Programe pentru tăierea video Windows, Mac și Linux

Programe pentru tăierea video Windows, Mac și Linux. Căutați un program de tăiere și lipire video? Ei bine, în acest articol vom vorbi despre cele mai bune programe pentru tăierea video pe un PC sau laptop cu Windows sau Linux.

Programe pentru tăierea video

Ați înregistrat un videoclip cu telefonul și ați observat că este mult mai lung decât ar trebui să fie și acum doriți să îl tăiați în mai multe părți, astfel încât să poată fi stocat pe un CD sau să îl partajați mai repede cu prietenii pe WhatsApp? Dacă răspunsul este afirmativ, trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit sau mai bine spus în articolul potrivit.

În acest articol vom vorbi despre cele care, în opinia noastră, sunt cele mai bune programe de tăiere a videoclipurilor.

Programe pentru tăierea video există pentru toate gusturile, atât gratuite cât și la plată. Acest lucru înseamnă că, dacă nu doriți să băgați mâna în portofel și să cheltuiți bani pentru tăierea videoclipurilor, puteți recurge la utilizarea unui software gratuit, care, are caracteristici destul de bune pentru scopul în cauză.

Mai jos găsiți o listă cu unele dintre cele mai bune programe pentru tăierea videoclipurilor pe Windows, pe MacOS și chiar pe Linux.

Programe pentru tăierea video Windows, Mac și Linux

Lightworks

Programe pentru tăierea video Windows, Mac și Linux

Primul program pentru tăierea videoclipurilor, pe care ar trebui să îl încercați este Lightworks. Este de fapt soluția ideală pentru cei care caută software profesional de editare video, dar fără costuri. Nu este un program mic, și nu este foarte ușor de folosit, acesta utilizează toată puterea PC-ului.

Printre funcțiile sale principale se numără toate cele de bază pentru editare video, și tăierea videoclipurilor, plus alte funcții pentru profesioniști.

Lightworks este compatibil cu Windows, MacOS și Linux și este gratuit în versiunea de bază. Programul este de asemenea disponibil într-o versiune la plată care oferă funcții suplimentare, cum ar fi exportarea video 1080p și crearea conținutului stereoscopic. Pentru download Lightworks pe PC, faceți click pe acest link.

Wondershare Filmora

Wondershare Filmora

Wondershare Filmora este un program excelent de editare video care este disponibil pentru Windows și MacOS și este capabil să editeze toate formatele de fișiere media principale.

Programul oferă o interfață de utilizator extrem de intuitivă și un set bogat de funcții pentru tăierea și editarea videoclipurilor, aplicarea efectelor speciale, gestionarea fișierelor audio și multe altele.

De asemenea, oferă un magazin, prin intermediul căruia puteți descărca și cumpăra efecte video fără drepturi de autor. Magazinul include clipuri audio gratuite pentru utilizare în proiectele voastre.

Wondershare Filmora este disponibil gratuit pentru download. Pentru download pe computer faceți click aici. Site-ul Filmora va detecta automat sistemul vostru de operare pe care îl utilizați (Windows sau MacOS) și va oferi versiunea potrivită pentru download.

Programul este gratuit, dar pune un filigran pe videoclipurile generate. Pentru a elimina această limitare trebuie să plătiți 39,99 euro pe an sau să faceți o achiziție unică de 59,99 euro.

Avidemux

Avidemux

Un alt program minunat pentru tăierea video pe care ar trebui să îl încercați este Avidemux. Nu ați auzit niciodată de acest program? Acesta este un software de editare video gratuit și este open source, programul este capabil să proceseze videoclipuri în toate formatele principale (AVI, MPEG, MP4, WMV etc.) și să le salveze cu sau fără modificări.

Programul are o interfață destul de simplă, și, pe lângă tăierea video, vă permite să aplicați multe efecte speciale, să reglați luminozitatea, contrastul, claritatea etc.

Avidemux este disponibil pentru sistemele de operare Windows, MacOS și Linux și este un program gratuit. Pentru a download Avidemux pe PC sau laptop, faceți click aici.

Programe pentru tăierea video pe Windows

AVI Splitter

Programe pentru tăierea video AVI Splitter

Un alt program pentru tăierea videoclipurilor care ar putea fi potrivit pentru voi este AVI Splinter. Acesta este un program foarte simplu, care vă permite să faceți doar un singur lucru, să tăiați fișierele video în format AVI, dar să o faceți perfect.

Datorită la interfața simplă de utilizator, vă permite să derulați înainte și înapoi videoclipurile (cadru cu cadru) pentru a identifica cu precizie punctele pe care doriți să le tăiați.

Programul AVI Splinter poate fi folosit exclusiv pe sistemele de operare Windows și este la plată, dar poate fi utilizat într-o versiune gratuită de încercare timp de 7 zile, care vă permite să testați complet toate caracteristicile acestuia. Pentru download AVI Splitter pe PC sau laptop, faceți click aici.

Solveigmm AVI Trimmer+

Programe pentru tăierea video Solveigmm AVI Trimmer +

Căutați un program care vă permite să tăiați video într-un mod simplu și imediat? Dacă răspunsul este da, ar trebui să încercați Solveigmm AVI Trimmer +. Acesta este cel mai simplu program de tăiere video.

Programul ghidează utilizatorul pas cu pas în tăierea fișierelor în format AVI și MKV, acesta oferă o interfață simplă și practică de utilizat (cu player extern) în care este suficientă mutarea indicatoarelor de timp de la punctul de pornire și de sfârșit. Este ideal, mai ales când trebuie să tăiați videoclipuri pentru YouTube (dar nu numai, desigur).

Pe site-ul oficial există și tutoriale video care va ajută să înțelegeți mai repede funcțiile programului.

Solveigmm AVI Trimmer + este disponibil numai pentru sistemele de operare Windows și este gratuit. Pentru download Solveigmm AVI Trimmer + pe PC sau laptop, faceți click aici.

VirtualDub Mod

VirtualDub Mod

Într-o listă cu cele mai bune programe pentru tăierea fișierelor video, VirtualDub Mod nu are cum să lipsească, acesta este un program popular, care, deși nu este actualizat de ceva timp, asigură o flexibilitate maximă în procesarea formatelor AVI, MPEG, MKV, dar și pentru fișiere audio și subtitrări.

Printre numeroasele sale caracteristici, există și una care vă permite să tăiați fișierele video, ceea ce îl face ideal pentru tăierea videoclipurilor în mai multe fișiere pentru a le salva pe CD sau DVD.

VirtualDub este disponibil numai pentru sistemele de operare Windows și este gratuit. Pentru download VirtualDub, faceți click aici.

Programe de tăiere video pe macOS

Final Cut Pro

Final Cut Pro

Final Cut Pro este un program profesional de editare video pentru Mac-uri. Acesta este un program produs de Apple și oferă toate instrumentele avansate de editare, inclusiv, posibilitatea de tăiere video.

Final Cut Pro este disponibil numai pentru MacOS și nu este gratuit, programul costă 299,99 euro. Dar, puteți încerca programul pentru o perioadă de 30 de zile. Pentru download Final Cut Pro pe Mac-ul vostru faceți click aici.

Dacă doriți să monitorizați traficul de internet, avem un articol cu cele mai bune programe de monitorizat traficul (lățimea de bandă).