Unde găsesc aplicațiile dezinstalate

Unde găsesc aplicațiile dezinstalate. Dacă ați instalat aplicații pe telefon sau tabletă, dar a trebuit să le dezinstalați pentru a elibera spațiu de stocare, și acum doriți să le reinstalați dar nu vă mai amintiți numele acestora, trebuie să știți că sunteți în locul potrivit. În acest articol despre, unde găsesc aplicațiile dezinstalate, vă voi explica ce trebuie să faceți ca să găsiți aplicațiile dezinstalate pe Android, iOS și Windows.

Unde găsesc aplicațiile dezinstalate pe Android

Mai întâi vă voi explica ce trebuie să faceți ca să vedeți aplicațiile dezinstalate pe Android. Puteți găsi cu ușurință atât aplicațiile instalate din Magazin Play, cât și cele instalate prin fișiere APK. Mai jos veți găsi toate instrucțiunile de care aveți nevoie.

Aplicațiile din Magazin Play

Aplicațiile dezinstalate din Magazin Play

Poate că nu știați, dar într-o secțiune din Magazin Play puteți găsi o listă cu toate aplicațiile (atât gratuite, cât și contra cost) descărcate anterior pe telefon sau tabletă folosind contul Google asociat dispozitivului vostru.

Pentru a accesa această secțiune, deschideți aplicația Magazin Play de pe ecranul de pornire sau din sertarul cu aplicații și, pe ecranul principal al Magazinului Play, apăsați pe fotografia de profil a contului vostru Google pe care o găsiți în dreapta sus. În meniul care se deschide, atingeți pe „Gestionează Aplicațiile și dispozitivul” și, pe ecranul care se deschide, atingeți pe fila „Gestionează” apoi alegeți opțiunea „Neinstalate”.

Apoi vi se va afișa o listă cu toate aplicațiile instalate anterior pe telefonul vostru și care nu mai sunt instalate (le veți putea vedea și pe cele care le-ați descărcat pe alte dispozitive folosind același cont Google). Dacă vi se pare mai convenabil să le vizualizați în ordine alfabetică, atingeți pe „Nume” din dreapta sus și apoi pe opțiunea „Adăugate recent”.

Pentru a instala din nou aplicațiile, pur și simplu atingeți butonul Instalați de lângă numele fiecăruia dintre ele (în ceea ce privește aplicațiile contra cost, desigur, nu va trebui să le cumpărați din nou) sau, dacă doriți să le eliminați din listă, apăsați pe pictograma X aflată lângă butonul Instalați și apoi pe butonul Elimină.

Aplicațiile instalate prin APK

App Backup Restore Transfer

Dacă aplicația pe care încercați să o recuperați nu a fost descărcată din Magazin Play, ci dintr-un pachet APK, nu vă faceți griji, deoarece există o modalitate de a recupera chiar și acest tip de aplicații.

În acest caz, totuși, trebuie să știți că veți putea găsi aplicațiile instalate prin pachete APK numai dacă fișierele APK sunt încă disponibile pe telefonul sau tableta voastră (dacă ați dezinstalat o aplicație, pachetul APK al aplicației este încă stocat pe dispozitiv, cu excepția cazului în care nu l-ați eliminat intenționat).

Prin urmare, sfatul meu este să instalați o aplicație care vă va permite să scanați memoria dispozitivului vostru și cardul SD pentru fișiere de acest tip. Aplicația pe care o puteți folosi se numește App Backup Restore Transfer, aceasta este gratuită dar conține bannere publicitare care pot fi eliminate achiziționând versiunea Pro.

Pentru a descărca aplicația, atingeți aici pentru a deschide pagina aplicației din Magazin Play (dacă nu aveți Magazin Play pe telefon, căutați aplicația în magazine alternative) și apoi atingeți butonul Instalați din partea de sus. După ce ați făcut acest lucru, deschideți aplicația și apăsați butonul Permiteți.

Apoi, pentru a scana memoria dispozitivului vostru, apăsați pictograma ≡ situată în stânga sus (dacă doriți să scanați cardul SD, atingeți pe Curent storage situat în stânga sus și apăsați pe SD Card sau pe USB Storage). După ce ați făcut acest lucru, atingeți pe Scan APK. Aplicația va începe procesul de scanare la sfârșitul căruia vă va afișa toate fișierele APK de pe dispozitiv.

După ce ați găsit aplicația care vă interesează, atingeți butonul Restore, aflat în dreapta jos, pentru a instala aplicația. Dacă atingeți pe butonul Move, fișierul va fi plasat într-o copie de rezervă pe care o puteți accesa oricând din această aplicație (o veți găsi în fila Archived, pe pagina principală a aplicației).

Unde găsesc aplicațiile dezinstalate pe iPhone

Aplicațiile dezinstalate din iPhone

Pentru a găsi aplicațiile dezinstalate pe iPhone, folosiți App Store. Magazinul virtual pentru aplicații și jocuri iOS, (ca și Magazin Play) are o secțiune în care sunt stocate toate aplicațiile pe care le instalați și apoi le dezinstalați de pe dispozitivele Apple.

Pentru a accesa secțiunea menționată mai sus, trebuie mai întâi să deschideți App Store atingând pictograma „A” pe care o găsiți pe ecranul de pornire sau în Biblioteca de aplicații. După ce ați făcut acest lucru, atingeți pe fotografia de profil a contului vostru din dreapta sus și apoi atingeți pe „Achiziționate”. Apoi vi se vor afișa toate aplicațiile pe care le-ați descărcat cu contul vostru Apple.

Pentru a le găsi pe cele dezinstalate, trebuie doar să atingeți pe fila „Nu sunt pe iPhone” situată în dreapta sus. Dacă ați găsit o aplicație pe care doriți să o utilizați din nou, apăsați pictograma nor și săgeata în jos de lângă numele aplicației (dacă este o aplicație pe care ați achiziționato anterior, nu va trebui să o achiziționați din nou).

Dacă doriți să ascundeți o aplicație din listă, glisați pe numele aplicației de la dreapta la stânga și apăsați butonul „Ascundeți”. Dacă ați ascuns anterior aplicații din această listă, reveniți la pagina principală App Store și atingeți din nou pe fotografia de profil din dreapta sus, apoi atingeți pe numele vostru în partea de sus și deblocați accesul la această secțiune prin Face ID, Touch ID sau parola ID Apple. După ce ați făcut acest lucru, atingeți pe Achiziții ascunse situat sub fila iTunes și repetați pașii de mai sus.

Unde găsesc aplicațiile dezinstalate pe PC

Pe Windows aveți sisteme similare cu cele pe care vi le-am arătat mai sus pentru a verifica aplicațiile instalate anterior și apoi dezinstalate din PC. În plus, puteți efectua și o verificare pe disc. Mai jos veți găsi instrucțiunile pe care trebuie să le urmați.

Unde găsesc aplicațiile dezinstalate din Windows

Unde găsesc aplicațiile dezinstalate din Windows

Dacă ați instalat aplicații din Microsoft Store pe PC-ul vostru, le puteți găsi oricând, chiar dacă au fost dezinstalate de ceva timp. Procedura de mai jos funcționează doar cu versiunile mai vechi al magazinului Microsoft Store.

Acestea fiind spuse, pentru a face acest lucru dați click pe pictograma Microsoft Store care se află în bara de activități Windows. În fereastra care se deschide, dați click pe pictograma … aflată în colțul din dreapta sus și apoi dați click pe articolul Colecția mea. Astfel vei putea vedea lista completă a tuturor aplicațiilor instalate (inclusiv cele dezinstalate) din Microsoft Store cu contul vostru Microsoft.

Pentru a verifica și aplicațiile ascunse din listă, dați click pe Afișare produse ascunse în dreapta sus. Dacă doriți să reinstalați una dintre aplicații, trebuie doar să dați click pe butonul Instalare, pentru a ascunde o aplicație din listă dați click pe pictograma … de lângă butonul Instalare și apoi dați click pe Ascundere.

Trebuie să știți că, toate aplicațiile pe care le instalați pe PC ar putea lăsa foldere chiar dacă le dezinstalați cu sistemele oferite de Windows. Pe baza folderelor, puteți să aflați numele aplicațiilor dezinstalate. De exemplu, pot exista unele foldere (goale sau cu fișiere) care au numele aplicațiilor dezinstalate.

Pentru a verifica acest lucru, deschideți File Explorer făcând click pe pictograma folderului din partea stângă jos din bara de activități, apoi verificați calea C:> Fișiere program și calea C:> Fișiere program (x86).