Cum folosești o placă video externă la laptop

Cum folosești o placă video externă la laptop. Se poate upgrada placa video la laptop? Este o întrebare frecventă pentru multi utilizatori de laptopuri. Vom vorbi despre cum folosești o placă video externă la laptop.

Cum folosești o placă video externă la laptop

Iată răspunsul pe care, probabil, nu doriți să-l auziți. În cele mai multe cazuri, nu este posibil upgrade-ul la placa video a unui laptop. Dacă doriți performanță mai bună pentru jocuri, singura opțiune este să cumpărați un laptop cu o placă video mai puternică.

Marea majoritate a laptopurilor au grafică integrată, ceea ce înseamnă că GPU (graphics processing unit) este atașat permanent pe placa de bază și nu poate fi înlocuit, așa cum este într-un PC desktop.

În ziua de astăzi, o mulțime de procesoare au GPU, ceea ce înseamnă că ar trebui să înlocuiți procesorul pentru a putea upgrada placa grafică. În plus, în momentul în care vă deschideți laptopul și începeți să umblați în interior, puteți să vă luați la revedere de la garanție, asta dacă încă mai este valabilă.

Dacă sunteți în căutarea unui laptop pentru a juca jocuri, mai bine este să cumpărați un PC desktop este o afacere mult mai bună, deoarece veți cheltui mai puțini bani și veți obține mai multă performanță. Cu toate acestea, nu este o soluție ideală pentru fiecare.

Cum folosești o placă video externă pe un laptop

Cum folosești o placă video externă la laptop prin usb

Există o modalitate de a adăuga o placă video externă la un laptop, dar nu este pentru scopuri de jocuri. Vi se pare ciudat dar, puteți conecta una la portul USB.

Făcând acest lucru vă oferă o ieșire grafică suplimentară, astfel încât să puteți folosi un alt monitor extern, precum și ecranul încorporat al laptopului. Dacă laptopul vostru are deja o ieșire VGA, DisplayPort sau HDMI, adăugarea unei plăci video pe USB înseamnă că puteți folosi un al treilea monitor.

Dacă doriți să actualizați driverele pe PC sau laptop, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Actualizare placa video update pe PC sau laptop.