Activare placa video dedicată sau integrată pe PC

Activare placa video dedicată sau integrată pe PC sau laptop (Nvidia, ATI sau AMD). În acest articol despre, activare placa video dedicată sau integrată pe PC, vom vorbi despre câteva setări pe care le puteți face pentru a activa placa video pe calculator.

Activare placa video dedicată sau integrată pe PC sau laptop

Majoritatea PC-urilor au capacitatea de a genera grafică printr-un cip grafic integrat. Acesta este găzduit în CPU (unitatea centrală de procesare) care este creierul calculatorului. Cu toate acestea, dacă ați achiziționat o placă video dedicată pentru jocuri sau editare video, posibil că doriți să vă asigurați că placa video este setată și lucrează în mod corect.

Vă voi explica cum să setați placa video dedicată să lucreze în mod implicit pe calculator atunci când rulați jocuri sau programe.

Calculatorul, în teorie, trebuie să treacă de la o placă video integrată la o placă video dedicată. Dacă nu se întâmplă acest lucru puteți seta manual placa video ca mod implicit de utilizare. Citiți în continuare acest articol și veți învăța cum puteți seta placa video manual din Windows.

Activare placa video dedicată pe PC

Pentru activare placa video dedicată pe PC sau laptop, deschideți panoul de control la placa video Nvidia. Puteți face acest lucru făcând click dreapta pe desktop sau puteți găsi opțiunea în bara de activități.

Activare placa video dedicată pe PC sau laptop

Selectați 3D Settings apoi Manage 3D Settings.

setare placa video dedicata nvidia

Faceți click pe fila Program Settings și selectați programul sau jocul care doriți să ruleze cu placa video dedicată.

programe pentru placa video

Acum, selectați procesorul grafic preferat din lista derulantă. Dacă doriți să utilizați placa video dedicată, selectați High-performance Nvidia processor.

Atenție: Pentru plăcile video ATI/AMD procesul de configurare variază. Deschideți panoul de control în același mod ca mai sus. Este posibil că va trebui să deschideți fila graphics apoi PowerPlay. De asemenea, puteți încerca să mergeți la graphics, apoi la 3D și să mutați la performance.

 setarile la placa video

Dacă nu știți cum să folosiți o placă video externă la laptop, vă sfătuiesc să citiți un articol dedicat acestui subiect. Cum folosești o placă video externă la laptop.