Aplicații de acordat chitara

Dacă căutați aplicații de acordat chitara, trebuie să știți că sunteți în locul potrivit. Din fericire, tehnologia poate fi de mare ajutor și pentru această nevoie, deoarece există aplicații pentru telefon sau tabletă care pot fi folosite pentru a regla rapid și ușor chitara chiar dacă nu ați mai făcut niciodată acest lucru. În acest articol despre, aplicații de acordat chitara, veți găsi cele mai bune aplicații din această categorie, majoritatea aplicațiilor sunt gratuite și le puteți descărca din Magazin Play pentru Android sau din App Store pentru iOS.

Cele mai bune aplicații de acordat chitara

Mai jos veți găsi o listă cu cele mai bune aplicații de acordat chitara, de asemenea, veți găsi link-urile de unde puteți descărca aplicațiile și vă voi explica cum funcționează aceste aplicații. Dacă primele aplicații nu sunt pe placul vostru, veți găsi o listă cu aplicații alternative. Pe scurt, cu siguranță veți găsi o aplicație de acordat chitara care se potrivește cel mai bine nevoilor voastre.

Guitar Tuna (Android/iPhone)

Dacă căutați o aplicație de acordat chitara clasică sau o aplicație pentru a acorda chitara electrică cu o interfață intuitivă, dar în același timp bogată în funcții și posibilități de personalizare, Guitar Tuna ar putea fi aplicația potrivită pentru voi. Această aplicație este compatibilă cu dispozitivele Android (aplicația o puteți descărca din magazine alternative dacă telefonul vostru nu are servicii Google) și iOS.

După descărcare și instalare, deschideți aplicația apoi derulați prin introducere cu o glisare de la dreapta la stânga și apăsați butonul Tune de pe ultimul ecran (sau dacă preferați atingeți pe butonul Skip situat în dreapta sus pentru a comuta imediat la ecranul următor).

Această aplicație vă permite să lucrați cu diferite tipuri de instrumente cu coarde, la prima utilizare vi se va cere să selectați instrumentul pe care doriți să-l acordați și, în ceea ce privește chitare, puteți alege dintre diferite posibilități. De exemplu, dacă aveți o chitară tradițională cu 6 corzi, selectați prima opțiune Guitar, apoi oferiți permisiuni pentru accesul la microfon atingând mai întâi butonul Continue și apoi butonul Permiteți la notificarea care apare pe ecran.

Ulterior, vi se va propune să vă abonați la un plan de abonament, cu costuri începând de la 7,99 euro pe lună (sau 29,99 euro pe an) cu posibilitatea de a profita de o probă de 7 zile, dar dacă doriți să utilizați doar funcțiile gratuite, atingeți butonul X situat în stânga sus pentru a accesa ecranul principal.

Apoi veți vedea imaginea unei chitare pe care ați ales-o anterior, dacă ați selectat un model cu 6 corzi, veți găsi 6 clape cu nota respectivă alături. De asemenea, puteți comuta la un alt instrument în orice moment, apăsând pe elementul care arată modelul selectat în prezent, în stânga sus. Pe ecranul următor, pe lângă setarea chitarei, veți putea alege și alinierea mecanicilor atingând pe opțiunea 3+3.

Înainte de a continua cu acordarea, folosind butonul din dreapta sus, alegeți dacă să mențineți activ modul Automatic, care recunoaște coarda pe care o folosiți, sau să treceți la cel Manual, în acest caz ​​va trebui mai întâi să selectați tasta cu o atingere corespunzătoare coardei pe care doriți să o acordați. De îndată ce vedeți că apare o bifă cu o linie verticală verde continuă și auziți un sunet de notificare, înseamnă că este OK. Evident, procedați în același mod și pentru celelalte corzi.

De asemenea, puteți accesa și alte funcții, de exemplu, dacă atingeți pe pictograma roată din stânga jos puteți accesa setările aplicației și puteți aplica o serie de preferințe precum modul stângaci, opțiunea Precision Pro (aceasta vă oferă informații și mai precise asupra acordării), calibrarea frecvenței (440 Hz) sau sistemul de notificare muzicală, care implicit este setat la engleză.

Secțiunea Songs arată acordurile unor melodii și este capabilă să urmărească în mod inteligent interpretarea, este cu siguranță o modalitate originală și interesantă de a verifica acordul chitarei în timp ce exersați cu melodiile preferate.

Guitar and Violin Tuner (Android)

O altă aplicație de acordat chitara este Guitar and Violin Tuner. Aplicația este gratuită dar conține reclame și oferă achiziții în aplicație, dacă doriți să încercați această aplicație atingeți aici pentru a deschide pagina aplicației în Magazin Play. Apoi atingeți butonul Instalați pentru a instala aplicația pe telefon sau tabletă.

Apoi când deschideți aplicați va trebui să oferiți permisiuni de acces la microfon și înregistrare audio apăsând butonul Allow la notificarea care apare pe ecran, apoi veți accesa direct ecranul principal al aplicației care este compus practic dintr-un indicator grafic simplu care rulează de îndată ce o coardă este atinsă, arătând înălțimea curentă a coardei.

În acest caz, acordarea poate fi considerată corectă de îndată ce săgeata este poziționată într-o poziție suficient de stabilă în corespondență cu nota pe care ar trebui să o producă coarda atinsă.

De asemenea, chiar și această aplicație vă permite să setați preferințe pentru modurile de acordare. Dacă, de exemplu, utilizați unul diferit de cel standard (E-A-D-G-B-E), îl puteți schimba atingând pictograma roată din dreapta sus și apoi selectați elementul Tuning și alegeți una dintre opțiunile care apar pe ecran.

Ultimate Guitar Tuner (Android)

Ultimate Guitar Tuner este o altă aplicație de acordat chitara (extrem de simplă) folosind telefonul sau tableta voastră Android. Aplicația este compatibilă doar cu dispozitivele Android și este gratuită (cu reclame și achiziții în aplicație).
Pentru a descărca aplicația atingeți aici pentru a deschide pagina aplicației în Magazin Play, apoi atingeți pe butonul Instalați.

Când porniți aplicația vi se va cere să permiteți accesul la microfon, acest lucru este esențial pentru a permite aplicației să analizeze semnalul audio care vine de la chitară. Dacă căutați o aplicație de acordat chitara electrică, trebuie să știți că aplicația Ultimate Guitar Tuner este capabilă să proceseze sunetul oricărui instrument cu coarde, chiar dacă nu este amplificat.

Apoi, alegeți dacă lăsați setările implicite privind utilizarea datelor cu caracter personal sau dacă selectați Other options pentru informațiile pe care doriți să le partajați dezvoltatorilor aplicației în scopul îmbunătățirii acesteia.

Pe ecranul principal al aplicației veți vedea imaginea unei chitare cu 6 corzi cu aliniere 3+3 și arată setările implicite pentru realizarea unui acord E-A-D-G-B-E standard. Dacă doriți să activați sau să dezactivați recunoașterea automată a corzilor, atingeți pe pictograma A situată în dreapta sus.

După ce ați făcut acest lucru, atingeți orice coardă și verificați analiza relativă a sunetului folosind grafica pe care o vedeți deasupra imaginii, cu cât indicatorul este mai centrat în spațiul verde de sub numele notei detectate, cu atât acordul va fi mai precis.

Dacă trebuie să schimbați tipul de acordare, atingeți pe săgeata situată în dreapta indicației Standard din partea de sus a interfeței și alegeți-l pe cel dorit. De exemplu, puteți selecta și tipul de instrument prin intermediul panoului lateral sau al modului Chromatic care, fiind universal, se adaptează oricărei nevoi.

În versiunea gratuită a aplicației este posibil să modificați unele setări prin atingerea pictogramei roată din stânga sus. De exemplu, puteți aplica modul pentru stângaci și frecvența de referință și sensibilitatea tunerului.

Pro Guitar Tuner (Android/iPhone)

O altă aplicație de acordat chitara este Pro Guitar Tuner, aplicația este disponibilă pentru Android și iOS și este gratuită (dar există și o versiune contra cost cu funcții suplimentare). Această aplicație analizează sunetul chitarei folosind microfonul telefonului permițând astfel obținerea unui acord perfect.

După ce ați deschis aplicația și sunteți de acord cu accesul la microfon și utilizarea datelor personale, puteți începe imediat să atingeți corzile de la chitară pentru a verifica starea unui acord standard folosind indicatorul din partea de sus. Dacă nota este corectă, pe ecranul telefonului veți vedea atât indicatorul, cât și numele acestuia cu verde, în caz contrar, veți vedea aceiași indicatori cu roșu.

Dacă doriți, puteți asculta și sunetul diferitelor coarde „virtuale” pentru a realiza imediat notele corespunzătoare prin simpla apăsare a acestora. Dacă atingeți pictograma roată dințată situată în dreapta lângă instrumentul numit Note Wheel, puteți accesa setările aplicației și puteți modifica preferințele legate de modelul de chitară, tipul de acordare, frecvența și multe altele.

Alte aplicații de acordat chitara pe telefon Android sau iPhone

Dacă aplicațiile menționate mai sus nu sunt pe placul vostru, puteți încerca alte aplicații de acordat chitara pe telefon Android sau iPhone din lista de mai jos.

  • Tuner N-Track (Android /iOS) – aceasta este o altă aplicație bună pentru acordarea chitarei. Este extrem de precisă datorita algoritmului de recunoaștere audio folosit și este recomandată de mulți profesioniști. Aplicația este gratuită, dar este disponibilă și într-o versiune contra cost, cu mai multe funcții suplimentare.
  • DaTuner (Android) – această aplicație este gratuită, disponibilă numai pentru dispozitivele Android și este potrivită pentru acordarea oricărui instrument muzical cu coarde.
  • Chords – Guitar Chords and Tuner (Android) – aceasta este o altă aplicație din această categorie care vă permite să acordați chitara pe cinci acorduri diferite folosind funcțiile speciale oferite. Interfața aplicației este intuitivă și ușor de înțeles.
  • TyroTuner (iOS) – dacă căutați o aplicație de acordat chitara pentru iPhone, vă recomand să încercați această aplicație gratuită dezvoltată special pentru a funcționa pe dispozitivele Apple.
  • GuitarToolkit (iOS) – aceasta este o aplicație contra cost și este disponibilă numai pentru dispozitivele mobile Apple care, pe lângă tuner, include un metronom și instrumente utile pentru a exersa acordurile la chitară.