Trimite mesaje în siguranță și e-mailuri criptate

Trimite mesaje în siguranță și e-mailuri criptate. În acest articol vom vorbi despre modul în care puteți trimite mesaje în siguranță și e-mailuri criptate.

Trimite mesaje în siguranță și e-mailuri criptate

Trimite e-mailuri în siguranță

Pentru siguranța corectă a mesajelor de e-mail, trebuie să criptați două lucruri: conexiunea de la furnizorul vostru de e-mail și e-mailul însuși. Primul oprește ca mesajele să fie verificate în timp ce sunt trimise, criptarea mesajului în sine înseamnă că orice interceptare va fi împiedicată.

Mai întâi va trebui să asigurați conexiunea dintre furnizorul vostru de e-mail și PC. Trebuie să configurați criptarea Secure Socket Layer (SSL) și securitatea Transport Layer Security (TLS).

Dacă utilizați internetul pentru a verifica adresa de e-mail, verificați dacă criptarea SSL/TLS este activă. Dacă este, adresa site-ului (URL) va începe cu https în loc de http. Dacă nu vedeți un tip de adresă https un s la sfârșitul http și apăsați pe Enter. Acest lucru va determina, de obicei, ca furnizorul de servicii de e-mail să vă cripteze conexiunea.

Dacă utilizați un client de e-mail, cum ar fi Outlook sau Thunderbird, sau un smartphone sau o tabletă cu o aplicație de e-mail, criptarea este mai greu de verificat sau de configurat. Deschideți aplicația sau software-ul și navigați la meniul de setări. Apoi, în setările avansate, căutați unde puteți specifica numerele de port pentru conexiunile de intrare și ieșire, căutați o opțiune pentru a activa criptarea.

Din fericire, puteți folosi de obicei funcțiile încorporate de criptare furnizate de serviciul vostru de e-mail. Dacă nu reușiți să descărcați programe de criptare pentru e-mail, puteți utiliza un serviciu de e-mail pentru criptare, cum ar fi Sendinc sau JumbleMe.

Protocoalele de criptare a mesajelor, cum ar fi S/MIM și OpenPGP, necesită instalarea unui certificat de securitate pe computer. Apoi, oferiți contactelor de încredere un șir de caractere pentru a fi utilizate ca cheie înainte de a putea trimite sau primi un mesaj criptat . De asemenea, destinatarul mesajului criptat trebuie să instaleze un certificat de securitate pe calculator și să vă dea cheia publică.

Suportul pentru standardul S/MIME este integrat în mai mulți clienți de e-mail, inclusiv Microsoft Outlook și Thunderbird. Dacă utilizați aplicații de tip browser pentru webmail, cum ar fi Gmail S/MIME pentru Firefox, mergeți pe încredere. Pentru a începe, trebuie să solicitați un certificat de securitate de la o companie precum Comodo.

Standardul de criptare a e-mailului OpenPGP (Pretty Good Privacy) are câteva variante, inclusiv PGP și GNU Privacy Guard (GnuPG). Puteți găsi programe gratuite și comerciale sau addon-uri, cum ar fi Gpg4win sau PGP Desktop Email, care suportă tipul de criptare OpenPGP.

Trimite mesaje în siguranță

În ultimul timp folosim mai puțin e-mailurile. Mesageria instant a devenit incredibil de populară cu aplicații cum ar fi WhatsApp, care oferă o modalitate gratuită de a trimite mesaje pe web. Din păcate, nu toate serviciile de mesagerie păstrează mesajele criptate. Din fericire, cel mai popular care face acest lucru este Whatsapp.

Whatsapp vă permite să trimiteți mesaje prietenilor din întreaga lume utilizând criptarea end-to-end, menținându-le în siguranță. Singurul dezavantaj este că Whatsapp este deținut de Facebook, o companie înfometată de date, și în timp ce insistă că nu (și nu poate) citi mesajele utilizatorilor, unii oameni nu sunt, în mod evident, convinși.

Din fericire există și alte aplicații care criptează mesajele, asta dacă nu doriți să folosiți aplicația de la Mark Zuckerberg (Whatsapp). De exemplu, puteți folosi aplicația Signal. Aplicația o puteți descărca gratuit din Magazinul Google Play. Alternativ, puteți încerca și alte aplicații cum ar fi: Wire, Telegram, Wickr sau Pryvate.

Dacă căutați programe de văzut filme pe calculator, avem un articol cu cele mai bune programe de văzut filme pe Windows, macOS sau Linux.