Transferul datelor de pe un telefon pe altul prin Wi-Fi

Transferul datelor de pe un telefon pe altul prin Wi-Fi. Vom vorbi despre cum se transferă muzică, contacte, mesaje, sau alte fișiere de pe un telefon pe altul (Android nu iPhone).

Transferul datelor de pe un telefon pe altul prin Wi-Fi

Xiaomi a lansat o aplicație numită Mi Mover. Această aplicație ajută la mutarea aplicațiilor și datelor de pe un telefon pe altul. Poate transfera contacte, mesaje, fotografii, muzică, videoclipuri, documente, aplicațiile instalate și alte date de pe telefon.

Una dintre cele mai bune caracteristici la aplicație este că merge cu o viteză de conectare de până la 6MB/s, iar compania susține că viteza va fi și mai rapidă decât restaurarea datelor din cloud.

Transferul datelor de pe un telefon

Transferul datelor de pe un telefon pe altul prin Wi-Fi aplicatia mi mover

După ce ați instalat aplicația, există două opțiuni, una pentru telefonul care va primi datele și una pentru telefonul care va trimite datele. Dacă utilizați dispozitivul nou, trebuie să selectați telefonul vechi. Aplicația va afișa un cod QR care poate fi scanat de vechiul dispozitiv, deci selectați opțiunea sender.

Transfer contacte, mesaje, fișiere, de pe un telefon pe altul

Transfer contacte, mesaje, fișiere, de pe un telefon pe altul

Odată ce conexiunea este făcută, aplicația va afișa opțiunile de transfer. Puteți selecta dintre contacte, mesaje, fotografii, muzică, video și multe altele. Deoarece cele două dispozitive sunt conectate direct, nu există probleme de securitate. Aplicația creează un hotspot Wi-Fi și nu necesită cabluri USB pentru migrarea datelor.

Transfer fișiere Android: Caracteristicile aplicației

  • Sunt acceptate mai multe formate de date: Puteți transfera contacte, mesaje, fotografii, muzică, videoclipuri, documente, aplicații instalate și alte date.
  • Aplicația este ușor de utilizat: Conectați două dispozitive utilizând un cod QR și începeți să transferați datele.
  •  Viteza de conectare este de până la 6 MB/s.
  • Nu sunt necesare cabluri USB, sau date mobile: Noul dispozitiv funcționează ca un hotspot Wi-Fi în timpul transferului.

Aplicația este compatibilă cu toate telefoanele care rulează sistemul de operare Android 4.2 sau versiuni mai noi. Dacă nu găsiți aplicația în Google Play va trebui să o instalați din surse necunoscute.

Aplicație de transfer date, poze, contacte

Aplicație de transfer date, poze, contacte

Desigur sunt și alte aplicații de transferat datele de pe un telefon pe altul, cele mai cunoscute ar fi: CLONEit – Batch Copy All Data, Samsung Smart Switch, sau Share Music & Transfer Files – Mi Drop.

Despre modul în care funcționează Samsung Smart Switch, avem un articol aici. Samsung Smart Switch: Cum Funcționează.