Cum să blochezi cu parolă aplicațiile și folderele pe iPhone

iOS nu vă permite să creați dosare sau aplicații private, dar cu aplicațiile potrivite este posibil. Mai jos vedem cum să blochezi cu parolă aplicațiile și folderele pe iPhone sau iPad.

În ciuda solicitărilor constante pentru un mod de invitați și a capacității de a face anumite dosare sau aplicații în afara limitelor, Apple a ignorat în repetate rânduri motivele utilizatorilor în actualizările iOS succesive. Acesta vede iPhone și iPad ca dispozitive individuale, nu gadgeturi partajate, astfel încât permite proprietarului să utilizeze un cod de parole pentru a proteja totul, dar nu și aplicații sau foldere individuale.

Cum să blochezi cu parolă aplicațiile și folderele pe iPhone

Deci, dacă permiteți copiilor sau soțului să utilizeze iPad-ul sau iPhone-ul, dar doriți să le împiedicați să utilizeze o anumită aplicație sau un grup de aplicații, veți avea nevoie de o aplicație terță parte. O astfel de caracteristică nu este doar ceva pentru care iOS permite. Ne întrebăm dacă acest lucru se va schimba în viitor, mai ales dacă Apple vrea ca iPad și iPhone să fie o opțiune serioasă în lumea afacerilor.

Este posibil ca acest lucru să poată rezolva problemele pe care le aveți dacă doriți să păstrați secretul conținutului unui singur folder.

Cum blochez iPhone-ul sau iPad-ul pe o singura aplicație?

Dacă doriți să permiteți unei persoane, probabil unui copil, să utilizeze o aplicație specifică pe dispozitivul vostru iOS, dar nu doriți ca aceștia să vă acceseze fotografiile și e-mailurile, puteți bloca iPhone-ul sau iPad-ul într-o singură aplicație.

Accesați Settings, General, Accessibility și selectați Guided Access. Trageți comutatorul și atingeți Passcode Settings pentru a crea un cod PIN. Asigurați-vă că vă puteți aminti! (Dacă aveți un iPhone X, puteți încheia o sesiune de ghidare prin apăsarea dublă a butonului lateral și utilizând ID-ul feței, dar numai dacă activați opțiunea Face ID acolo.)

Acum, lansați aplicația pe care doriți să o blocați în Guided Access mode. Apăsați butonul de pornire de trei ori sau, dacă aveți un iPhone X, apăsați butonul lateral de trei ori.

Acest lucru aduce accesul la interfața cu ghidul de acces, unde puteți să faceți cercuri pe ecranul pe care doriți să îl dezactivați (pentru a împiedica copiii să utilizeze anumite opțiuni sau să facă clic accidental pe reclame). Apoi, apăsați pe Start pentru a porni Guided Access mode.

Când este timpul să readuceți la normal, faceți clic pe butonul de pornire (sau butonul lateral) și introduceți parola pe care ați setat-o mai devreme.

Blochează iPhone-ul și iPad-ul cu passcode

De altfel, dacă nu aveți nici un cod de trecere, ar trebui, într-adevăr, să împiedicați accesul oricărui utilizator la iPad sau iPhone.

Accesați Settings, General, Passcode Lock. Vi se va cere să introduceți un cod din șase cifre. Din nou, asigurați-vă că este unul pe care vă puteți aminti. Va trebui să îl utilizați pentru a debloca dispozitivul de fiecare dată când îl utilizați.

Cum pot bloca o aplicație sau un dosar pe iPhone sau iPad?

Bine, în acest stadiu vom presupune că sugestiile de mai sus nu vă rezolvă problema și totuși doriți să creați o aplicație sau un folder protejat prin parolă. Pentru aceasta, va trebui să descărcați o aplicație.

Înainte de a citi, știți că nu există aplicații (cel puțin noi nu știm) care să vă permită să puneți aplicațiile existente într-un dosar și să le blocați cu o parolă. Pur și simplu nu este posibil.

Ce puteți obține sunt aplicațiile care necesită deschiderea unei parole. Ele vă permit să importați (sau să creați) fotografii și videoclipuri, note, contacte și parole. Unii includ, de asemenea, un browser web privat. Unul care este foarte apreciat este Folder Lock. Este gratuit, dar puteți plăti 3,99 euro dacă doriți funcții suplimentare. Feriți-vă de alte aplicații „gratuite” care percep o taxă de abonament pentru a le utiliza, cum ar fi Secret App Folder.

Merită menționat că salvarea unei fotografii în aceste aplicații nu înseamnă neapărat că aceasta va fi ștersă din aplicația principală Photos. Același lucru este valabil și pentru Note și așa mai departe. Dacă doriți ca ceva să fie secret, trebuie să îl importați sau să îl mutați în noua aplicație și apoi să ștergeți sursa originală.