Anonim pe Internet cu browserul Tor pe PC sau laptop

Anonim pe Internet cu browserul Tor pe PC sau laptop. Activitățile noastre sunt monitorizate online din mai multe motive, indiferent dacă suntem de acord sau nu. Pentru a păstra navigarea anonimă pe Internet, TOR este browserul perfect pentru acest lucru.

Anonim pe Internet cu browserul Tor pe PC sau laptop

Dacă confidențialitatea devine mult mai importantă în lumea modernă de astăzi, atât online cât și în afara, mulți oameni se întorc la browserul TOR pentru navigarea pe Internet.

TOR oferă o gamă largă de protecție a confidențialității atunci când se accesează site-uri web, împiedicând ISP-ul, să înregistreze site-urile pe care le vizitați. De asemenea pentru o navigare anonimă puteți folosi și un VPN, doar că va trebui să plătiți pentru acesta. Sau folosiți browserul Opera pentru un VPN gratuit, citiți aici. Cum se configurează un VPN pe un PC Windows.

Anonim pe Internet cu browserul Tor

Având în vedere nivelul de securitate și tehnologia din spatele lui, TOR este foarte ușor de utilizat, deoarece funcționează la fel ca un browser web obișnuit, și îl puteți descărca de pe site-ul oficial.

Porniți-l și veți avea o casetă de setări. Faceți clic pe „Connect” pentru a continua. Browserul TOR se va conecta apoi la rețea, ceea ce poate dura câteva momente, deoarece conexiunea voastră este redirecționată prin mai multe servere diferite din întreaga lume, ceea ce face aproape imposibilă urmărirea. Odată ce această conexiune a fost făcută, browserul va fi gata de utilizare.

Anonim pe Internet cu browserul Tor pe PC sau laptop instalare

Deși ar putea arăta puțin mai neobișnuit ca browser, va funcționa la fel ca Chrome, Edge și Firefox (dacă nu știați TOR folosește codul de la Firefox).

Scopul browserului TOR este de a oferi securitatea Web și eficiența atunci când navighează pe site-uri web. Puteți activa chiar și nivelul maxim de securitate.

Pentru a seta acest nivel de securitate, faceți clic pe pictograma verde ca o ceapă, din partea stângă sus. Cu cât vă asigurați mai mult securitatea, Tor va fi mai lent, dar veți fi mai siguri. Este un act de echilibru care se reduce la preferințele personale, dar chiar și cea mai scăzută evaluare de securitate vă permite să fiți mult mai siguri în comparație cu utilizarea unui browser obișnuit.

Dacă folosiți internetul, cu siguranță folosiți un motor de căutare precum Google sau Bing. Pentru a opri aceste site-uri să vă urmărească online, va trebui să utilizați un motor de căutare, cum ar fi DuckDuckGo sau Disconnect.me, care vă va ascunde datele în timpul căutării.

De asemenea, TOR vă permite să accesați site-urile cu adresa „.onion„. Aceste site-uri nu sunt găsite/indexate de motoarele de căutare și trebuie să le accesați direct. Acestea oferă una dintre cele mai sigure căi de accesare a informațiilor pe internet, dar asta înseamnă că, din cauza anonimatului și a securității, acestea pot conține conținut ilegal așa că aveți grijă.

Dacă doriți să navigați anonimi pe iPhone sau iPad, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Navighează anonim VPN pentru iPhone sau iPad.