Actualizare placa video update pe PC sau laptop

Actualizare placa video update pe PC sau laptop. Dacă utilizați o placă grafică AMD sau Nvidia, actualizarea driverelor grafice permite calculatorului să ruleze jocurile la cea mai bună performanță posibilă.

Actualizare placa video update pe PC sau laptop

Toate plăcile video utilizează drivere pentru a funcționa și vor exista actualizări regulate pentru drivere, mai ales pentru cele mai recente jocuri, deci dacă utilizați o placă grafică AMD sau Nvidia, ar trebui să vă asigurați că aveți cea mai recentă versiune a driverului la placa video.

Este ușor să actualizați driverele, deși acestea tind să fie destul de mari, deci dacă aveți o conexiune la internet scăzută, descărcarea acestora ar putea să dureze ceva timp.

Actualizare placa video Nvidia

Cel mai simplu mod de a obține driverele Nvidia pentru placa video specifică este să mergeți pe site-ul Nvidia și să descărcați GeForce Experience.

Acest software instalat pe PC va verifica în mod automat actualizările la driverul de la placa video. De asemenea, oferă o utilitate suplimentară, cum ar fi optimizarea automată a setărilor de joc, și permițându-vă să înregistrați jocurile în timp real cu tehnologia Shadowplay de la Nvidia.

Odată ce ați descărcat și instalat software-ul, deschideți-l și mergeți la fila Drivers. Software-ul va detecta automat versiunea de driver și va sugera o actualizare în cazul în care driverul nu este actualizat.

Actualizare placa video AMD

Cea mai ușoară modalitate de a vă actualiza driverele la placa video AMD este să mergeți pe site-ul lor oficial aici.

Utilizați meniul pe site-ul AMD pentru a găsi modelul la placa voastră video. Dacă nu știți ce placă grafică aveți pe PC sau laptop, mergeți pe desktop, apăsați tasta Windows + R, și tastați ‘dxdiag‘ în caseta care apare și apăsați enter. Va apărea o fereastră care va afișa informațiile despre sistem și, în partea de sus, veți găsi o filă numită display. Accesați această filă și veți găsi modelul la placa video.

Alternativ, dacă aveți Steam instalat pe computer, puteți instala drivere video AMD prin Steam. Deschideți Steam și mergeți sus în meniul „Steam” din partea stângă și faceți clic pe opțiunea „Update AMD Video Drivers …” și urmați instrucțiunile.

Dacă doriți să faceți update la BIOS, avem un articol despre acest subiect aici. Update bios actualizare la placa de bază pe PC sau laptop.