Aplicație de recunoscut flori

În acest articol despre, aplicație de recunoscut flori, vă voi prezenta o listă de aplicații pentru Android și iOS care vă permit să recunoașteți florile. Aplicațiile le puteți descărca din Magazin Play pentru telefoane și tablete Android sau din App Store pentru iPhone/iPad.

Aplicație de recunoscut flori din poze

Dacă sunteți interesat să vă îmbogățiți cunoștințele despre flori și să învățați cum să le recunoașteți, mai jos veți găsi cele mai bune aplicații din această categorie. Care dintre acestea este cea mai bună aplicație de recunoscut flori depinde în întregime de voi, în funcție de nevoile voastre, dar vă pot asigura că toate sunt bune.

Flora Incognita (Android/iPhone)

Flora Incognita

Prima aplicație de recunoscut flori pe care vă recomand să o încercați este Flora Incognita, aceasta este disponibilă pentru Android (aplicația o puteți găsi și în magazinele alternative), și pentru iOS.

Această aplicație utilizează algoritmi bazați pe inteligență artificială pentru a recunoaște florile, plantele și copacii cu mare precizie și pentru a salva toate identificările făcute și informațiile obținute. Aplicația este dezvoltată de oameni de știință de la Universitatea Tehnică din Ilmenau și de la Institutul Max Planck de Biogeochimie din Jena, este gratuită, ca parte a unui proiect de cercetare pentru conservarea naturii, la care contribuie fiecare observație colectată de utilizatori.

După ce ați instalat și deschis aplicația, atingeți pe „Creați un profil” și, pe ecranul următor, alegeți dacă doriți să continuați cu crearea unui cont sau nu. Dacă da, introduceți adresa voastră de e-mail, o parolă, bifați căsuța de lângă „Sunt de acord cu data policy terms” și atingeți pe butonul „Creează un profil”.

Alternativ, atingeți pe opțiunea „Fără profil”, apăsați pe „Sunt de acord cu data policy terms” și apăsați butonul „Continuă fără cont” pentru a continua să utilizați aplicația ca invitat (identificările efectuate se vor pierde dacă aplicația este dezinstalată de pe dispozitiv).

Veți vedea apoi ecranul principal al aplicației, unde, pentru a începe să identificați o floare cu ajutorul fotografiilor, puteți apăsa pe elementul „Identifică o plantă”. Apoi, permiteți accesul la cameră și la fotografii atingând de două ori la rând elementul Permiteți și, dacă este necesar, activați și serviciul de localizare, pentru a identifica mai precis speciile în funcție de locația voastră geografică.

Camera foto a aplicației vă permite să alegeți un tip de plantă pe care să o identificați înainte de a face o fotografie, glisați de la dreapta la stânga și invers pentru a vedea lista de opțiuni disponibile în partea de jos a ecranului și selectați una.

Dacă este vorba de flori, puteți lăsa opțiunea implicită Floare, care vă va indica în partea de sus a ecranului să fotografiați florile de sus pentru un rezultat cât mai precis. Așadar, încadrați florile pe care doriți să le identificați și faceți o fotografie apăsând pe pictograma florii din centru. Dacă este necesar, vi se va cere apoi să faceți o fotografie a frunzei de sus, apoi a întregii plante.

Dacă aveți deja o fotografie a florilor în cauză, atingeți pictograma foto din stânga pictogramei cu flori și confirmați că sunteți de acord să accesați conținutul media. Răsfoiți folderele din telefon sau tabletă până când găsiți imaginea și selectați-o atingând miniatura acesteia.

În cazul în care identificarea este reușită, rezultatul vă va fi afișat imediat pe ecran. Veți vedea o fotografie, numele și toate informațiile de bază despre caracteristicile și distribuția florii. Pe măsură ce derulați pagina, veți găsi, de asemenea, link-uri către paginile Infoflora și Wikipedia dedicate pentru mai multe informații.

Dacă atingeți pe pictograma ✓ din colțul din dreapta sus, vă puteți întoarce la pagina principală și, dacă doriți, puteți merge la secțiunea Observațiile mele, unde sunt salvate toate identificările reușite, și le puteți consulta din nou atingând pe fotografie.

Pe ecranul care se deschide, veți găsi un câmp pentru a introduce o notă cu comentariile voastre personale și butonul +tag, pe care puteți tasta o etichetă și o introduceți apăsând tasta Enter, astfel încât să puteți sorta florile recunoscute și să le puteți consulta mai ușor.

Dacă doriți pur și simplu să răsfoiți o mică enciclopedie botanică direct din aplicație, atingeți „Lista speciilor” din ecranul principal pentru a deschide secțiunea dedicată speciilor de flori, plante și arbori din apropierea voastră și din țară.

Puteți alege să vizualizați detaliile fiecărei flori derulând listele propuse, de exemplu, „În această țară” sau „Specii apropiate”, și atingeți pe fotografia care vă interesează. Pentru a accesa lista completă, apăsați pictograma → de lângă fiecare dintre ele.

PlantNet (Android/iPhone)

PlantNet

O altă aplicație de recunoscut flori și plante este PlantNet, aplicația este disponibilă pentru Android (și pentru dispozitivele fără servicii Google) și iOS. Aplicația este dedicată colectării și căutării de imagini pentru a facilita identificarea plantelor datorită unei baze de date în continuă creștere.

După ce ați instalat și deschis aplicația, activați locația telefonului și, în anunțul Acest proiect corespunde locației dumneavoastră, răspundeți afirmativ apăsând butonul Validare. Proiectul va fi apoi adăugat la favoritele voastre și va fi folosit ca o metodă implicită pentru identificarea plantelor din zona în care vă aflați.

Apoi puteți trece la recunoașterea florilor. Apăsați pe pictograma aparatului foto din centrul ecranului, permiteți aplicației să facă fotografii și să acceseze conținutul media de pe dispozitiv și alegeți să capturați imaginea cu aparatul foto apăsând pe pictograma corespunzătoare.

Faceți fotografia apăsând pe butonul din centru și confirmați-o apăsând pe butonul ✓. Se va deschide un ecran pentru a selecta organul din ea: Frunză, Floare, Fructe, Scoarță, Întreaga plantă sau Altele. În acest caz, alegeți opțiunea Floare și așteptați rezultatul.

Dacă doriți să identificați o floare dintr-o imagine salvată, în ecranul principal atingeți pe elementul Galerie, indicați organul respectiv și veți vedea imediat rezultatele.

Aplicația propune mai multe rezultate, de la cele mai exacte la cele mai puțin relevante, ceea ce înseamnă că primul este de obicei cel corect. Cu toate acestea, puteți să le vedeți pe toate și să vizualizați o galerie de fotografii pentru fiecare dintre ele, atingând numele plantei și apoi navigând în fiecare secțiune, atingând simbolurile de floare, frunză, scoarță, copac sau alte flori pentru a vedea fotografii realizate de alți utilizatori.

Pentru mai multe informații, apăsați pe pictograma Wikipedia pentru a citi toate noțiunile disponibile despre floarea identificată. După ce ați terminat, apăsați butonul ← din colțul din stânga sus pentru a vă întoarce înapoi și apoi atingeți pe butonul Confirmare situat lângă rezultat.

Pe ecranul următor, puteți atinge pe „Adaugă o locație sau un comentariu” pentru a indica locația și o scurtă notă personală despre floarea pe care ați găsit-o (acestea vor fi vizibile doar pentru voi).

Dacă doriți să schimbați proiectul și să selectați o altă zonă sau un alt proiect, atingeți pe Schimbare și apoi pe opțiunea Adăugați un proiect și alegeți unul dintre cele propuse, de exemplu „Plante folositoare” sau „Plante invazive”.

Dacă atingeți pe butonul „Contribuiți”, datele pe care le-ați introdus vor fi stocate în baza de date PlantNet, iar fotografiile vor putea fi vizualizate și de alți utilizatori, astfel încât recunoașterea plantelor și florilor să fie și mai precisă. Pentru a sări peste acest pas, apăsați butonul „Mai târziu”.

LeafSnap (Android/iPhone)

Aplicație de recunoscut flori

LeafSnap este o aplicație care funcționează la fel ca și celelalte pentru a recunoaște instantaneu florile, plantele, fructele și copacii datorită inteligenței artificiale. Aplicația este disponibilă pentru Android (o puteți găsi și în magazinele alternative) și pentru iOS. Este gratuită dar oferă un abonament pentru a elimina reclamele, pentru a beneficia de identificarea avansată și a accesa baza de date premium.

Pentru a o utiliza, descărcați-o, porniți-o și, dacă nu sunteți interesat să achiziționați un abonament, apăsați butonul X din colțul din stânga sus. Pe ecranul principal, apăsați butonul Identify și, în funcție de modul pe care preferați să îl utilizați, alegeți fie opțiunea Take a photo, fie opțiunea Gallery. În ambele cazuri, acordați permisiunile necesare pentru ca aplicația să funcționeze.

Dacă ați ales să faceți o fotografie, apăsați pe elementul Camera și apoi pe butonul declanșator din centrul ecranului, apoi confirmați fotografia cu o atingere pe butonul ✓. Dacă doriți să folosiți o imagine care există deja pe dispozitiv, selectați-o cu o atingere pe previzualizare. Apoi, atingeți pe categoria Flower dintre opțiunile propuse pentru identificare și veți obține imediat rezultatul. Vi se vor prezenta mai multe opțiuni, prima fiind cea mai relevantă.

Atingeți pe unul dintre rezultate pentru a afișa toate detaliile, cum ar fi genul, familia, o scurtă descriere și, apăsând butonul Read More, veți vedea informații despre îngrijirea și utilizările sale, precum și link-uri către informații detaliate oferite de Wikipedia, Google și baza de date GBIF.

Fiecare floare poate fi adăugată la colecție pentru a salva fotografia și a consulta din nou informațiile despre ea în orice moment. Pentru a face acest lucru, apăsați pictograma cu inima din colțul din dreapta sus și alegeți o colecție.

Pentru a crea o nouă colecție, apăsați pe Create Collection, dați un nume colecției și alegeți zona interioară sau exterioară în care este amplasată, apoi apăsați pe Create. Veți găsi toate colecțiile în fila Collection din partea de jos a ecranului principal.

Alte aplicații de recunoscut flori

Alte aplicații de recunoscut flori

Dacă niciuna dintre aplicațiile pe care vi le-am prezentat mai sus nu este pe placul vostru, atunci puteți încerca alte trei aplicații de recunoscut flori din lista de mai jos.

  • Ce floare este aceasta? (Android) – o aplicație cu o interfață simplă și esențială pentru a recunoaște florile dintr-o fotografie sau pur și simplu prin indicarea culorii, habitatului, caracteristicilor petalelor și a locației, pentru a adăuga speciile la favorite și pentru a le sorta în liste. Aplicația este gratuită.
  • iNaturalist (Android/iPhone) – una dintre cele mai cunoscute aplicații dedicate naturii, vă permite să recunoașteți flori, plante (mai multe aplicații de recunoscut plante) și chiar specii de animale dintr-o fotografie și găzduiește o comunitate de oameni de știință, naturaliști și pasionați cu care puteți împărtăși fotografiile și de la care puteți primi feedback pentru a recunoaște speciile pe care le vedeți. Aplicația este gratuită.
  • Seek (Android/iPhone) – o altă aplicație pentru recunoașterea florilor, plantelor și animalelor, dezvoltată datorită unei inițiative a Academiei de Științe din California și a National Geographic Society, cu o comunitate activă la care puteți contribui cu fotografiile voastre. Aplicația este gratuită.