Cele mai bune programe de văzut filme pe calculator

Cele mai bune programe de văzut filme pe calculator. Nu știi care este cel mai bun program de vizualizat filme pe PC sau laptop cu Windows? În acest articol vom vorbi despre cele mai bune programe de vizionat filme pe PC.

Cele mai bune programe de văzut filme pe calculator

Vom afla împreună care sunt cele mai bune programe pentru a viziona videoclipuri și filme pe Windows, MacOS și Linux. De asemenea, vom arunca o privire asupra lumii mobile și vom cunoaște câteva aplicații pentru Android și iOS care vă vor permite să redați videoclipuri de toate felurile pe smartphone-uri și tablete, fără a fi nevoie să le convertiți mai întâi.

Pe scurt, indiferent de dispozitivul și sistemul de operare pe care îl utilizați, cu siguranță veți găsi media playerul cel mai potrivit pentru nevoile voastre. Există programe pentru toată lumea, atât gratuite cât și la plată. Noi vom vorbi în mare parte despre programele care pot fi utilizate gratuit.

VLC Media Player

VLC- cel mai bun player video/audio

VLC este unul dintre cele mai bune programe de văzut filme pe PC sau laptop. Programul este compatibil cu toate sistemele de operare: Windows, MacOS și Linux și există, de asemenea, versiuni pentru Android și iOS. Acest lucru înseamnă că îl puteți utiliza pe PC, smartphone și tabletă fără probleme de redare video.

VLC, acceptă toate formatele de fișiere video și audio fără a necesita codec-uri externe (cu excepția iOS, unde din motive legate de licențele software nu suportă formatul audio AC3), vă permite să vizualizați video în streaming și oferă filtre și funcții avansate care vă permit să reglați proprietățile audio și video reproduse în timp real.

Cu programul VLC, puteți să capturați video din diferite surse (de exemplu, din streaming), să redați DVD-uri, să vizualizați videoclipuri YouTube, să accesați fișiere media în rețeaua locală și multe altele. Pe scurt, este cu adevărat dificil să găsiți un program mai bun decât VLC Media Player. Pentru download click aici.

MPC-HC – Media Player

MPC-HC – Media Player Classic Home Cinema

Numele și aspectul nu trebuie să vă înșele. Media Player Classic Home Cinema nu este o versiune modificată de Windows Media Player, ci un player media autonom cu funcții avansate. Suportă toate formatele principale de fișiere video, include un panou de control intern datorită căruia cei mai experimentați utilizatori se pot distra în schimbarea multor parametri de redare video, reglarea sunetului și schimbarea aspectului la subtitrări și multe altele.

Cu MPC-HC – Media Player puteți reda filme din PC, dar și să redați DVD-uri și Blu-Ray.

Acest program este unul dintre cele mai bune alternative la VLC pentru cei care folosesc un PC Windows (din păcate, nu este disponibil pentru MacOS și Linux) și, având în vedere mărimea sa, este deosebit de potrivit pentru cei care folosesc PC-uri mai vechi. Pentru download click aici.

Program de văzut filme HD pe PC – PotPlayer

PotPlayer cel mai bun program de vazut filme

Creat de același dezvoltator ca KMPlayer, PotPlayer este un media player foarte popular pentru utilizatorii de Windows. PotPlayer este un player multimedia gratuit disponibil exclusiv pentru sistemul de operare Windows. Software-ul vine cu o serie de codec-uri interne (OpenCodec, care urmează să fie selectate în timpul instalării) care vă permit să redați toate formatele video/audio principale fără probleme și are o interfață de utilizator care poate fi personalizată cu skin-uri.

De menționat este și posibilitatea de a aplica filtre și efecte videoclipurilor redate și prezența unor caracteristici avansate, cum ar fi optimizarea videoclipurilor HD pe PC-uri mai vechi. Pe scurt, dacă VLC și MPC-HC nu reușesc să vă satisfacă nevoile, PotPlayer este una dintre primele alternative la care ar trebui să vă gândiți. Pentru download click aici.

Program de văzut filme în format MKV – Mpv

Mpv program de vizionat filme WindowsMac Linux

Mpv este un program gratuit de văzut filme, și este compatibil cu toate sistemele de operare: Windows, MacOS și Linux. Interfața sa este destul de atractivă, comenzile pentru reproducerea multimedia apar atunci când mutați cursorul mouse-ului pe player, dar trebuie să știți că acesta este un program de calitate.

Datorită suportului pentru decodificare prin GPU și optimizărilor interne, mpv poate reproduce extrem de ușor chiar și acele videoclipuri care, la alte playere video (de exemplu, VLC) pot prezenta mici probleme de fluiditate. Pentru download click aici.

Program de văzut filme cu subtitrare – SMPlayer

SMPlayer - program de văzut filme cu subtitrare

SMPlayer este un alt player media gratuit, bazat pe proiectul MPlayer cu sursă deschisă. SMPlayer are o interfață de utilizator extrem de intuitivă, suport pentru toate formatele majore de fișiere audio și video fără a necesita codec-uri externe și este compatibil cu Windows și Linux.

SMPlayer este de asemenea disponibil într-o versiune portabilă, care poate fi utilizată fără a fi nevoie de instalare și poate fi transportată pe orice unitate USB. Pe scurt, cu acest program puteți reda video online, videoclipuri YouTube, CD-uri sau DVD-uri. Pentru download click aici.

Program de văzut filme pe iPhone – Infuse

Infuse - program de văzut filme pe iPhone

Infuse este unul dintre cele mai bune playere media disponibile pentru iPhone și iPad, precum și unul dintre puținele care suportă audio în formatele Dolby Digital Plus (AC3 / E-AC3), DTS și DTS-HD. Acesta vă permite să redați toate formatele de fișiere video principale fără să le convertiți înainte de vizualizare. De asemenea, vă permite să transferați fișiere de pe PC pe iPhone/iPad fie prin iTunes, fie prin conectare fără fir (wireless).

Infuse nu este 100% gratuit. Acesta poate fi descărcat fără costuri, dar pentru a debloca suportul pentru toate formatele de fișiere video/audio, și pentru caracteristici legate de Airplay și Google Cast, sau pentru serviciile de stocare în cloud și sincronizarea setărilor între mai multe dispozitive, trebuie să faceți o achiziție în aplicație de 7,49 euro.

Prețul aplicației poate fi înspăimântător, dar vă asigur că pe iOS este cu adevărat dificil să găsiți ceva mai bun în ceea ce privește funcționalitatea și performanța. Dacă nu doriți să cheltuiți bani, încercați versiunea mobilă de la VLC. Pentru download accesați acest link.

Dacă căutați programe pentru tăierea video, avem un articol în care vorbim despre cele mai bune programe de tăiere video pe Windows, macOS și Linux.