrați în contact cu străinii: unii tineri pot trimite sau primi cereri de prietenie de la străini prin intermediul filei Discover, dacă le partajează cu toată lumea. Odată ce un alt utilizator se află în lista de prieteni, acesta are posibilitatea de a comenta fotografiile. Aceștia pot primi, de asemenea, notificări cu privire la postările voastre. Cu toate acestea, utilizatorii pot șterge foarte ușor alte persoane din această listă.

Descarcă aplicația BeReal pe Android sau iOS

Ce este BeReal și cum funcționează

Dacă doriți să descărcați BeReal pe Android, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să deschideți Magazin Play (prin o atingere pe pictograma triunghiulară colorată de pe ecranul principal sau din sertarul de aplicații).

După ce ați făcut acest lucru, atingeți pe bara de căutare din partea de sus, tastați bereal în ea și apoi apăsați butonul de căutare (simbolul lupă din colțul din dreapta jos al tastaturii). După ce ați făcut acest lucru, atingeți pe pictograma BeReal (sau apăsați pe numele BeReal), pentru a merge la pagina sa de descărcare. În cazul în care citiți acest articol de pe telefonul Android pe care intenționați să instalați aplicația BeReal, puteți accesa ecranul de descărcare a aplicației atingând pe acest link.

Apoi atingeți pe butonul Instalează, așteptați ca procedura de instalare să înceapă și să se finalizeze (dacă vi se cere să completați configurarea contului prin introducerea unei metode de plată, ignorați acest lucru atingând pe butonul corespunzător) și ați terminat. Dacă aveți un telefon sau tabletă fără servicii Google, puteți căuta BeReal în magazine alternative.

Dacă aveți un iPhone, deschideți App Store apăsând pe pictograma albastră cu A de pe ecranul principal sau în Biblioteca de aplicații iOS, atingeți pe butonul de căutare (în dreapta jos) și tastați bereal în câmpul de căutare din partea de sus a ecranului.

Apoi atingeți pe rezultatul căutării corespunzător aplicației BeReal (dacă citiți acest articol direct de pe iPhone-ul pe care doriți să instalați aplicația, puteți accelera procesul atingând pe acest link), apăsați pe butonul Obțineți și confirmați operațiunea cu Face ID, Touch ID sau cu parola ID-ului Apple.

Creare cont BeReal

Ce este BeReal și cum funcționează pe telefon

După ce descărcați și deschideți aplicația BeReal, apăsați de trei ori la rând butonul Continue, apoi butonul Let’s start și apoi continuați să vă creați un cont pe platformă.

Pentru aceasta, răspundeți la întrebările care vi se pun, indicând numele, data nașterii, numărul de telefon și codul de verificare care v-a fost trimis prin SMS la numărul cu care ați decis să vă înregistrați, având grijă să apăsați de fiecare dată butonul Continue.

După ce ați făcut acest lucru, introduceți numele vostru de utilizator, acordați-i permisiunile necesare pentru a funcționa (în primul rând, cele referitoare la primirea de notificări) și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza crearea contului.

Publicare conținut pe BeReal

Să trecem acum la punctul culminant al articolului, adică la modul în care puteți posta conținut pe BeReal. Așa cum am menționat deja la începutul acestui articol, spre deosebire de alte rețele sociale, pe BeReal nu este posibil să postați conținut atunci când doriți să faceți acest lucru, puteți face acest lucru doar atunci când primiți o notificare din partea rețelei sociale și în termen de două minute de la primirea acesteia.

Când primiți o notificare BeReal, atingeți pe ea pentru a deschide aplicația și apăsați pe inelul din partea de jos a ecranului pentru a face primul vostru BeReal, care va fi vizibil doar pentru prietenii voștri (butonul din partea de jos vă arată setările de confidențialitate). Atingând pictograma fulgerului, pictograma celor două săgeți circulare și pictograma 2x, puteți activa/dezactiva blițul, respectiv schimba camera și mări fotografia.

Atunci când faceți fotografia, nu uitați că veți face și o fotografie frontală, pentru a vă surprinde fața în timp ce desfășurați activitatea pe care o postați pe profilul vostru. După ce ați creat conținutul, pentru al posta pe profilul vostru, tot ce trebuie să faceți este să apăsați Send ‣‣ și ați terminat. Pașii menționați mai sus trebuie să fie realizați de fiecare dată când sunteți notificat să faceți un BeReal (dacă aveți chef să distribuiți ceea ce faceți atunci când primiți notificarea).

Pentru a interacționa cu conținutul altora, mergeți pur și simplu la fila My friends, unde puteți găsi conținutul persoanelor pe care le-ați adăugat printre prietenii voștri. (lucru pe care îl puteți face atingând pe numele al unui utilizator și trimițându-i o cerere de prietenie printr-o atingere pe butonul Add), sau la Discovery, pentru a răsfoi feed-ul cu conținut sugerat/interesant.

După ce ați găsit conținut cu care să interacționați, apăsați pictograma cu fața zâmbitoare (în dreapta jos a postării) și selectați un emoji cu care să interacționați. În concluzie, imitați emoji-ul pe care l-ați ales și care este reprezentat în partea de sus a ecranului, apăsați butonul click din partea de jos și apoi apăsați butonul Continue pentru a publica reacția voastră la postare.

În cazul în care vă răzgândiți, dacă doriți să îl eliminați din postarea la care l-ați adăugat, apăsați lung pe el, apăsați pe butonul roșu (x) și confirmați operațiunea apăsând pe elementul Delete. Deci, dacă ați citit acest articol, acum știți ce este BeReal și cum funcționează