Apple încetinește telefoanele vechi

Apple recunoaște că încetinește telefoanele vechi. Vom vorbi despre cum puteți afla dacă iPhone-ul vostru este încetinit de Apple.

Apple încetinește telefoanele vechi

Apple a confirmat recent că încetinește în mod deliberat iPhone-urile mai vechi, în încercarea de a îmbunătăți performanța.

Anumite modele, inclusiv iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE, iPhone 7, se confruntă cu probleme atunci când iPhone-ul încearcă să atragă energie de la baterie pentru a rula procesorul telefonului. Dacă bateria telefonului este în stare defectuoasă, acest lucru poate determina oprirea telefonului, deoarece nu poate furniza în siguranță alimentarea hardware a telefonului. Apple a limitat viteza procesorului pe aceste telefoane pentru a împiedica acest lucru.

Pentru a verifica dacă telefonul vostru este afectat urmați pașii de mai jos.

Cum afli dacă Apple încetinește telefoanele vechi

Modelele afectate:

  • iPhone 6
  • iPhone 6S
  • iPhone SE
  • iPhone 7

Verificați versiunea iOS

Aceste modificări au venit pentru iPhone 6, iPhone 6S și iPhone SE cu iOS 10.2.1. Pentru iPhone 7, schimbările au apărut cu iOS 11.2. Puteți verifica versiunea de iOS pe care o executați în prezent, accesați Settings > General > About.

Verificați starea bateriei

Starea de sănătate a bateriei vă va arăta dacă telefonul este afectat de aceste modificări sau nu. Bateriile vor fi mai puțin eficiente cu cât sunt utilizate mai mult, deci, dacă ați avut bateria de câțiva ani, va fi mai mult decât probabil afectată.

Pentru a obține o idee despre starea de sănătate a bateriei, deschideți Magazinul App Store și descărcați aplicația Battery Life Doctor. Deschideți aplicația și accesați opțiunea Battery Life. Veți vedea performanța bateriei, dar și o imagine a nivelului de uzură.

Dacă utilizați unul dintre aceste telefoane pe versiunile iOS menționate, iar starea de sănătate a bateriei este slabă, este posibil să fie afectată de aceste modificări. Înlocuirea bateriei este, probabil cel mai bun mod de a rezolva problema.

Verificați starea bateriei la iphone

Problema aici nu este că Apple încetinește iPhone-urile mai vechi pentru a promova performanța, este că nu au spus nimănui că au făcut-o.

Dispozitivele iPhone au deja un mod de alimentare redus, iar includerea acestei reduceri ascunse a puterii adaugă un alt strat de economisire a energiei pe care utilizatorul nu are control.

Dacă bateria telefonului se descarcă rapid, probabil credeți că soluția cea mai bună este înlocuirea bateriei. Dacă telefonul este lent și necesită timp pentru a deschide aplicații și pagini web, probabil credeți că aveți nevoie de un telefon nou.

Este posibil că Apple a făcut acest lucru intenționat, în acest fel oamenii cred că au nevoie de un nou telefon și nu de baterie. Dacă Apple anunța oficial aceste schimbări probabil nu mai existau suspiciuni.

Dacă doriți să măriți durata de viață a bateriei telefonului Android sau iPhone, avem un articol care vă poate fi de folos. Mărește durata de viață la baterie telefon iPhone/Android.