Care este ultima versiune de iOS pentru iPhone și iPad?

Care este ultima versiune de iOS pentru iPhone și iPad? Dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch de la Apple rulează sistemul de operare iOS. Puteți face upgrade la cea mai recentă versiune de iOS chiar din aplicația setări, dar Apple nu mai oferă suport pentru dispozitivele vechi.

Care este ultima versiune de iOS pentru iPhone și iPad?

Ultima versiune este iOS 12

Cea mai recentă versiune a sistemului de operare iOS este iOS 12, lansat pentru prima dată pe 4 iunie 2018. Apple lansează noi versiuni de iOS aproximativ o dată la douăsprezece luni.

Apple a lansat, de asemenea, actualizări intermediare mai mici pentru iOS 11, inclusiv iOS 11.3, lansat pe 29 martie 2018. iOS 11.3 are caracteristici de control al bateriei, abilitatea de a vorbi cu companii și diferite actualizări de securitate. Acesta include, de asemenea, noi animoji pentru utilizarea pe iPhone X: un leu, urs, dragon și craniu.

Dacă aveți iOS 11 pe dispozitiv, veți fi actualizat automat la aceste versiuni minore de iOS 11 prin intermediul instrumentului standard de actualizare software din setări.

Care este ultima versiune de iOS pentru iPhone și iPad

Cum să verifici dacă ai ultima versiune

Puteți verifica ce versiune iOS aveți pe iPhone, iPad sau iPod touch prin intermediul aplicației Settings.

Pentru aceasta, navigați la Settings> General> About. Veți vedea numărul versiunii în dreapta Version pe pagina About. În imaginea de mai jos, este instalat iOS 11.3.1 pe iPhone.

Care este ultima versiune de iOS pentru iPhone și iPad?

Cum se actualizează la ultima versiune de iOS

Puteți actualiza versiunea iOS la cea mai recentă versiune disponibilă pentru dispozitivul vostru din ecranul Software Update. IPhone-ul, iPad-ul sau iPod-ul poate afișa uneori o notificare care vă spune că este disponibilă o nouă versiune de iOS.

Pentru a începe o actualizare, mergeți la Settings> General> Software Update. Dispozitivul vostru va verifica imediat sistemul de operare. Dacă este disponibilă o actualizare, o puteți descărca și instala oricând doriți. Dacă nu sunt disponibile actualizări pentru dispozitivul vostru, veți vedea în schimb un mesaj Your software is up to date.

De asemenea, puteți utiliza iTunes pentru a actualiza un iPhone, iPad sau iPod touch.

Care este ultima versiune de iOS

De ce nu pot actualiza la iOS 12?

Dacă dispozitivul vă spune că software-ul este actualizat, dar nu rulați iOS 12 încă, probabil că utilizați un dispozitiv iPhone mai vechi, iPad sau iPod Touch pe care Apple nu-l mai suportă cu actualizările sistemului de operare.

Potrivit Apple, următoarele dispozitive sunt compatibile cu sistemul de operare iOS 12:

  • iPhone: iPhone X ,iPhone 8 ,iPhone 8 Plus ,iPhone 7 ,iPhone 7 Plus , iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, and iPhone 5s
  • iPad: iPad Pro 12,9 generația a 2-a,iPad Pro 12,9 prima generație,iPad Pro 10,5, iPad Pro 9,7, iPad Air 2 , iPad Air  , iPad generația a 6-a , iPad  generația a 5-a , iPad mini 4  , iPad mini 3  , iPad mini 2
  • iPod touch: iPod touch generația a 6-a

Dacă aveți un iPhone mai vechi, iPad sau iPod care nu se află în această listă, nu vi se va oferi sistemul de operare iOS 12 pe ecranul Software Update. Încă puteți instala cea mai recentă versiune compatibilă cu dispozitivul. Dar, pentru a obține iOS 12, veți avea nevoie de un dispozitiv nou.

Poate nu știți, dar Apple încetinește telefoanele vechi, avem un articol cu mai multe detalii. Apple încetinește telefoanele vechi.